Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Ακυρώθηκε ο συνδυασμός της ναζιστικής Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη

Ακυρώθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο της πόλης, η συμμετοχή του συνδυασμού της ναζιστικής Χρυσής Αυγής για το δήμο Θεσσαλονίκης («Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλονίκη», με επικεφαλής τον υπόδικο ναζιστή βουλευτή, Αρτέμη Ματθαιόπουλο), επειδή αυτό δεν τηρούσε τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις.

Δεδομένα που δεν ανατρέπονται

Στις 22 Ιούνη 1941 ξεκίνησε η συνδυασμένη επίθεση γερμανικών, ιταλικών, ρουμανικών, ουγγρικών, σλοβακικών και φινλανδικών δυνάμεων κατά της ΕΣΣΔ (επιχείρηση «Μπαρμπαρόσα»). Είχε προηγηθεί η πτώση της Γαλλίας - της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής στρατιωτικής δύναμης μετά τη Γερμανία - σε μόλις 6 βδομάδες, της Πολωνίας σε 5, του Βελγίου, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου σε 2,5, της Γιουγκοσλαβίας σε 1, της Δανίας σε 2 ώρες κ.ο.κ.

Συγκέντρωση της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας


Δείτε το σποτ για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 16 Μάη, που διοργανώνει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στο Αγαλμα Βενιζέλου, στις 7.30 το απόγευμα, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. 

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει στη συγκέντρωση που διοργανώνει η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, την Πέμπτη 16 Μαΐου, στις 7:30μμ, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Εκδήλωση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Νεάπολη

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα να μην εγκλωβιστούν στα ψεύτικα διλήμματα, να αφήσουν πίσω το δρόμο των συνεχών θυσιών για τα κέρδη των λίγων, να μην αρκεστούν στη λογική του «μικρότερου κακού».
Να δώσουν ισχυρό μήνυμα, ενισχύοντας σε όλες τις κάλπες τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στην προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στο Ρολόϊ της Νεάπολης.

Λαός κερνάει ... κεφάλαιο πίνει

ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ - ΕΣΠΑ

Μπροστά στις ευρωεκλογές, δεν θα μπορούσε να μην αξιοποιηθεί στην αντιπαράθεση και το «θαύμα» των κοινοτικών κονδυλίων της ΕΕ. Αξιοποιείται σαν κίνητρο και φόβητρο μαζί, για να υπερκεραστεί η όποια αδιαφορία και αρνητική στάση υπάρχει για την ΕΕ.

Εγκαινιάζεται το στρατόπεδο Μακρονήσου.

Εγκαινιάζεται, 12/5/1947, το στρατόπεδο Μακρονήσου.

Η δημιουργία της Μακρονήσου υπήρξε οργανωμένο σχέδιο των Βρετανών και Αμερικανών, σε συνεργασία με το ελληνικό αστικό κράτος, για την εξουδετέρωση μιας μεγάλης μερίδας του λαϊκού κινήματος, πρωταρχικά για την αποστέρηση του ΔΣΕ από πολύτιμες εφεδρείες, καθώς και για το ηθικό τσάκισμα των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών, μέσα από την υπογραφή δηλώσεων αποκήρυξης του ΚΚΕ και της ιδεολογίας του.

Ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση για να φρενάρει την αντιλαϊκή πολιτική

Ο ελληνικός λαός να ψηφίσει ΚΚΕ για να ενισχύσει τη δύναμη εκείνη που την επόμενη μέρα των εκλογών, αλλά και τώρα όπως και πάντα, θα είναι δίπλα του τόνισε η Θεανώ Καπέτη μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας το Σάββατο 11 Μάη στην ΕΡΑ. «Θα είναι η βασική δύναμη που θα οργανώσει τον αγώνα του γιατί την επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι εδώ όλα τα προβλήματα που βασανίζουν τον ελληνικό λαό, θα είναι σε ισχύ όλα τα αντεργατικά μέτρα των τριών μνημονίων και των εκατοντάδων εφαρμοστικών νόμων» σημείωσε χαρακτηριστικά.