Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Μελοποίηση ποιημάτων του Μπρεχτ μπροστά στην οικονομική εξόρμηση του Κόμματος


Τρία μελοποιημένα ποιήματα του κομμουνιστή διανοητή Μπέρτολτ Μπρεχτ κυκλοφορούν από την ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ μπροστά στην οικονομική εξόρμηση του Κόμματος. Ο Νίκος Στεφάνου μελοποίησε τον «Θεό του Πολέμου», το «Τραγούδι ενάντια στον πόλεμο» και το «Λόγος μιας προλετάριας μάνας...», ενώ τη φωνή του χάρισε ο Σωτήρης Μπαλλάς.

Νέος βομβαρδισμός του Κιέβου


Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν και μια κρίσιμης σημασίας υποδομή υπέστη ζημιές από τις ρωσικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του Κιέβου νωρίς τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της πόλης. Σύμφωνα με ανάρτηση της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, η πόλη δέχθηκε σφοδρούς βομβαρδισμούς από τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ιρανικής κατασκευής τύπου «Shahed», ενώ η ουκρανική αεράμυνα κατέρριψε εννιά από αυτά.

Δύο τροπολογίες που επανακατέθεσε το ΚΚΕ: Κατάργηση ΦΠΑ και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης


ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας «Ολοκληρωμένο Σύστημα Παροχής Ανακουφιστικής Φροντίδας - Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις»

Πουλάνε και κουτόχορτο με …food pass;


Με τη γνωστή «συνταγή» των voucher και pass επιχειρεί για άλλη μια φορά η κυβέρνηση να διασκεδάσει την αγανάκτηση του λαού από την μεγάλη ακρίβεια, την ώρα που απορρίπτει προκλητικά και στο όνομα των «δημοσιονομικών αντοχών» το δίκαιο αίτημα για κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, γενναία μείωση στις τιμές τους και πλαφόν.

Πρόκληση: Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον Κώστα Φραγκούλη


Πρόκληση η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε στο κεφάλι και σκότωσε τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη σε καταδίωξη επειδή δεν πλήρωσε για 20 ευρώ βενζίνη. 

Το Συμβουλίου Πλημμελειοδικών τάχθηκε υπέρ του Ανακριτή στη διαφωνία που είχε με τον Εισαγγελέα σε ότι αφορά την προφυλάκιση ή όχι του ένστολου. Ετσι ο αστυνομικός δεν προφυλακίζεται και παραμένει ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

"H Κόκκινη Σημαία"

Πραγματοποιείται, στην Πετρούπολη, η πρώτη κινητοποίηση στην Τσαρική Ρωσία κάτω απο την Κόκκινη Σημαία.

Ήταν μια διαδήλωση ενάντια στον αυταρχισμό του Τσαρικού καθεστώτος, με κάλεσμα απο την οργάνωση "Γη και Ελευθερία" και εργατικές ενώσεις.

Ενα «λάθος» ή ένα ολόκληρο εκμεταλλευτικό σύστημα;


 Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών με την υπόθεση διαφθοράς και τη σύλληψη της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Εύας Καϊλή με κατηγορίες για δωροδοκία από το Κατάρ, καθώς επίσης νυν και πρώην ευρωβουλευτών από την Ιταλία και το Βέλγιο, προσφέρονται για πολλά συμπεράσματα.

Μια χώρα που δεν υπάρχει πια, μια ζωή που δεν υπάρχει πια, αλλά συνεχίζει να διδάσκει... Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα


 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΣΣΔ 

Αποσπάσματα από την ομιλία του Μάκη Παπαδόπουλου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε εκδήλωση της ΠΟ Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ

Ενα πλατύ κάλεσμα στη νέα γενιά να μελετήσει την πρώτη ολοκληρωμένη προσπάθεια της εργατικής τάξης να χτίσει μια κοινωνία στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων αποτέλεσε η εκδήλωση της ΠΟ Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ που έγινε την περασμένη Τετάρτη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με θέμα: «100 χρόνια ΕΣΣΔ: Μια χώρα που δεν υπάρχει πια, μια ζωή που δεν υπάρχει πια, αλλά συνεχίζει να διδάσκει... Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα».

Ανεβαίνει επικίνδυνα η ένταση στο μέτωπο Σερβίας - Κοσόβου


Με αλλεπάλληλες κινήσεις που ρίχνουν λάδι στη φωτιά, ανεβαίνει επικίνδυνα η ένταση ανάμεσα σε Σερβία και Κόσοβο, σε ένα κομβικό μέτωπο της αντιπαράθεσης στα Δυτικά Βαλκάνια που συνδέεται άμεσα με τους ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, Ρωσίας και Κίνας για την ενίσχυση των θέσεών τους σε αυτήν την κρίσιμη περιοχή.

Το Κατάρ μιλά για επιπτώσεις στο φυσικό αέριο προς την ΕΕ


Το Κατάρ προειδοποιεί την ΕΕ ότι η υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο θα μπορούσε να βλάψει τον διάλογο με την ΕΕ για το φυσικό αέριο, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο AFP.

Η Ντόχα διαφωνεί με τις κατηγορίες για δωροδοκία και κάνει λόγο για διακρίσεις λόγω των σχεδίων της ΕΕ να αναστείλει την πρόσβαση της Κατάρ στο Ευρωκοινοβούλιο μέχρι το τέλος της νομικής διαδικασίας.

Το ποδόσφαιρο πάντα θα τους διαψεύδει


Όσο και να προσπαθούν το ποδόσφαιρο πάντα θα τους διαψεύδει.Το ποδόσφαιρο πάντα θα μας συνεπαίρνει. Να βλέπεις την ιστορία όταν γράφεται.

Το ποδόσφαιρο είναι μια βιομηχανία. Είναι ένα πεδίο κερδοφορίας. Είναι ένα μέσο γεωπολιτικής ισχύος. Ένας χώρος σκανδάλων, διαφθοράς και στημένων παιχνιδιών.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 19/12/1848

Πεθαίνει η Βρετανίδα συγγραφέας Έμιλι Τζέιν Μπροντέ.

 19/12/1876

Η πρώτη κινητοποίηση στην Τσαρική Ρωσία κάτω απο την Κόκκινη Σημαία.