Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

"Το Ανάκτορο στην Άνω Τούμπα"

 

Παράταση των παραστάσεων μέχρι την Κυριακή 2 Απρίλη του έργου του Π. Μέντη «Το Ανάκτορο στην Άνω Τούμπα» που παρουσιάζεται στο «Από Κοινού» θέατρο με την Ελένη Γερασιμίδου. 

Όταν στην ιστορία σου, σαν έθνος, ράτσα, μονάδα, DNA, έχει γράψει η μετανάστευση, η φυγή, ο ξεριζωμός, τότε η ευχή, η λαχτάρα, ο αγώνας για ένα λιμάνι, ένα καταφύγιο, ένα κεραμίδι πάνω απ’ το κεφάλι σου γίνεται συνειδητά ή ασυνείδητα το όνειρο και ο στόχος, χωρίς να νοιάζεσαι για το μάταιο ή το σκλάβωμα για την απόκτησή τους.

Εκδήλωση για την 25η Μαρτίου με σπόνσορες ισραηλινές πολεμικές βιομηχανίες!


Η «κολεγιά» ελληνικών και ισραηλινών εταιρειών, στο φόντο της στυγνής κατοχής και καταπίεσης του Παλαιστινιακού λαού, αντικατοπτρίζεται πλέον και στις επίσημες προσκλήσεις της ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ που αφορούν δεξίωση που προγραμματίζεται για τις 29 Μάρτη με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, προκαλώντας αλγεινές εντυπώσεις.

Η Πολωνία θα παραδώσει τέσσερα μαχητικά MiG -29 στην Ουκρανία


Η Πολωνία θα παραδώσει εντός των επόμενων ημερών στην Ουκρανία μια πρώτη παρτίδα, τεσσάρων καταδιωκτικών-βομβαρδιστικών αεροσκαφών MiG-29, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Αντρέι Ντούντα. Η αποστολή μαχητικών αεροσκαφών (η πρώτη από χώρα μέλος του ΝΑΤΟ) μεγαλώνει τον κίνδυνο άμεσης εμπλοκής στον πόλεμο ενός κράτους - μέλους του ΝΑΤΟ και γενίκευσης του πολέμου.

Η γενιά «που τα έχει ζήσει όλα» ξεχειλίζει από οργή


 Τα τελευταία χρόνια πολλή συζήτηση γίνεται για τη νέα γενιά που μεγάλωσε ανάμεσα σε οικονομικές κρίσεις, με πανδημία και ιμπεριαλιστικό πόλεμο, σε καθεστώς περιορισμένων δικαιωμάτων στη μόρφωση και τη δουλειά, με γενικευμένη ανασφάλεια. Διάφοροι καλοθελητές αναλαμβάνουν το ρόλο του «θείου» που «κάθεται με τη νεολαία».

«Εβγαλαν πόρισμα» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν φταίει η «απελευθέρωση»


 ΚΚΕ: Ενοχη η «συντεχνία» κυβερνήσεων και ομίλων για το έγκλημα

Η «συντεχνία» κυβερνήσεων και ομίλων είναι υπεύθυνη για το έγκλημα στα Τέμπη, όπως και για άλλα εγκλήματα κατά του λαού, ανέδειξε το ΚΚΕ στη συζήτηση που έγινε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ φόρτωσαν τις ευθύνες στο «ανθρώπινο λάθος» και στις «παθογένειες», αφήνοντας εκτός κάδρου την πολιτική της «απελευθέρωσης» και της ιδιωτικοποίησης που υπηρέτησαν και υπηρετούν.

Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους


Το podcast δανείζεται στο καινούριο του επεισόδιο το σύνθημα των μεγάλων λαϊκών διαδηλώσεων της τελευταίας περιόδου. "Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους!".

Βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι θα εξαγοράσει την οργή με λίγα ευρώ που εξανεμίζονται από την ακρίβεια


Είναι βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση της ΝΔ, αν νομίζει ότι μπορεί να εξαγοράσει την οργή για την πολιτική της με μια προεκλογική αύξηση των λίγων ευρώ στον πετσοκομμένο μισθό των εργαζομένων, που επιπλέον εξανεμίζεται και από την έκρηξη του πληθωρισμού και της ακρίβειας.

Δημοψήφισμα πραγματοποιήθηκε στην ΕΣΣΔ. Το ΝΑΙ που έγινε ΟΧΙ

Στις 17 Μάρτη 1991, δημοψήφισμα πραγματοποιήθηκε στην ΕΣΣΔ.

