Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Ευχαριστώ τη ΕΣΣΔ, που έβαλε την Αμερική στη σωστή θέση


Ευχαριστώ τη ΕΣΣΔ,  που έβαλε την Αμερική στη σωστή θέση.

Κοινωνίες ελεύθερες από ναρκωτικά ή με ελεύθερα ναρκωτικά;


Κοινωνίες ελεύθερες από ναρκωτικά ή με ελεύθερα ναρκωτικά;

Τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια για να αλλάξει η παγκόσμια στάση απέναντι στην χρήση ναρκωτικών ουσιών. Βασικός σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι να απελευθερωθεί η χρήση και σε ορισμένες περιπτώσεις και η καλλιέργεια ψυχοτρόπων ουσιών (βλ. κάνναβη).  

“Σ’ έχουνε πρήξει να αγαπήσεις τον βάλτο...”

 


Τις τελευταίες ώρες στα δημοφιλή θέματα των social media είναι οι χτεσινοί καβγάδες στα “καλλιτεχνικά” βραβεία μουσικού τηλεοπτικού καναλιού. «Πέσαμε όλοι από τα σύννεφα» με αυτές τις εικόνες, όπως επίσης και όταν ένα άλλο …φαινόμενο της showbiz δήλωσε ότι είδε μέχρι και όπλα. Μικρή σημασία έχουν οι λεπτομέρειες.

Ο καθένας ας προστατευτεί όπως νομίζει από τον κορονοϊό


 Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

 Νέα αύξηση στις εισαγωγές, χιλιάδες τα νέα κρούσματα, ενώ οι απίθανες αποφάσεις για τον εμβολιασμό επιτείνουν τη σύγχυση

Μαχητική παρουσία του ΚΚΕ

Μαχητική παρουσία του ΚΚΕ και ΚΚ Τουρκίας στη συγκέντρωση ενάντια στη σύνοδο του G7


Μαχητική και μαζική ήταν χθες Σάββατο η παρουσία του κοινού μπλοκ του ΚΚ Ελλάδας και του ΚΚ Τουρκίας στη συγκέντρωση στο Μόναχο ενάντια στη Σύνοδο του G7 που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στη Νότια Βαυαρία.

Τα αποτελέσματα της πολιτικής της ΕΕ που ονομάζει τους ξεριζωμένους ως "εισβολείς"


Οι σοκαριστικές εικόνες στα σύνορα Ισπανίας-Μαρόκου, με τις δυνάμεις καταστολής να επιτίθενται σε χιλιάδες ξεριζωμένους, ακόμη και σε ημιθανείς ανθρώπους, θυμίζουν πρακτικές και σχέδια εξόντωσης. Προκαλούν αποτροπιασμό κι οργή.

Δημήτρης Κατσικογιάννης

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ Ο αγωνιστής καλλιτέχνης

Ο Δημήτρης Κατσικογιάννης γεννήθηκε, 21 Ιούνη 1915 στην Καρυά Ολύμπου της Λάρισας, το τέταρτο από τα οχτώ παιδιά μιας φτωχής αγροτικής οικογένειας. Σε ηλικία μόλις 13 ετών δούλευε σε ένα μπακάλικο, όπου άρχισε να σχεδιάζει διάφορες παραστάσεις πάνω στο βούτυρο, γεγονός που εντυπωσίασε την πελατεία του μαγαζιού και έφτασε μέχρι τον τοπικό Τύπο. Το 1934 πήγε στην Αθήνα για να παρακολουθήσει μαθήματα σχεδίου και γλυπτικής πλάι στον γλύπτη Αντώνη Σώχο.

Ευάγγελος Κορφιάτης (Βάγγος)


 Ο μεγάλος Πειραιώτης Καραγκιοζοπαίκτης Βάγγος είναι ίσως ο αξιολογότερος της γενιάς του και δυστυχώς δυσανάλογα προβεβλημένος μάστορας του Καραγκιόζη, και ίσως ο καλύτερος σκαλιστής φιγουρών και σκηνικών.

Ανθρώπινος δεν γίνεται ο καπιταλισμός


Σχετικά με το λεγόμενο «Κάλεσμα για την Ειρήνη»

 Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, στις 29 - 30 Ιούνη, θα αποτελέσει νέο σταθμό στην κλιμάκωση της ΝΑΤΟικής επιθετικότητας, στο πλαίσιο της Στρατηγικής «ΝΑΤΟ 2030 και 2040».

Η Ρωσία θα προμηθεύσει την Λευκορωσία με πυραύλους ικανούς να φέρουν πυρηνικά


Η Ρωσία θα προμηθεύσει «τους επόμενους μήνες» την Λευκορωσία με πυραύλους ικανούς να φέρουν πυρηνική γόμωση, ανακοίνωσε χθες Σάββατο ο Ρώσος πρόεδρος, Βλ. Πούτιν, υποδεχόμενος τον Λευκορώσο ομόλογό του, Αλ. Λουκασένκο, καθώς ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία και η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας φέρνουν ολοένα και περισσότερο στο προσκήνιο τα πυρηνικά οπλοστάσια των δύο πλευρών.

Για το ΚΚΕ η πραγματική διέξοδος δεν βρίσκεται στη φυγή, αλλά στην ανατροπή!


 Για το ΚΚΕ η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, δεν έχει τυπικό χαρακτήρα.

Το ΚΚΕ παλεύει καθημερινά ενάντια στη μήτρα που γεννά και ενισχύει την τοξικοεξάρτηση ως μέσο φυγής από τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει ο λαός και η νεολαία. Η ρίζα του προβλήματος βρίσκεται στο σημερινό κοινωνικοοικονομικό σύστημα -τον καπιταλισμό- που έχει ως συστατικά του στοιχεία το κέρδος και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Τα δικαιώματα των γυναικών είναι αδιαπραγμάτευτα!

 
Την στιγμή που παράγεται ασύλληπτος πλούτος και η επιστήμη κάνει άλματα και μπορεί να λύσει τεράστια προβλήματα της κοινωνίας οι εργαζόμενοι ζούμε την κλιμάκωση του αυταρχισμού, της καταστολής, της αντιδραστικοποίησης.

Με το ΚΚΕ στις εκλογές για να γράψουμε το σενάριο των δικών μας αναγκών

Φίλες και φίλοι

συντρόφισσες και σύντροφοι

Η καρδιά του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή χτυπά εδώ στον Πειραιά, όχι τυχαία σε έναν χώρο, όπως είναι αυτός του πρώην εργοστασίου των Λιπασμάτων, ο οποίος είναι δεμένος με την ιστορία του τόπου.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

26/06/1824

Γεννιέται ο Βρετανός φυσικός Λόρδος Ουίλιαμ Κέλβιν, ο οποίος εφηύρε την κλίμακα μέτρησης της θερμοκρασίας που πήρε και το όνομά του.