Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Ανιστόρητος ψεδοπατριωτισμός


Μια απάντηση στις νέες επιθέσεις κατά προσφύγων και μεταναστών.

Το έλλειμμα πολιτικής γνώσης και ιστορίας, οδηγεί πολλές φορές τους ανθρώπους να νομίζουν πως είναι περιούσια φυλή της Γης και αυτή έχει μόνο το δικό τους πρόβλημα…

Το πρόβλημα με τους… «λαθρο-μετανάστες» είναι ευθέως ανάλογο με τους λαθρο-βομβαρδιστές τους!

«Μετανάστες, αδέρφια μας»


Στο κλίμα που επιχειρείται να καλλιεργηθεί κατά προσφύγων και μεταναστών, με τη συμμετοχή ορισμένων που πέρασαν και από τον χώρο του αθλητισμού, η δήλωση στον «Ημεροδρόμο» του σπουδαίου διεθνή ποδοσφαιριστή Σάββα Κωφίδη αποτελεί απόδειξη ότι οι λέξεις Αθλητής και Άνθρωπος μπορούν να γράφονται με το «α» κεφαλαίο.

Η ίδρυση των αντιστασιακών οργανώσεων


Ήταν 6 Απριλίου του 1941 όταν επιτέθηκαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα. Οι δύο πολεμικές επιχειρήσεις που αφορούσαν την κατάληψη της χώρας, είχαν τα ονόματα “Μαρίτα” και “Ερμής”. Η πρώτη αφορούσε την κατάληψη της ηπειρωτικής Ελλάδας και η δεύτερη την κατάληψη της Κρήτης, που είχε μεγάλη στρατηγική σημασία και για τους Άγγλους και για τους Γερμανούς.

Στις 9 Απριλίουοι ναζί έφτασαν στη Θεσσαλονίκη, όπου τους υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος της πόλης Μερκουρίου, ο Μητροπολίτης Γεννάδιος και ο τέως Πρύτανης του ΑΠΘ Βιζουκίδης. Ορισμένες εφημερίδες όπως “το Φως” τους
καλωσόρισαν, γράφοντας υπέρ τους. Στις 27 Απριλίου, οι Γερμανοί είχαν

«Κανονικότητα» η μετατροπή των χώρων δουλειάς σε παγίδες θανάτου

Απογειώνεται η εργοδοτική ασυδοσία, με τις πλάτες του αντεργατικού πλαισίου 
όλων των κυβερνήσεων του κεφαλαίου

Νέα σοβαρά εργατικά «ατυχήματα» σε μια σειρά κλάδων, το ένα δυστυχώς θανατηφόρο, και νέες σοβαρές καταγγελίες συνδικάτων για τις τεράστιες ελλείψεις σε μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, έρχονται να προστεθούν ελάχιστες μέρες μετά το νέο θάνατο εργάτη στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ.

Αστυνομική επέμβαση και καταστολή στην ΑΣΟΕΕ


Η ΚΝΕ καταγγέλλει την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου, τη Δευτέρα 11 Νοέμβρη, στην ΑΣΟΕΕ, από αστυνομικές δυνάμεις και την καταστολή φοιτητών που αντιδρούσαν στην απόφαση της Συγκλήτου για lock out του ιδρύματος μέχρι τη 17η Νοέμβρη.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια περίοδο που αναπτύσσονται μαζικές, αγωνιστικές διεργασίες των φοιτητικών συλλόγων στις σχολές.

Παραίτηση Μοράλες μετά από σχέδιο ανατροπής

Η στρατιωτική ηγεσία της Βολιβίας
την ώρα που ανακοινώνει
ότι δεν στηρίζει τον Μοράλες
Ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις το Σαββατοκύριακο στη Βολιβία, καθώς κλιμακώθηκε το σχέδιο πραξικοπήματος της αντιδραστικής αντιπολίτευσης με τη στήριξη των ΗΠΑ και του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ - στην υπηρεσία του αμερικανικού ιμπεριαλισμού) για την ανατροπή του σοσιαλδημοκράτη εκλεγμένου Προέδρου, Εβο Μοράλες, ο οποίος τελικά οδηγήθηκε σε παραίτηση μετά και την απαίτηση του στρατού, ενώ χτες αργά το βράδυ, ώρα

Μόνιμα χαμένοι

Ακόμα μια επιβεβαίωση ότι σε κρίση και σε καπιταλιστική ανάπτυξη οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα είναι τα μόνιμα θύματα, που πληρώνουν και τα σπασμένα του κεφαλαίου και τα κέρδη του, με ένταση της εκμετάλλευσης και της αντιλαϊκής επίθεσης, αποτελούν τα όσα είπε την Κυριακή σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός.

Ο αδόλφος Χίτλερ αποφασίζει επίθεση κατά της Ελλάδας


Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Μετά την αποτυχία της ιταλικής επιθέσεως στο Αλβανικό Μέτωπο, ο Αδόλφος Χίτλερ εκδίδει διαταγή, 12/11/1940, προς το Γενικό Επιτελείο του να εκπονήσει σχέδιο και να προπαρασκευάσει επίθεση κατά της Ελλάδας.

Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος τυπικά ξεκίνησε την 1η του Σεπτέμβρη 1939. Ηταν αποτέλεσμα της όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, αλλά και της παγκόσμιας κρίσης του 1929 - 1933, η οποία και δεν ξεπεράστηκε, παρά τη μικρή ανάκαμψη στα μέσα της δεκαετίας του '30.

Πασιονάρια, Ντολόρες Ιμπάρρουρι


Πέθανε, 12/11/1989, η θρυλική μορφή του ισπανικού εμφύλιου πολέμου και του κομουνιστικού κινήματος, Ντολόρες Ιμπαρούρι, γνωστότερη ως Πασιονάρια, σε ηλικία 93 χρονών .

Η Ντολόρες Ιμπάρρουρι (ισπανικά: Isidora Dolores Ibárruri Gómez, 9 Δεκεμβρίου 1895 - 12 Νοεμβρίου 1989), περισσότερο γνωστή ως Πασιονάρια (Λουλούδι του πάθους).