Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Μην καταντάς γελοίος, συγκρατήσου...


Η ικανότητα να χειροκροτάς και στον ύπνο την κυβέρνηση, πόσο μάλλον μεσημεριάτικα από τη δημόσια τηλεόραση, δεν δίνει το δικαίωμα της χυδαιολογίας σε βάρος ανθρώπων που δίνουν μάχη με τον κορονοϊό στην πρώτη γραμμή μέσα στα νοσοκομεία αναφοράς και σε κάθε νοσοκομείο για να προστατεύουν όλοι, κι εκείνοι που χυδαιολογούν εναντίον τους. 

«Όταν η γελοιότητα δεν έχει όρια» γράφει στο Twitter ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ

«Μένουμε σπίτι» αλλά…


Αναμφισβήτητα οι συνθήκες που ζούμε είναι πρωτόγνωρες. Η εξάπλωση του ιού COVID-19 στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο προκαλεί δικαιολογημένα την ανησυχία όλων μας.
Από την πλευρά της κυβέρνησης τονίζεται σε όλους τους τόνους η ατομική ευθύνη και σαν σλόγκαν το «μένουμε σπίτι».
Ο καθένας μας φυσικά οφείλει να περιορίσει αχρείαστες μετακινήσεις, να αποφύγει τον συγχρωτισμό και όσο χρειάζεται όλοι μας να μείνουμε σπίτι. Ταυτόχρονα όμως:

Για τις Μονάδες Υγείας του ομίλου Γατένιος


Συνάδελφοι,

Ενώ βρισκόμαστε στο μάτι του κυκλώνα μίας πρωτόγνωρης κατάστασης όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο κάποιοι εργοδότες καταφέρνουν να ωφεληθούν και να πατήσουν στις πλάτες των εργαζομένων για να κερδίσουν τα μέγιστα, να καταστρατηγήσουν δικαιώματα, να διαλύσουν την ψυχολογία των εργαζομένων, φυσικά με την ευλογία της κυβέρνησης, αφού οι καιροί το επιτρέπουν. Είναι ακόμα νωπές οι μνήμες και καθημερινότητα το αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που φορτώθηκε στις πλάτες των εργαζομένων.

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας χωρίς επάρκεια σε γάντια και γάζες!

Σήμα κινδύνου από τους εντατικολόγους του νοσοκομείου. Δραματική έκκληση από το Σωματείο εργαζομένων για τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα προστασίας


Τις τεράστιες ελλείψεις στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Ασκληπιείου» Βούλας επισημαίνουν οι γιατροί της Μονάδας με έγγραφό τους προς τον διοικητή του νοσοκομείου, τον αναπληρωτή διοικητή και τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου. 

Να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για προστασία και ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού

Να μην μπουν σε καραντίνα
           τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα

Οι νοσοκομειακοί γιατροί, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με την επιδημία, ζητούν άμεση ενίσχυση με μαζικές προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων, με Μέσα Ατομικής Προστασίας για να μη νοσήσουν, με υλικά και υποδομές για να πολεμήσουν.

Προτάσεις για δημιουργική αξιοποίηση του χρόνου που είμαστε στο σπίτι


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, αγαπητοί γονείς,

Αυτές οι μέρες είναι δύσκολες για όλους μας!

Είναι μεγάλο το άγχος και η ανασφάλεια για το πότε θα λήξει η «έκτακτη κατάσταση». Είναι μεγάλη η αγωνία για τα βάρη που φορτώνονται στο λαό μας, μια και η κυβέρνηση θέτει ως προτεραιότητα τη στήριξη των μεγάλων

Μένουμε Δυνατοί!

Αυτό είναι το μήνυμα.

Μάχιμοι στην υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων!

Στο πλευρό των γιατρών, των νοσηλευτών, στις προσπάθειές τους να ανταπεξέλθουν στον «πόλεμο» αλλά και στις διεκδικήσεις τους για να έχουν επαρκή και κατάλληλα όπλα στον πόλεμο.

“Λαοί του κόσμου σας καταλαβαίνουμε. Εμείς ζούμε έτσι 14 χρόνια τώρα”


Οι εγκλωβισμένοι στη λωρίδα της Γάζας στέλνουν
 το δικό τους μήνυμα στους λαούς

Αγαπητοί λαοί του κόσμου,

Φοβάστε μη χάσετε την αγάπη σας;

Δεν μπορείτε να κινηθείτε ελεύθερα;

Ο πόλεμος στο Ιράκ

 Στις 20 Μάρτη 2003, ξεκινά η εισβολή των Αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ,  και ολοκληρώνεται στα τέλη Απρίλη του 2003.

Γράφει ο Ριζοσπάστης

ΕΞΑΠΕΛΥΣΑΝ ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ

Πρέπει να πληρώσουν! Όλοι στους δρόμους!


