Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Κέρδη για τις εταιρείες, για το λαό κλοπή πολύτιμου ενεργειακού πόρου και βαθύτερη εμπλοκή στα ΝΑΤΟικά σχέδια


Η νέα εκχώρηση υδρογονανθράκων απ' το ΣΥΡΙΖΑ στην Exxon Mobil - Total - ΕΛΠΕ, το μόνο που θα καταφέρει είναι να αυξήσει τα κέρδη της αμερικανο-γαλλο-ελληνικής κοινοπραξίας, λόγω και των προκλητικών όρων εκχώρησης, ενώ αντίθετα για το λαό αποτελεί κλοπή ενός πολύτιμου ενεργειακού πόρου, που θα χαθεί δια παντός. 

Η νεολαία της Θεσσαλονίκης στις 7 Ιουλίου ψηφίζει ΚΚΕ


Σποτ της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για τη νεολαία. 

«Λιποθυμούν ρε οι ναζί;»


Ο κατηγορούμενος χρυσαυγίτης, Γ. Πατέλης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «κατέρρευσε» και λιποθύμησε. Η δίκης της Χρυσής Αυγής διακόπηκε. Εκτός απροόπτου επρόκειτο να απολογηθεί αύριο. Κατηγορείται ότι ως πυρηνάρχης της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας ενημέρωσε τον χρυσαυγίτη βουλευτή Λαγό και οργάνωσε το τάγμα εφόδου στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Τα πράγματα θα είναι καλύτερα, αν εκτός από το ΚΚΕ υπάρχει κι άλλη αριστερή δύναμη στη Βουλή, όπως το κόμμα του Βαρουφάκη...


\- Τα πράγματα θα είναι καλύτερα την επόμενη μέρα, αν εκτός από το ΚΚΕ υπάρχει κι άλλη αριστερή δύναμη στη Βουλή, όπως το κόμμα του Βαρουφάκη...
Για όσους αισθάνονται αριστεροί, για εκείνους που δοκίμασαν τη μεγάλη απογοήτευση από την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ψάχνουν μια δύναμη να στηρίξουν, αυτή είναι μόνο το ΚΚΕ, που είναι δοκιμασμένο, σταθερό και σίγουρο ότι θα είναι στην πρώτη γραμμή της λαϊκής πάλης την επόμενη μέρα.

Δίνουμε απάντηση στη νέα επίθεση που ετοιμάζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

 Μπροστά στις εκλογές στις 7 Ιούλη, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ οξύνουν την κοκορομαχία τους και στο ζήτημα του Ασφαλιστικού, επιχειρώντας και εδώ να πείσουν ότι εκπροσωπούν τάχα δυο διαφορετικά «σχέδια».

«Ατάκτως ερριμμένες» οι απολογίες του τάγματος εφόδου

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
«Λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα», εξελίσσονται οι απολογίες των μελών του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Μετά τις απολογίες Αγγου και Αναδιώτη, ολοκληρώθηκαν στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης και οι απολογίες Καζαντζόγλου, Καλαρίτη, Κομιάνου και Δήμου.

Οι «γραμμούλες» που... δεν διάβασε η υπουργός

Την τζίφρα της σε συμβάσεις 7ήμερης και 9ήμερης συνεχόμενης εργασίας επιχειρεί να «κουκουλώσει» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

 «Μια Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αν περιέχει δυσμενέστερο όρο από αυτά που ισχύουν στο νόμο, δεν μπορεί να παρακάμψει τον νόμο», αν επιβληθεί ο δυσμενέστερος όρος «θα είναι παράνομο. Γι' αυτό πηγαίνει το ΣΕΠΕ και επιβάλλει ποινές όποτε αυτό παραβιάζεται».

Αποφάσεις παραπέρα κλιμάκωσης στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία

ΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ζυγισμένη - στοιχισμένη στη γραμμή ΗΠΑ και ΝΑΤΟ σε ό,τι αφορά τα σχέδια απέναντι σε Ρωσία - Ιράν, την κλιμάκωση των πυρηνικών εξοπλισμών, την αύξηση στρατιωτικών δαπανών και τα υπόλοιπα ζητήματα που ιεραρχεί ψηλά στις προτεραιότητές του ο ευρωατλαντικός άξονας στην όξυνση της κόντρας με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, ξεκίνησε χτες στις Βρυξέλλες η Σύνοδος των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ.

Σκηνικό διευθετήσεων «εντός της αμερικανοτουρκικής ατζέντας»

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Με θέμα τα Ελληνοτουρκικά και τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ συνεδρίασε χτες το λεγόμενο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, η συνεδρίαση «διεξήχθη σε πνεύμα επιδίωξης εθνικής συνεννόησης, ενόψει, μεταξύ άλλων, της ανάγκης εξειδίκευσης των μέτρων που αποφάσισε να ληφθούν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ».

Μαζική σύσκεψη των Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Κεντρικής Μακεδονίας

«Το κίνημα δεν σταματάει, ούτε και οι αγώνες του συνταξιουχικού κινήματος. Είμαστε σε ετοιμότητα αγώνων» τόνισε, μιλώντας κατά τη μαζική σύσκεψη των Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και μέλος της ΣΕΑ Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Η σύσκεψη έγινε στο πλαίσιο των πανελλαδικών συσκέψεων που γίνονται αυτό το διάστημα για να εκτιμηθούν τα αποτελέσματα των δράσεων του προηγούμενου διαστήματος, αλλά και η οργάνωση του αγώνα ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές.

Πίσω από το παραμύθι για «μείωση της ανεργίας» και «νέες ποιοτικές δουλειές»...

...βρίσκονται η γενίκευση της «ευελιξίας», το τσάκισμα των μισθών, η εργασιακή ζούγκλα

 Οι απατηλές διακηρύξεις από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ για «νέες και ποιοτικές δουλειές» και τα αντίστοιχα κάλπικα συνθήματα από την πλευρά της ΝΔ για «πολλές καλές νέες θέσεις εργασίας» έχουν πάρει για τα καλά τη θέση τους στην προεκλογική επιχείρηση εγκλωβισμού εργαζομένων και ανέργων.

Απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση και δίπλα στο λαό θα βρεθεί μόνο το ΚΚΕ

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Στις λίγες μέρες και ώρες που απομένουν μέχρι και να ανοίξουν οι κάλπες δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να φτάσει παντού και δω στη Λάρισα, σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, το κάλεσμα του ΚΚΕ και να πέσει τη μέρα των εκλογών το ψηφοδέλτιο στην κάλπη κόντρα στους χαμηλούς τόνους που σκόπιμα καλλιεργούνται. Όλοι και όλες πρέπει να γνωρίζουμε ότι μπροστά μας έχουμε μια κρίσιμη εκλογική μάχη.

Σίγουρη επιλογή μόνο το ΚΚΕ!

Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για την κυβέρνηση της επόμενης μέρας, πάνω στο έδαφος του κοινού «κυβερνητικού» προγράμματος που αποκάλυψε η μεταμνημονιακή έκθεση της Κομισιόν, με τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις και τους ματωμένους δημοσιονομικούς στόχους, στους οποίους δεσμεύονται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και οι άλλοι.