Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

“ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ”


Από την Τετάρτη 30 Ιούνη σκάει «Μπουρλότο» το μιούζικαλ της Επανάστασης του Άγγελου Πυριόχου στην αυλή του θεάτρου «Από Κοινού», όπου θα υποδέχεται και το φετινό καλοκαίρι τους θεατές του. 

Οι δισεκατομμυριούχοι, απλώς, δεν πληρώνουν φόρους


Ερευνα της ανεξάρτητης οργάνωσης ProPublica, με έδρα τη Νέα Υορκη, δείχνει ότι Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι κατάφεραν νομίμως να αποφύγουν τελείως την καταβολή φόρου εισοδήματος κάποιες χρονιές.

Ο Τζεφ Μπέζος και ο Ίλον Μασκ βρίσκονται στο βάθρο των τριών πιο πλούσιων ανδρών στον κόσμο και ανάμεσα σε αυτούς που κατάφεραν να μην πληρώσουν κανέναν ομοσπονδιακό φόρο. 

Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές μας!


Η Τ.Ο Δήμου Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ καταγγέλλει την άνανδρη επίθεση σε μέλη της ΚΝΕ, ανάμεσα τους μαθητές και μαθήτριες, στην περιοχή της Τούμπας.

Μετά τη μαζική συμμετοχή πολλών μαθητών στο πετυχημένο μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Τούμπα, ομάδα θρασύδειλων φασιστοειδών κινούμενοι για άλλη μια φορά στο σκοτάδι με κουκούλες και καλυμμένα πρόσωπα, επιτέθηκαν σε μέλη της ΚΝΕ,  πρωτοπόρα και αναγνωρίσιμα για τη μαχητική τους δράση στις γειτονιές και τα σχολεία  της Τούμπας.

Όταν ομολογούν τους φόβους τους

 Μαζί με τις ανατροπές του αιώνα και το "ξεχείλωμα" του εργάσιμου χρόνου, το νομοσχέδιο-τερατούργημα της ΝΔ επιχειρεί ένα βαρύ πλήγμα στη συνδικαλιστική δράση και το απεργιακό δικαίωμα, επεκτείνοντας προηγούμενους νόμους, ιδιαίτερα το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μίλησαν οι εργαζόμενοι


Ούτε τα «επιχειρήματα» που έπαιζαν σαν χαλασμένη κασέτα για το... φιλεργατικό και «παρεξηγημένο» νομοσχέδιο - έκτρωμα, που «συντονίζει» την Ελλάδα με τον εργασιακό μεσαίωνα της ΕΕ... Ούτε η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, οι μηνύσεις, οι αποφάσεις των δικαστηρίων για τις «παράνομες» και «καταχρηστικές» απεργίες, οι «δειγματοληπτικοί έλεγχοι» που γίνονταν από το πρωί σε απεργούς...

Η δολοφονία του Ρήγα Φεραίου


Στις 11/24 Ιουνίου του 1798, αργά το βράδυ, οκτώ Ελληνες που κρατούνταν φυλακισμένοι στο κάστρο Neboisa του Βελιγραδίου βρήκαν μαρτυρικό θάνατο στα κελιά τους διά της μεθόδου του στραγγαλισμού. Ηταν ο Ρήγας Βελεστινλής (Φεραίος), από το θεσσαλικό χωριό Βελεστίνο1, ετών 40, ο Ευστράτιος Αργέντης, έμπορος από τη Χίο, ετών 31, ο Δημήτριος Νικολίδης, γιατρός από τα Ιωάννινα, ετών 32, ο Αντώνιος Κορωνιός έμπορος και λόγιος από τη Χίο, ετών 27, ο Ιωάννης Καρατζάς, λόγιος από τη Λευκωσία της Κύπρου ετών 31, ο Θεοχάρης Γεωργίου Τουρούτζιας, έμπορος από τη Σιάτιστα, ετών 22, ο Ιωάννης Εμμανουήλ, φοιτητής ιατρικής, απ' την Καστοριά, ετών 24 και ο αδελφός του Παναγιώτης Εμμανουήλ, υπάλληλος του Αργέντη, ετών 222. Τα πτώματα των νεκρών ρίχτηκαν στον Σάβα, παραπόταμο του Δούναβη, που τώρα χωρίζει το παλιό από το νέο Βελιγράδι.

Παίρνουμε ανάσα... και συνεχίζουμε!


Παίρνουμε ανάσα από τις μαζικότερες απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων και συνεχίζουμε!
 
Ανάσα στον αγώνα για να ζήσουν οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους όπως τους αξίζει στον 21ο αιώνα, με σταθερό ωράριο και λιγότερες ώρες δουλειάς με πλήρη δικαιώματα, και όχι σαν σκλάβοι στα πόδια του κεφαλαίου όποτε και όπως απαιτούν τα κέρδη του.

«Deutsche Welle» «Μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις» για το εργασιακό


«Μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις» για το εργασιακό είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της «Deutsche Welle», που αναφέρεται στο πως κατέγραψαν την απεργία και τις συγκεντρώσεις στην Ελλάδα ΜΜΕ της Γερμανίας. 

«Έφυγε» η συντρόφισσα Σοφία Αδαμίδου


Το ΚΚΕ με μεγάλη θλίψη αποχαιρετά τη συντρόφισσα Σοφία Αδαμίδου, που έφυγε σήμερα από τη ζωή, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στην εντατική. Με το ανήσυχο και δημιουργικό της πνεύμα, με τη δημοσιογραφική της πέννα και το συγγραφικό της ταλέντο, άφησε το στίγμα της στο καλλιτεχνικό ρεπορτάζ και στην καλλιτεχνική δημιουργία, υπηρετώντας το Κόμμα μέχρι τον πρόωρο θάνατό της.

Παραπάνω δουλειά για να πάμε στον γιατρό!


«Λαγός» ή υπερβολικά «άριστος» ο Κυρανάκης;

Ο Κωνσταντίνος ο Κυρανάκης, ο βουλευτής της ΝΔ που ξέρει να δομεί βιογραφικά για αναζήτηση εργασίας, τοποθετήθηκε για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που – μεταξύ άλλων – καταργεί το 8ωρο και θέλει οι εργαζόμενοι να πληρώνονται με… ρεπό.

Θεσμική οπισθοδρόμηση το νομοσχέδιο για τα Εργασιακά


«Θεωρούμε ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου συνιστά σημαντική θεσμική οπισθοδρόμηση και θα διευρύνει την ήδη υφιστάμενη νομική και πραγματική ανισότητα στις εργασιακές σχέσεις», τονίζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με το αντεργατικό τερατούργημα.

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»


Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 12-13 Ιούνη:

Το μεγάλο απεργιακό ποτάμι στέλνει μήνυμα

Έχουμε δύναμη! Κλιμακώνουμε. Το νομοσχέδιο θα πάει στα σκουπίδια

Μια μέρα σαν τη σημερινή


12/06/1798

Εκτελείται δια στραγγαλισμού ο Ρήγας Φεραίος (Βελεστινλής), ο ιδεολόγος - επαναστάτης της ανερχόμενης ελληνόφωνης αστικής τάξης, ο οποίος, μέσα από τα έργα του «Θούριος», «Νέα Πολιτική Διοίκησις», κ.α. καλούσε σε εξέγερση όλους τους λαούς της Βαλκανικής («Χριστιανούς και Τούρκους»), με σκοπό το γκρέμισμα της οθωμανικής κυριαρχίας και τη δημιουργία μιας Βαλκανικής ομοσπονδίας. 

Ρήγας Φεραίος