Στις 5 ξημερώματα, ώρα Ελλάδας, οι στρατιωτικές δυνάμεις του ιμπεριαλισμού εξαπέλυσαν μια πύρινη κόλαση από βόμβες, που έριχναν

Δεν «χάνουν λεπτό» στις ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση


Ενα ακόμα αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, με το οποίο ενσωματώνεται στο ελληνικό Δίκαιο Οδηγία που διαμορφώνει το απαιτούμενο πλαίσιο για τη λειτουργία και ανάπτυξη των επαγγελματικών ταμείων, πέρασε χτες η κυβέρνηση της ΝΔ με fast track διαδικασίες, συνεχίζοντας να αξιοποιεί κατάλληλα τα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί στις λειτουργίες της Βουλής λόγω πανδημίας.

Δεν τους ξεπλένει


Με προπαγανδιστικές μεθοδεύσεις και τρικ, με ευχολόγια και ανακοινώσεις ανεπαρκών μέτρων για τους εργαζόμενους, η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει το μαύρο άσπρο:
Επιχειρεί να εμφανιστεί ως «προστάτης» των εργαζομένων, ως «εγγυητής» των δικαιωμάτων τους, όταν είναι αυτή που έχει δώσει το «πράσινο φως» για τη νέα κλιμάκωση της εργοδοτικής επίθεσης στο φόντο της επιδημίας του κορονοϊού, για την «απογοητευτική έως τραγική εικόνα της αγοράς εργασίας τον μήνα Μάρτιο», που «θυμήθηκε» κατόπιν εορτής ο υπουργός Εργασίας, σε μια ομολογία ενοχής.

ΠΣΟ: Μήνυμα προς τους εργαζόμενους με αφορμή την πανδημία


Μήνυμα στους εργαζόμενους όλου του κόσμου, με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού, στέλνει με δήλωσή του ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, Γιώργος Μαυρίκος.

Εκ μέρους της ΠΣΟ, ο Γ. Μαυρίκος χαιρετίζει τους εργάτες σε όλο τον κόσμο, που μέσω της δουλειάς τους παρέχουν όλα τα αγαθά για την επιβίωση των λαών.

Οι εργαζόμενοι να μη ματώσουν εν μέσω πανδημίας!


Τα νέα μέτρα προστασίας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μέσω των αρμόδιων υπουργών της, είναι ανεπαρκή, αποτελούν "ασπιρίνη" στον πόνο εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων που μένουν χωρίς εισόδημα για δύο μήνες και αέρα κοπανιστό για τους εργαζόμενους που ήδη έχουν λάβει το χαρτί της απόλυσης ή εργάζονται πλέον με κάθε είδους ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Η αναφορά του υπουργού Εργασίας για την απογοητευτική κατάσταση στην αγορά εργασίας είναι ομολογία ενοχής.

«Το ΚΚΕ είναι δίπλα σας, κανένας φόβος κανένας μόνος. Μαζί θα τα καταφέρουμε»

Αφίσες του ΚΚΕ στέλνουν μήνυμα για τη μαχητική αντιμετώπιση των συνεπειών από την πανδημία του κορονοϊού.

Η πρώτη αφίσα αναγράφει το σύνθημα «Το ΚΚΕ είναι δίπλα σας, κανένας φόβος κανένας μόνος. Μαζί θα τα καταφέρουμε».

Νίκος Καλούδης


Δικάζεται, 20/3/1972, στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας για παράβαση του Ν.509 ο Νίκος Καλούδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην απολογία του, ο Ν. Καλούδης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Σαν μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του ΠΑΜ, αναλαβαίνω την ευθύνη για τη δραστηριότητα των Οργανώσεων του Κόμματός μας και του ΠΑΜ. Αισθάνομαι ικανοποίηση γιατί το ΚΚΕ και το ΠΑΜ μέσα από τεράστιες δυσκολίες μπόρεσαν να προωθήσουν και να επεκτείνουν την οργάνωση και την αντιδιχτατορική τους δράση. Αν είναι κάτι που λυπούμαι αυτό βρίσκεται στο ότι με τη σύλληψη και τη φυλάκισή μου, αφαιρείται η δυνατότητα να συνεχίσω τη δραστηριότητά μου…

Το κλεμμένο Αρχείο του ΚΚΕ


Στον απόηχο της ρήξης που επήλθε με την αναθεωρητική ομάδα Παρτσαλίδη - Ζωγράφου - Δημητρίου στην 12η Πλατιά Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Σταύρος Καρράς και άλλοι αναθεωρητές κλέβουν, 20/3/1968, μεγάλο μέρος του Αρχείου του Κόμματος στο Σιμπίου της Ρουμανίας (με τη συνδρομή και της Ρουμανικής αστυνομίας).

Γιάννης Ζέβγος


Δολοφονείται, 20/3/1947, στη Θεσσαλονίκη ο Γιάννης Ζέβγος, αναπληρωματικό μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ.

Δεν κίνησα με κλάρες δάφνης να έβγω
για να σε προϋπαντήσω Γιάννη Ζέβγο,
σε δάσκαλο δε πρέπουν ταπεινό.
Στο μέτωπό σου εμπρός ανθρώπου θρέμμα
που η στόχαση τ' αυλάκωσε και το αίμα
σκύβω με πόνο και το προσκυνώ
Γ. Κοτζιούλας

Ανεξίτηλη στη μνήμη η μορφή του, η εικόνα φρικτή...