Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Αφροαμερικανοί αυτομολούν στη Σοβιετική Ένωση για να ζήσουν ελεύθερα


Ντοκιμαντέρ του RT για τους αφροαμερικάνους που κατέφυγαν ΕΣΣΔ για να γλυτώσουν από το ρατσισμό των ΗΠΑ.

Τα αφεντικά τρομάξανε


Αφεντικούλι σ ακούω να οργίζεσαι γιατί ο λαός δεν υπάκουσε στα μέτρα της κυβέρνησης και βγήκε στο δρόμο για να τιμήσει τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου

Φοβάσαι μήπως ακουστούν και πάλι τα συνθήματα Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Γιατί περιμένεις με αγωνία και λαχτάρα τη μοιρασιά από τη λεία στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο, ακόμα και σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας

Τώρα τεστ στους χώρους δουλειάς.


Πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα και στις υπηρεσίες του Δ. Θεσσαλονίκης

Την περασμένη εβδομάδα εντοπίστηκαν 4 κρούσματα κορονοιού στην διεύθυνση Πολεοδομίας, που στεγάζεται στην οδό Μανουσογιαννάκη. 

Το κτίριο παρέμεινε κλειστό για το κοινό. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε από συναδέλφους- η διοίκηση του δήμου δεν ενημερώνει για τα κρούσματα – αυτή την εβδομάδα βρέθηκαν άλλα 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα. 

Επιχείρηση φίμωσης του ΚΚΕ με την επιστράτευση χαφιέδων

Φωτογραφία που περιλαμβάνεται στο χαφιέδικο mail:

Οι αφίσες που ...ενόχλησαν αστυνομία και δημοτική αρχή


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πρωτοφανής στοχοποίηση με αφορμή εκδήλωση για τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ τον περασμένο Ιούνη!

Πλήρη επίταξη των ιδιωτικών δομών για την πανδημία χωρίς αποζημιώσεις


Κερδοφορία και «κοινωνική ευαισθησία» δεν μπορούν να συνυπάρξουν

Στις εξελίξεις στη Θεσσαλονίκη μετά το κάλεσμα της κυβέρνησης στους ιδιώτες κλινικάρχες να ενταχθούν εθελοντικά στην υπόθεση της πανδημίας και την επίταξη ιδιωτικών κλινών με το αζημίωτο αναφέρεται ο Θέμος Βασιλείου, γραμματέας της ΤΟ Υγείας Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. (VIDEO)

«Φοράς μάσκα και έρχεσαι για δουλειά... »


«Τετάρτη 21/10/2020 παρουσίασα συμπτώματα Covid-19.
Την ίδια μέρα, μεσημβρινή ώρα στις 15.15 περίπου κάλεσα στο τηλέφωνο τον προϊστάμενό μου να του αναφέρω τα συμπτώματά μου. Η απάντησή του ήταν "φοράς μάσκα και έρχεσαι για δουλειά". Στις 17.10 την ίδια μέρα έβαλα θερμόμετρο διότι κρύωνα, είχα πόνους στο σώμα μου, πολύ βήχα ξηρό και είχα δέκατα, 37,2. Αμέσως κάλεσα τον προϊστάμενό μου στο τηλέφωνο και δεν απάντησε! Σκεπτόμενη βάσει των οδηγιών που μας είχαν δοθεί από τον ΕΟΔΥ, θα έπρεπε να παραμείνω στην οικία μου και όχι να εργαστώ και να εκθέσω σε κίνδυνο τους συναδέλφους!

«Pompeo GO HOME» στην Παλαιστίνη


Προκλητική επίσκεψη Πομπέο σε εβραϊκούς εποικισμούς 

Τις έντονες αντιδράσεις των Παλαιστινίων προκάλεσαν οι επισκέψεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, σε οινοποιείο εβραϊκού εποικισμού της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης. Ο Νάμπιλ Αμπού Ρουντέινα, εκπρόσωπος Τύπου του Παλαιστίνιου Προέδρου, Μαχμούτ Αμπάς, κατήγγειλε ότι η επίσκεψη Πομπέο συνιστά «συνέργεια στην κατοχή» της Παλαιστινιακής γης.

