Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Αποκλειστική φωτογραφία της νέας έφιππης αστυνομίας

Δοκιμαστική παρέλαση της νέας έφιππης αστυνομίας

Η νέα έφιππη αστυνομία είναι προ των πυλών!!

Με τον σταυρό στο χέρι

Ανάπτυξη στον καπιταλισμό σημαίνει θάνατος, καταστροφή περιβάλλοντος και τίποτα άλλο

Ζούμε σε μια πρεζευομένη μπατσοπαπαδοκρατία, όπου έχουμε την πιο φτηνή πρέζα και φτηνό εργατικό δυναμικό με φτηνή ζωή, αλλά δε γίνεται να τα έχουμε όλα φτηνά -πχ τα ακτοπλοϊκά. 

Όπου υπάρχει ακόμα και άγιος που προστατεύει τους ξενοδόχους -οι υπάλληλοι ας φτιάξουν σωματείο, αν θέλουν το δικό τους καλό.

Με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για να αντιμετωπίσει ο λαός τη δύσκολη καθημερινότητα

Σε κλίμα ενθουσιασμού παρουσιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης μέρος του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο της Αθήνας. Στην συγκέντρωση, που διοργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση Α' Αθήνας του ΚΚΕ με τίτλο «Μαζί με τον λαό της Αθήνας στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων», παραβρέθηκε πλήθος κόσμου από το μεγαλύτερο δήμο της χώρας, γεμίζοντας το αμφιθέατρο της Τεχνόπολης στο Γκάζι.

Πάρτε μέτρα για τον καύσωνα


Πάρτε μέτρα για τον καύσωνα

Διανύουμε ακόμα ένα καλοκαίρι ταλαιπωρίας για τους επιβάτες και τους εργαζόμενους στη συγκοινωνία.

Ήταν Ιούλιος του 2019 που «φεύγοντας» η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ άφησε την πόλη της Θεσσαλονίκης με περίπου 220 λεωφορεία και αναμονές 40’ ή και 60 λεπτά !

Εμποδίζει την επάνοδο στην υπηρεσία συνδικαλιστή υποψήφιου με το ΚΚΕ


Όσα εμπόδια αξιοποιεί η δημοτική αρχή δεν έχουν καμία απολύτως βάση. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται από το γεγονός ότι όλοι οι δημοτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι που παραιτήθηκαν προσωρινά για να είναι υποψήφιοι με όλα τα κόμματα στις εθνικές εκλογές, έχουν επιστρέψει ήδη στην υπηρεσία τους.

Κυκλοφορεί ο «Οδηγητής» Ιουλίου - Αυγούστου!

Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του «Οδηγητή» που θα μείνει σε κυκλοφορία μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Στο εξώφυλλό του αναγγέλλει την έναρξη του ταξιδιού του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», με σύνθημα: «Με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό, για να “γενούνε τα σκοτάδια λάμψη” _(Ν. Χικμέτ)». Από τις σελίδες του περιοδικού δεν θα μπορούσε να λείπει μία πρώτη ματιά στο πρόγραμμα των κεντρικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ στην Αθήνα, στις 21–22-23 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Τρίτση.

Δέσπω Διαμαντίδου

Η Δέσπω Διαμαντίδου γεννήθηκε το 1916, στον Πειραιά, από καλλιεργημένους γονείς, ρωσικής καταγωγής. Εβγαλε το Δημοτικό και το Γυμνάσιο της Γερμανικής Σχολής. Σε συνέντευξή της, στην εφημερίδα «Τα Νέα», έλεγε: «Δεν πήγα ποτέ σε σχολείο ελληνικό. Ο,τι έμαθα, το έμαθα με ιδιαίτερα μαθήματα. Αλλά μιλώ και γράφω, πιστεύω, ωραία ελληνικά, έχω κάνει και μεταφράσεις. Οσον αφορά τη στοιχειώδη και μέση εκπαίδευση, πήγα κατευθείαν στο Γερμανικό Σχολείο». Η Δ. Διαμαντίδου θυμόταν ότι έγινε «πρωταθλήτρια Ελλάδος, παιδικής κατηγορίας», με τη βοήθεια του Εβραίου δασκάλου της στη Γυμναστική, τον οποίο έκαψαν οι ναζί στους φούρνους του Νταχάου.

