Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Μόνοι τους και όλοι μας - Μόνο ο λαός σώζει το λαό!


Μόνοι τους και όλοι μας. Τώρα ΚΚΕ. Μόνο ο λαός σώζει το λαό! 

Προβλήματα στο σύστημα επικοινωνίας και την πυρασφάλεια εντόπισαν εμπειρογνώμονες

Σοβαρά κενά και παραλείψεις στις ραδιοεπικοινωνίες και τα αυτόματα συστήματα ασφαλείας, εντόπισε η πενταμελής επιτροπή διερεύνησης του εγκλήματος στα Τέμπη που διορίστηκε από τους συγγενείς των θυμάτων, από τα πρώτα συμπεράσματα που εξήγαγαν και προέκυψαν μετά τις αυτοψίες στο σημείο του δυστυχήματος.

Ταλέντα


Με αφορμή τις φοιτητικές εκλογές, οι ...γνώριμοι σαλτιμπάγκοι των αμφιθεάτρων άρχισαν να ξεδιπλώνουν πάλι τα ταλέντα τους.

Η μεν ΔΑΠ τα έδωσε όλα, αλλά απέτυχε να γίνουν οι εκλογές κατακαλόκαιρο.

Πριν έναν χρόνο η παρουσία του τάγματος Αζόφ στην ελληνική Βουλή

Αυτοί χειροκροτούσαν τους ναζί...

 Το κόκκινο στη μαύρη κηλίδα

Συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από την ντροπιαστική φιέστα που διοργάνωσε η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη διαδικτυακή παρουσία, στη Βουλή, του Προέδρου της αντιδραστικής κυβέρνησης της Ουκρανίας, Βλ. Ζελένσκι. Μαζί του παρουσιάστηκαν και μέλη του ναζιστικού τάγματος Αζόφ, που ζητούσαν κι αυτά με τη σειρά τους την περαιτέρω εμπλοκή της χώρας μας στον άδικο για τους λαούς ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Ο λαός με τον αγώνα του να στείλει στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας τους ναζί


Μιας και μιλάμε για φασισμό, δεν μπορούμε στο να μην αναφερθούμε, ότι σαν σήμερα πριν 1 χρόνο, όλοι τους πλην ΚΚΕ, έκατσαν “σούζα” στη βουλή στην ομιλία του Ζελένσκι, ενώ όλοι μαζί χειροκροτούσαν τους φασίστες των Αζόφ, άλλοι όρθιοι και άλλοι καθιστοί, για να μην παραπονιούνται ότι τους λέμε και όλους ίδιους.

Δομήνικος Θεοτοκόπουλος (Ελ Γκρέκο)


Δομίνικος Θεοτοκόπουλος, ο «Ελ Γκρέκο» της παγκόσμιας ζωγραφικής, διήνυσε κατά τον 16ο και τον 17ο αιώνα μια πολυκύμαντη διαδρομή, μοιρασμένη ανάμεσα στην τέχνη και τη ζωή.

Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και φαίνεται να πέρασε τα πρώτα χρόνια του σε μοναστικό περιβάλλον, όπου έμαθε τη ζωγραφική εικόνων.

Ομοβροντία


Ομοβροντία προτάσεων για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων ακούμε προεκλογικά από ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ. Την αφετηρία τους, βέβαια, δεν την κρύβει κανένας απ' αυτούς: Στόχος είναι να συγκρατήσουν το ιδιωτικό χρέος, που έφτασε τα 256 δισ. ευρώ και το 63% δεν εξυπηρετείται, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία για την πορεία της οικονομίας.

Ρωσικά όπλα και ελληνικά «Leopard» στη λίστα για Κίεβο


Με το «αίτημα» παραχώρησης ρωσικών οπλικών συστημάτων αλλά και ελληνικών «Leopard» ψηλά στην ατζέντα, βρέθηκε χθες στην Αθήνα ο Ουκρανός υπουργός Αμυνας Ολεξίι Ρέζνικοφ.

Ηταν η πρώτη επίσκεψη υψηλόβαθμου αξιωματούχου του Κιέβου από τότε που άρχισε η ρωσική εισβολή, ζητώντας κι άλλα όπλα, μέσα και πυρομαχικά, σε επιβεβαίωση του ότι η εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία βαθαίνει επικίνδυνα.

Ενισχύεται η στρατιωτική «συμμαχία» Ρωσίας - Λευκορωσίας απέναντι στις «διεθνείς προκλήσεις»


Νέο «δόγμα ασφαλείας», ενίσχυση των συνόρων και πυρηνικά όπλα συζήτησαν Πούτιν - Λουκασένκο

Βήμα - βήμα κλιμακώνουν την αντιπαράθεσή τους τα δύο ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα που συγκρούονται στην Ουκρανία, με επέκταση του ΝΑΤΟ μέσα από την ένταξη της Φινλανδίας και με το Κίεβο να επιμένει στην παράδοση δυτικών μαχητικών αεροσκαφών, ενώ από την άλλη η Ρωσία και η Λευκορωσία προχωρούν τα σχέδια για ανάπτυξη ρωσικών πυρηνικών όπλων στο έδαφος της δεύτερης. Επιπλέον, Μόσχα και Μινσκ θα επεξεργαστούν ένα «δόγμα ασφαλείας» του «Ενωσιακού Κράτους», ανάλογο και με τις «εξωτερικές προκλήσεις».

Φυλλάδιο για τα εργοδοτικά εγκλήματα σε κάτεργα εργασίας


Την εγκληματική πολιτική που θυσιάζει τη ζωή των εργατών στον βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματιών, αποκαλύπτει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με ένα φυλλάδιο που αφορά τα εργοδοτικά εγκλήματα στα κάτεργα εργασίας, που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Τα «συμφέροντα»


Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κόρινθο, ο Αλέξης Τσίπρας, προσπαθώντας να παρουσιάσει την ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ σαν... αντισυστημική είπε ανάμεσα σε άλλα πως... η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη που πονάει τα «συμφέροντα».

Βέβαια τα «συμφέροντα» όταν μιλάνε, στάζουν μέλι για τον ΣΥΡΙΖΑ και για την ΝΔ.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 07/04/1614

Πεθαίνει ο ζωγράφος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος (Ελ Γκρέκο)