Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Επεσε η «Τράπεζα Θεμάτων»

 Έπεσε η «Τράπεζα Θεμάτων»

Βομβαρδισμοί σε Κίεβο αλλά και Μόσχα


Νύχτα βομβαρδισμών με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους σε Κίεβο αλλά και σε Μόσχα.

Η ρωσική πρωτεύουσα έγινε τα ξημερώματα στόχος επίθεσης με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, που προκάλεσαν «μικρές» υλικές ζημιές σε κτίρια αλλά όχι θύματα, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Μόσχας, ο Σεργκέι Σαμπιάνιν.

Παρών στα δίκαια αιτήματα και τους ματωμένους αγώνες των φυλακισμένων και εξόριστων Ελλήνων κομμουνιστών εργατών και αγροτών


Ο ΜΑΧΗΤΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΣ ΑΝΡΥ ΜΠΑΡΜΠΥΣ

«Οι εργάτες που πλημμυρίζουν τις φυλακές και τα νησιά, πιάστηκαν μέσα στις απεργίες και για τη συνδικαλιστική τους δράση»

Ο Γάλλος κομμουνιστής συγγραφέας και δημοσιογράφος Ανρύ Μπαρμπύς μέχρι την τελευταία πνοή του μένει πιστός στην εργατική τάξη. Τα λόγια του δεν είναι κούφιος πασιφισμός για να παρηγορήσει τους καταπιεσμένους με πομφόλυγες - ευχολόγια. Είναι πάλη κι αγώνας, σε καθημερινή βάση, με συνειδησιακή ατμομηχανή την εμπέδωση του σοσιαλισμού στη Σοβιετική Ενωση.

Σε εξέλιξη η απεργία των εργαζομένων της «Ντίσνεϊλαντ»


Σε εξέλιξη βρίσκεται η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην «Ντίσνεϊλαντ» στο Παρίσι, οι οποίοι απαιτούν αυξήσεις στους μισθούς και βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Στην απεργία συμμετέχει το σύνολο του προσωπικού του πάρκου: Σερβιτόροι και μάγειρες, ηθοποιοί, τραγουδιστές και μουσικοί, τεχνικοί και εργάτες όλων των ειδικοτήτων έχουν ενώσει τις φωνές τους απαιτώντας πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, τήρηση των ωραρίων και των ρεπό και συνολικά καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Μπουρδούκλωμα


«Αν δεν θέλουμε λοιπόν να μπλέξουμε σε περιπέτειες, μία κυβερνητική πρόταση υπάρχει σήμερα και αυτή είναι η αυτοδύναμη ΝΔ. Και ο κ. Ανδρουλάκης αυτό λέει, δεν λέει κάτι διαφορετικό. Λέει "αυτοδύναμη ΝΔ και αφήστε με εμένα να διεκδικήσω τα πρωτεία στην αντιπολίτευση". Μόνο που στις εκλογές, ξέρετε, δεν ψηφίζουμε για αντιπολίτευση, ψηφίζουμε για κυβέρνηση». Αυτά έλεγε χτες το πρωί στο «Mega» ο Κυρ. Μητσοτάκης, εκβιάζοντας την ψήφο του λαού με την κινδυνολογία της ακυβερνησίας και της αστάθειας.

Το ΚΚΕ στηρίζει τις διεκδικήσεις των πασχόντων από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας


 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης το ΚΚΕ τονίζει ότι η αξιοπρεπής ζωή με σύγχρονα δικαιώματα των πασχόντων από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και των οικογενειών τους περνάει μέσα από την ολοκληρωτική κάλυψη των πάγιων και πρόσθετων αναγκών τους και πρέπει να αποτελεί πλήρη και αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

Σοσιαλδημοκρατία και Φασισμος


Aπό την προηγούμενη έρευνα για την ιστορική εξέλιξη του φασισμού στην Ιταλία, τη Γερμανία και την Αυστρία είναι προφανές ότι ο ρόλος της σοσιαλδημοκρατίας έχει αποφασιστική σημασία για την εξέλιξη του φασισμού. Η κατανόηση αυτών των δυο στενά συνδεδεμένων φαινομένων της μεταπολεμικής περιόδου, της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας και του φασισμού, είναι κρίσιμης σημασίας για τη συνολική κατανόηση της πολιτικής του καπιταλισμού στη μεταπολεμική περίοδο.

ΚΚΕ, η μόνη σταθερά για τον λαό


Η μόνη σταθερά μετά και τις επόμενες εκλογές, ο μοναδικός πραγματικός αντίπαλος στην πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ που θα συνεχίσουν να της δίνουν συναίνεση, το μόνο αποκούμπι για τον λαό και τις διεκδικήσεις του, η μόνη δύναμη γνήσιας εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης, είναι το ΚΚΕ.

'Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!


Ενας ακόμα νεκρός εργάτης στον βωμό του κέρδους χτες στη Ζώνη.

«'Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει...

Ξεπερνάμε όλα τα εμπόδια για να ρίξουμε ξανά στην κάλπη κατακόκκινη ψήφο!


Με δρόμο μετ' εμποδίων μοιάζει η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος για τους χιλιάδες εργαζόμενους που δουλεύουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, σε ξενοδοχειακές, επισιτιστικές και άλλες επιχειρήσεις στις τουριστικές περιοχές και κυρίως στα νησιά της χώρας.

Απεργία και συγκέντρωση των εργαζομένων για το προδιαγεγραμμένο εργοδοτικό έγκλημα


Συγκέντρωση στην πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας.

Οι μέρες του φωτός

 
Ηταν πυκνές οι μέρες που πέρασαν. Γεμάτες ένταση, πίστη, συναίσθημα, πάθος, αγωνιστικότητα.

Μέρες φωτός!

Γεμάτες με πρόσωπα φωτεινά, με γελαστούς 17χρονους που θα έριχναν την πρώτη τους ψήφο και θα ήταν κόκκινη, με ακαταπόνητους 97χρονους αγωνιστές, βράχους αλύγιστους, όπως παλιά στα βουνά και στις εξορίες!

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 30/05/1778

Πεθαίνει ο κορυφαίος Γάλλος συγγραφέας και διανοούμενος της Αναγέννησης Βολτέρος (φιλολογικό ψευδώνυμο του Φρανσουά Μαρί Αρουέ).

Βολταίρος