Εντείνουν τις προετοιμασίες για την επιτυχία της απεργίας στις 26 Νοέμβρη

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ


Τους ρυθμούς προετοιμασίας της απεργίας που έχουν προκηρύξει για τις 26 Νοέμβρη εντείνουν δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, συνεχίζοντας τον αγώνα για την προστασία της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Τηλε-μαρτύριο


Τα συνεχιζόμενα προβλήματα με την τηλεκπαίδευση, που απ' αυτήν τη βδομάδα τα ζουν και οι εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τις οικογένειές τους, αποκαλύπτουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και τα αδιέξοδα από την πολιτική διαχείρισης της πανδημίας με κριτήριο τις «αντοχές της οικονομίας», σε βάρος των αναγκών του λαού.

Και μόνο το γεγονός ότι η κυβέρνηση ξανάκλεισε τα σχολεία, δείχνει πόσο δίκαια και αναγκαία ήταν τα αιτήματα που πρόβαλλαν με τους αγώνες τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, για μέτρα ουσιαστικής προστασίας της υγείας, ώστε να είναι τα σχολεία ανοιχτά και ασφαλή.

Τώρα η κυβέρνηση να επιτάξει όλες τις μονάδες χωρίς παζάρια και δωράκια στους ιδιοκτήτες


Έπρεπε η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη να φτάσει στο “χείλος του γκρεμού” για να προχωρήσει η κυβέρνηση στην επίταξη ιδιωτικών κλινικών. Όταν όμως μιλάμε για επίταξη, εννοούμε πραγματική επίταξη, χωρίς παζάρια και επιπλέον δωράκια για τους ιδιοκτήτες των κλινικών που τόσα χρόνια θησαυρίζουν.

Συνθήκες πολέμου στα νοσοκομεία

Η κυβέρνηση ταΐζει τους ιδιώτες κλινικάρχες

Τις ευθύνες της κυβέρνησης που έχει αφήσει αθωράκιστο το Εθνικό Σύστημα Υγείας καταγγέλλουν στο portal «902.gr» γιατροί της πρώτης γραμμής, στα νοσοκομεία Καρδίτσας και Θεαγένειο Θεσσαλονίκης. (Βίντεο)

Επίταξη τώρα


                                                                                                                                      19/11/2020


Είναι αδιανόητο ακόμη και τώρα, λίγο πριν βουλιάξουν τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη, η κυβέρνηση να συνεχίζει τη διαπραγμάτευση με τους κλινικάρχες στους οποίους έχει ήδη τάξει εκατομμύρια ευρώ και οι οποίοι ήδη κάνουν χρυσές bussiness επειδή το ΕΣΥ αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα μη covid περιστατικά.

Συνθήκη της Λωζάνης

Ξεκινά, 20/11/1922, τις εργασίες της στη Λωζάνη η διεθνής διάσκεψη για τα προβλήματα της Εγγύς Ανατολής, η οποία θα λήξει στις 24 Ιουλίου 1923 με τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Η Συνθήκη της Λοζάνης

Η ήττα της Ελλάδας τον Αύγουστο του 1922 από το στρατό του Κεμάλ Ατατούρκ δημιούργησε νέες συνθήκες ως προς τη διαμόρφωση του συσχετισμού δυνάμεων στην περιοχή. Που έπρεπε να αποτυπωθεί με νέα ιμπεριαλιστική Συνθήκη. Ετσι, υπογράφτηκε η Συνθήκη της Λοζάνης.

η Κομμουνιστική Διεθνής Νεολαίας

 


Πραγματοποιείται, 20/11/1919, το πρώτο διεθνές συνέδριο των κομμουνιστικών οργανώσεων νεολαίας στο Βερολίνο (20-26/11/1919). Ιδρύεται η Κομμουνιστική Διεθνής Νεολαίας.

Οταν το Μάρτη του 1919 ιδρύθηκε στη Μόσχα η Κομμουνιστική Διεθνής κάλεσε τους εργάτες όλων των χωρών "να ενωθούν κάτω από τη σημαία του κομμουνισμού, που ήδη είναι σημαία των πρώτων μεγάλων προλεταριακών νικών,... ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, ενάντια στη μοναρχία και τις προνομιούχες τάξεις, ενάντια στο αστικό κράτος και την αστική ιδιοκτησία, ενάντια σε όλες τις όψεις και τις μορφές της ταξικής και της εθνικής καταπίεσης".