Απελευθέρωση ... κερδών


Μετά τους ομίλους της Ενέργειας, η κυβέρνηση «ξετρύπωσε» και τα ...υπερκέρδη των εφοπλιστών, τους οποίους σχεδόν παρακαλάει να χαμηλώσουν τα ναύλα, παριστάνοντας τον διώκτη της «αισχροκέρδειας» και τον «προστάτη» του δικαιώματος στις διακοπές.

Το θράσος τους δεν έχει όρια. Από τη μια «μπουκώνουν» τους ακτοπλόους εφοπλιστές με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ επιδοτήσεις για «άγονες γραμμές» τύπου ...Κυκλάδων, τους στηρίζουν με προνόμια και διευκολύνσεις στο κυνήγι του μεγαλύτερου κέρδους, και από την άλλη τούς κάνουν «συστάσεις» να ...σφάζουν με το μπαμπάκι τούς επιβάτες!

«Κανονικότητα» η ενεργειακή φτώχεια, για τις «πράσινες» μπίζνες

Στα 123,56 ευρώ/μεγαβατώρα έφτασε η τιμή χονδρικής του ρεύματος την περασμένη Πέμπτη, καταγράφοντας υψηλό διμήνου και προσεγγίζοντας τις τιμές όπου κινούνταν τον περασμένο Μάρτη. Επί της ουσίας πρόκειται για μια ακόμα επιβεβαίωση ότι η στρατηγική της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας και της «πράσινης μετάβασης» έχει οδηγήσει ανεπίστρεπτα σε τεράστιες αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος, με το «εκκρεμές» των αυξομειώσεων στην τιμή να ταλαντεύεται πλέον σε πολύ υψηλότερα επίπεδα απ' ό,τι βρισκόταν πριν από το φθινόπωρο του 2021.

Κλιμακώνεται το κυβερνητικό σχέδιο επέμβασης στο Κομμουνιστικό Κόμμα


Το κυβερνών σοσιαλδημοκρατικό Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας (PSUV) και ο Πρόεδρος της χώρας Ν. Μαδούρο κλιμακώνουν την επίθεσή τους κατά του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας (PCV), αξιοποιώντας εδώ και μήνες για το σχέδιό τους μια μισθωμένη ομάδα στην υπηρεσία του PSUV, με στόχο τη δικαστική επέμβαση στο εσωτερικό του ΚΚ Βενεζουέλας.

Να παρθούν άμεσα μέτρα διασφάλισης της υγείας των εργαζομένων απ' τον καύσωνα


 Ερώτηση 

προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

 Θέμα: Τα άμεσα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς σε συνθήκες παρατεταμένου καύσωνα

Ο παρατεταμένος καύσωνας που αναμένεται τις επόμενες μέρες στη χώρα επιβάλλει την ανάγκη άμεσης κινητοποίησης της κυβέρνησης για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων.

Εφοπλιστές: «Χόμπι» τους οι φοροαπαλλαγές και οι επιδοτήσεις που πληρώνουμε εμείς!


Αυτά τα πατριωτάκια μας! Οι αγαπημένοι μας εφοπλιστές! Αυτά τα υποδείγματα …«υγειούς» επιχειρηματικότητας και επενδύσεων μας ενημέρωσαν – με αφορμή τις εξωφρενικές τιμές που έχουν επιβάλλει στα εισιτήρια – ό,τι κάνουν δεν το κάνουν για τα λεφτά (άλλωστε έχουν ζημιές, όπως ισχυρίζονται οι άνθρωποι!), αλλά από… “χόμπι”!

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 13/07/1793

Δολοφονείται η ηγετική μορφή της Γαλλικής αστικής Επανάστασης Ζαν Πολ Μαρά. 

«Ο θάνατος του Μαρά»