Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

Θα ζήσουμε λοιπόν την Αγγλία σε τελικό!


Υπάρχει ένας μύθος γύρω από το αγγλικό ποδόσφαιρο. Μπορεί να είναι κατασκευασμένος, γιατί σίγουρα το σπορ γεννήθηκε στο νησί, πολλές φορές όμως παίχθηκε καλύτερα μακριά απ' αυτό. Μπορεί πάλι να είναι αληθινός, να προέρχεται από τα παιδικά μας χρόνια, που καθηλωμένοι στις ασπρόμαυρες οθόνες περιμέναμε πως και πως το "Αθλητικό Απόγευμα" κάθε Σαββάτου στην ΥΕΝΕΔ, για να δούμε μπάλα στα συνήθως λασπωμένα τερέν του αγγλικού πρωταθλήματος.

Πίσω από τους μύθους για το ασφαλιστικό σύστημα της Σουηδίας


Η πραγματικότητα διαψεύδει την απατηλή προπαγάνδα που συνοδεύει τη νέα αντιασφαλιστική επίθεση της ελληνικής κυβέρνησης

«Ακολουθούμε το παράδειγμα της Σουηδίας» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Κ. Χατζηδάκης, κατά την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του νέου αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων...

«Η εμπορευματοποίηση της γης και η επιχειρηματική δράση στα δάση είναι το ''προσάναμμα'' των πυρκαγιών»


Η έως τώρα εξέλιξη της αντιπυρικής περιόδου με τις εκατοντάδες πυρκαγιές και τις τεράστιες καταστροφές στο περιβάλλον, σε καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο ξεσκεπάζει τις κυβερνητικές μεγαλοστομίες περί ''ετοιμότητας''.

Πανδημία στην Κούβα


Αν οι αριθμοί δεν συμφωνούν με αυτά που λέμε, ας πρόσεχαν οι αριθμοί!

Αντιλαϊκό...


Ως «ισχυρό και ευέλικτο σύμπλεγμα υπηρεσιών» παρουσιάζει η κυβερνητική προπαγάνδα το σχέδιο «αναδιάρθρωσης» του ΕΣΥ, που θα φέρει νέα λουκέτα σε νοσοκομεία, συγχωνεύσεις και περαιτέρω υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Μπαίνουν μάλιστα στο στόχαστρο συγκεκριμένες δομές Υγείας, με τη λογική ότι «δεν γίνεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων να υπάρχουν δύο νοσοκομεία», αφού αυτά ...κοστίζουν. Αυτοί οι μπακαλίστικοι λογαριασμοί γύρω από τα ζητήματα της Υγείας προκαλούν τον κοινό νου.

Χρόνια πολλά Ri Chun Hee


Χρόνια πολλά στην παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων της κεντρικής τηλεόρασης της ΛΔΚ.

Ευχόμαστε στην Ri Chun Hee να συνεχίσει να μας ενημερώνει με την ίδια μαχητικότητα για τα δρώμενα στο ελεύθερο και δημοκρατικό κομμάτι της Κορέας, όπως κάνει εδώ και δεκαετίες.

Μαρσέλ Προυστ


 Στις 10 Ιουλίου 1871 γεννιέται ο Γάλλος συγγραφέας Μαρσέλ Προυστ. Το κυριότερο έργο του Προυστ, είναι ο κύκλος «Αναζητώντας το χαμένο χρόνο», έργο ζωής το οποίο άρχισε το 1913 και τελείωσε λίγο πριν πεθάνει. Οι 6 τελευταίοι τόμοι εκδόθηκαν μετά το θάνατό του. 

Μύθοι και αλήθειες για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής Ασφάλισης

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Μια ματιά σε βασικά επιχειρήματα της κυβέρνησης που καταρρίπτονται, αποδεικνύοντας το μέγεθος της επίθεσης ειδικά στους νέους εργαζόμενους


Δεν υπάρχει ψέμα που να μην έχει επιστρατεύσει η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να παραπλανήσει τους ασφαλισμένους, παλιούς και νέους, και να κρύψει τις επικίνδυνες συνέπειες της ιδιωτικοποίησης των επικουρικών συντάξεων, μέσα από την εφαρμογή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος.

«Περιοχή πρωταρχικής στρατηγικής σημασίας» για τα μονοπώλια της ΕΕ


ΙΝΔΟ-ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ

Στις αρχές Ιούνη ο επικεφαλής της ευρωενωσιακής διπλωματίας Ζ. Μπορέλ πραγματοποίησε 4ήμερη επίσκεψη στην Τζακάρτα, όπου είχε σειρά επαφών με την ηγεσία της Ινδονησίας αλλά και την ηγεσία της ASEAN (Ενωση Κρατών Νοτιοανατολικής Ασίας, με μέλη τις χώρες Μπρουνέι, Βιετνάμ, Λάος, Καμπότζη, Ταϊλάνδη, Μιανμάρ, Μαλαισία, Σιγκαπούρη, Ινδονησία, Φιλιππίνες) που εδρεύει στη συγκεκριμένη μεγαλούπολη.

Υπεργολάβοι του Ελληνικού...


Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε και με τα δυο χέρια
τη Σύμβαση για το Ελληνικό, υπερασπιζόμενος και ό,τι «κουβαλάει» μαζί της. Προπάντων, στηρίζοντας την πολιτική που παραδίδει στο μεγάλο κεφάλαιο και το τελευταίο στρέμμα ελεύθερης έκτασης στην πυκνοκατοικημένη Αττική, για να το μετατρέψει σε κερδοφόρα επιχείρηση, με τουρισμό υψηλού εισοδήματος και πολυτελείς κατοικίες, με μαρίνες για γιοτ και απλησίαστες παραλίες, με ιδιωτικά πάρκα, ναούς του τζόγου για γεμάτα πορτοφόλια και εμπορευματοποίηση της αναψυχής.

«Hosgeldiniz yoldaslar!»


«Hosgeldiniz yoldaslar!»

Με το πανό «Καλωσήρθατε σύντροφοι» στα τουρκικά, σε «ανταπόδοση» της υποδοχής στο Τσεσμέ το 2019 (στην 20η Διεθνή Συνάντηση κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων που συνδιοργάνωσαν ΚΚΤ και ΚΚΕ), και συνθήματα υποδέχτηκαν λίγο μετά τις 7 το πρωί του Σαββάτου μέλη και στελέχη της ΚΝΕ στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης τους συντρόφους απο την Κομμουνιστική Νεολαία και το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ, Κεμάλ Οκουγιάν.

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»


Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 10 - 11 Ιούλη 2021:

  • 30ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στη Μυτιλήνη: Σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ - κυβερνήσεις - καπιταλισμός. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον!

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 


10/07/1509

Γεννιέται ο Γάλλος Θεολόγος Ιωάννης Καλβίνος, ένας από τους διαμορφωτές του δόγματος του Προτεσταντισμού.

10/07/1774

Ξεκινούν στην πόλη του Κιουτσούκ Καϊναρτζή της σημερινής Βουλγαρίας οι συνομιλίες μεταξύ της Ρωσικής και Οθωμανικής αυτοκρατορίας που καταλήγουν με την υπογραφή της ομώνυμης Συνθήκης.