Το ερώτημα ήταν: "Θεωρείτε απαραίτητη τη διατήρηση της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών ως ανανεωμένης ομοσπονδίας ίσων κυρίαρχων δημοκρατιών στις οποίες θα διασφαλίζονται πλήρως τα δικαιώματα και η ελευθερία ενός ατόμου οποιασδήποτε εθνικότητας;" 

- Ναι ή όχι.-

Η αιτία και η λύση...


Για να συγκαλυφθούν οι τεράστιες ευθύνες τους στο έγκλημα των Τεμπών, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ανταγωνίζονται στο ποιος υπηρέτησε καλύτερα την πολιτική της «απελευθέρωσης» των σιδηροδρομικών μεταφορών. Πού βλέπουν και οι δύο τη «λύση»; Μα ακριβώς στη συνέχιση και την κλιμάκωση της ίδιας πολιτικής που μας έφερε ως εδώ.

Στα πρόθυρα κατάρρευσης και ο τραπεζικός κολοσσός Credit Suisse

 
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 Εσπευσμένη κρατική παρέμβαση με διοχέτευση δεκάδων δισεκατομμυρίων

 Τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις διαφόρων αστικών επιτελείων, που εμφάνιζαν ως μεμονωμένο περιστατικό την κατάρρευση των αμερικανικών τραπεζών Silicon Valley Bank και Signature Bank - με ιδιαίτερες μάλιστα αναφορές στη «θωράκιση» των ευρωπαϊκών τραπεζών - ήρθαν να θρυμματίσουν οι καταιγιστικές εξελίξεις στον ελβετικό τραπεζικό κολοσσό Credit Suisse, οι οποίες οδήγησαν σε εσπευσμένη κρατική παρέμβαση για τη «διάσωση» της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας στην Ελβετία...

Οι Ρομά να δυναμώσουν το ΚΚΕ ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό


Τώρα είναι η ώρα οι Ρομά να πουν «ως εδώ» στην κοροϊδία, την εκμετάλλευση, τον αποκλεισμό και να ενώσουν τις φωνές τους με όσες και όσους αγωνίζονται καθημερινά στον δρόμο και στους χώρους δουλειάς. Να δυναμώσουν το ΚΚΕ κόντρα στις πολιτικές εξόντωσης των λαϊκών στρωμάτων.

«Απτόητη» στην εμπλοκή, την ώρα που ο πόλεμος κλιμακώνεται


 Σε άλλη μια τηλεδιάσκεψη της λεγόμενης «Ομάδας Επαφής για την Αμυνα στην Ουκρανία», που καθοδηγείται από τις ΗΠΑ, συμμετείχε την Τετάρτη ο υπουργός Αμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος.

Κατά την παρέμβασή του ο Ν. Παναγιωτόπουλος, παρουσιάζοντας την εμπλοκή της Ελλάδας στο ιμπεριαλιστικό μακελειό, αναφέρθηκε στα πυρομαχικά και τα τεθωρακισμένα που έχει στείλει στην Ουκρανία, ενώ διαβεβαίωσε ότι η χώρα μας θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνησή της.

Περί «αντισυστημικής» ψήφου...

 
Μετά το έγκλημα στα Τέμπη και ενώ είναι σε εξέλιξη οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των μαζικών φορέων της νεολαίας, των εργατικών συνδικάτων κ.ά. τα φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ ενημερωτικά μέσα εκτιμούσαν, όσον αφορά τον σχεδιασμό της κυβέρνησης της ΝΔ και του πρωθυπουργού, πως επαναφέροντας τη θεωρία της "διαχρονικής ευθύνης", που στην πράξη σημαίνει ότι ο ίδιος δεν φταίει σε τίποτα, ο πρωθυπουργός ευνοεί την αντισυστημική και ακροδεξιά ψήφο, όπως και την αποχή, σε μια εμφανή προσπάθεια να περιοριστούν κατά το δυνατόν τα κέρδη του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα» (τα bold είναι του συγκεκριμένου δημοσιεύματος). Το παραπάνω γράφτηκε το Σάββατο 5 Μάρτη. Αν είχε γραφτεί μόνο τότε θα μπορούσε να θεωρηθεί... μια στιγμή παραφροσύνης. Ωστόσο έως σήμερα τα «προοδευτικά» ΜΜΕ συνεχίζουν με γκάζι στην ίδια γραμμή συνεπικουρούμενα βεβαίως από τα «συντηρητικά» ΜΜΕ.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 17/03/1821

Με επικεφαλής τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, που είχε μυηθεί στην Φιλική Εταιρία, ξεσπά η Επανάσταση στη Μάνη.

 Ξεκινά η Επανάσταση του 1821