Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Η έκδοση του Τόμου Γ1 (1949-1967) είναι γεγονός!

 


Η συγγραφή της ιστορίας του ΚΚΕ στον Τόμο Γ1 του Δοκιμίου (1949-1967) έχει ταξική αφετηρία και περιεχόμενο, αφού εξετάζει την εξέλιξη της στρατηγικής του, την εξέλιξη όλης της πολιτικής του δράσης στις συγκεκριμένες ιστορικές συνθήκες. Διερευνά την επίδρασή του στην εξέλιξη της ταξικής πάλης, με κριτήριο την κατεύθυνσή της προς το στόχο της κοινωνικής απελευθέρωσης. Αναδεικνύει διαχρονικά συμπεράσματα από τη σκοπιά της προσέγγισης του στόχου της εργατικής εξουσίας. Οδηγεί σε βαθύτερη γνώση της ταξικής πάλης σε διεθνές επίπεδο.

Σερβιτόροι στο Δουβλίνο “τσακίζουν” παρέα ρατσιστών που παρενοχλούσε μαύρη έγκυο κοπέλα

 


Παρέα ρατσιστών στο Δουβλίνο πήγε στο τραπέζι μιας μαύρης εγκύου κοπέλας και της έριχναν καπνό στο πρόσωπό της και στην συνέχεια μετά εκφόβιζαν τους σερβιτόρους.
Τότε οι σερβιτόροι αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και υπερασπίστηκαν την κοπέλα. Οι ρατσιστές δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν.

Ευχαριστήριο μήνυμα της Ομοσπονδίας Νοσηλευτών Δανίας στο ΠΑΜΕ


 Η στήριξή σας προς τον αγώνα των νοσηλευτριών της Δανίας είναι πολύ σημαντική για εμάς σε αυτή τη συγκυρία. Οι νοσηλεύτριες κατέβηκαν σε απεργία καθώς οι μισθοί τους είναι πολύ χαμηλοί. Υπάρχει μια ιστορική απόσταση στους μισθούς που δεν ανταποκρίνονται στο επίπεδο μόρφωσης, καθηκόντων και ευθυνών μας. Ευτυχώς δεν είμαστε μόνοι σε αυτόν τον αγώνα…

Ξεκινάει την Πέμπτη 24 Ιούνη το 21ο Συνέδριο

 
«Δυνατό ΚΚΕ. Νους - Καρδιά - Οργανωτής της εργατικής - λαϊκής πάλης για το σοσιαλισμό».
Με αυτό το σύνθημα ξεκινά την Πέμπτη 24 Ιούνη το 21ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Η εναρκτήρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου, στις 7.30 μ.μ., και θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Η είσοδος θα γίνεται μόνο με προσκλήσεις.

Ανακοίνωση για την επίθεση των χιτλερικών στην ΕΣΣΔ

22 Ιούνη 1941*

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Β. Μ. ΜΟΛΟΤΟΦ ΤΗΣ 22ας ΙΟΥΝΙΟΥ 1941

Άντρες και γυναίκες πολίτες της Σοβιετικής Ένωσης!

Η Σοβιετική κυβέρνηση και ο επικεφαλής της, ο σύντροφος Στάλιν, με επιφόρτισαν να προβώ στην ακόλουθη δήλωση:

Σήμερα, στις 4 η ώρα το πρωί, χωρίς την έγερση οποιωνδήποτε αξιώσεων προς την Σοβιετική Ένωση, χωρίς την κήρυξη πολέμου, τα Γερμανικά στρατεύματα επιτέθηκαν κατά της χώρας μας, προσέβαλαν σε πολλά σημεία τα σύνορά μας και βομβάρδισαν αεροπορικώς τις πόλεις μας Ζιτόμιρ, Κίεβο, Σεβαστούπολη, Κάουνας καθώς και μερικές άλλες, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και τραυματιστούν πάνω από διακόσια άτομα. Επίσης επιδρομές εχθρικών αεροσκαφών και βομβαρδισμοί πυροβολικού πραγματοποιήθηκαν από ρουμανικό και φιλανδικό έδαφος.

Μόνη βεβαιότητα η κλιμάκωση της επίθεσης στον λαό


ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Φοροεπιδρομή σε όλα τα μέτωπα τους επόμενους μήνες, για να βγουν τα «σπασμένα» του Ταμείου Ανάκαμψης

Με ζητούμενο τη διασφάλιση πρόσθετου «δημοσιονομικού χώρου», ώστε να διευκολύνεται η επόμενη φουρνιά των μέτρων στήριξης για τους επιχειρηματικούς ομίλους, καταρτίζεται το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) 2021-2025, που το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί στη Βουλή και θα υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Έρχεται καύσωνας

Προ των πυλών είναι το πρώτο κύμα καύσωνα του καλοκαιριού, που θα επηρεάσει σχεδόν το σύνολο της χώρας καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας με θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Μια Γαλλίδα στο εδώλιο για τον φόνο του βιαστή-πατριού και κατόπιν συζύγου της


Από τα 12 της τη βίαζε ο πατριός της, ο οποίος έγινε στη συνέχεια σύζυγός της, την ξυλοκοπούσε, την ανάγκαζε να εκδίδεται. Νέο σύμβολο των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας στη Γαλλία, μια γυναίκα 40 ετών δικάζεται από σήμερα, διότι δολοφόνησε τον βασανιστή της.

Ναι, αλλά δεν την τεμάχισε! Δεν του το επέτρεπε η συγκρότησή του

Νέο ιστορικό χαμηλό από ΣΚΑΪ και Ι. Μάνδρου για τον δολοφόνο πιλότο

 Η συστηματική προσπάθεια των κυρίαρχων ΜΜΕ να φιλοτεχνήσουν το προφίλ του δολοφόνου που σκότωσε τη γυναίκα του Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, ξεπερνά κάθε φαντασία.

Τη σκυτάλη σε αυτή την “ειδική αποστολή” πήρε η Ιωάννα Μάνδρου, με τη συνδρομή του Δημήτρη Οικονόμου, στη συχνότητα του ΣΚΑΪ και την πρωινή ενημερωτική ζώνη.

Δυναμώνουμε τον κοινό μας αγώνα για τη ζωή και τη μόρφωση που μας αξίζει!


Με αφορμή το φετινό 30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 9-10-11 του Ιούλη στη Μυτιλήνη με συμμετοχή και Τούρκων συντρόφων μας, σκεφτήκαμε να «ανακαλύψουμε» το πως είναι το σχολείο στην Τουρκία, αξιοποιώντας και στοιχεία που παραχώρησε στην ΚΝΕ μία συντρόφισσα δασκάλα από την Τουρκία.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


22/06/1633

Η Ιερά Εξέταση καταδικάζει τον Γαλιλαίο σε φυλάκιση ως αιρετικό, επειδή είχε υποστηρίξει ότι η Γη κινείται γύρω από τον Ήλιο.

22/06/1837

Γεννιέται ο Γερμανός αρχιτέκτονας Ερνέστος Τσίλερ, ο οποίος σχεδίασε πάνω από 500 κτίρια στην Αθήνα και τα περίχωρα.