Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

«Μένουμε... ταπί»

Από τις 8 Ιούλη το «Από Κοινού» Θέατρο παρουσιάζει στην όμορφη και δροσερή αυλή του την ξεκαρδιστική επιθεώρηση του Δημήτρη Χαλιώτη «Μένουμε… ταπί».

Η Ελένη Γερασιμίδου, ο Αντώνης Ξένος, η Αγγελική Ξένου και ο Ανδρέας Βελέντζας αλλάζουν ρόλους και προσωπεία στην εποχή του κορονοϊού και της καραντίνας σε μία

Παρέμβαση στα «YES STORE» για την απόλυση υπαλλήλου

Παρέμβαση διαμαρτυρίας έξω από κατάστημα της αλυσίδας «YES STORE», καθώς η εργοδοσία προέβη σε απόλυση υπαλλήλου γιατί τόλμησε να ζητήσει τα αυτονόητα, πραγματοποίησε χθες, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής.

Επί τριάντα χρόνια οι Γερμανικές αρχές παρέδιδαν παιδιά σε παιδόφιλους


Το εγκληματικό Σχέδιο Κέντλερ (Kentler Project), βάσει του οποίου παραδίδονταν ορφανά ή άστεγα παιδιά σε παιδόφιλους, για πάνω από 30 χρόνια, έφερε στο φως έρευνα της Ντώυτσε Βέλλε, εκμαιεύοντας την υπόσχεση των Γερμανικών αρχών ότι όλες οι λεπτομέρειες του εγκλήματος θα έρθουν στο φως.

Το προεδρείο του συνδικάτου δεν θέλει ΓΣ για την ΣΣΕ!!


Σε συνθήκες που μια ακόμη επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους όλης της χώρας είναι σε εξέλιξη από την κυβέρνηση, θα περίμενε κάποιος ότι οι εκπρόσωποι των εργατών θα φρόντιζαν αν όχι να οργανώσουν την αντεπίθεση των εργαζομένων, τουλάχιστον να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για τα τεκταινόμενα.

Απαράδεκτες οι αλλαγές στα Ωρολόγια Προγράμματα Γυμνασίων και Λυκείων

Το υπουργείο Παιδείας αποδεικνύει πώς εννοούσε το σχολείο της δήθεν αναβάθμισης και των δεξιοτήτων. Πιο συγκεκριμένα:
  • Εξαφανίζει από το Λύκειο μια σειρά μαθήματα Κοινωνικών Επιστημών και Καλλιτεχνικής Παιδείας.
  • Στερεί από τους μαθητές των Λυκείων την επαφή με αντικείμενα, που μόνο δευτερεύοντα δεν μπορούν να θεωρηθούν.

Το βιτριόλι...

Το βιτριόλι έγινε άλλοθι της διαχρονικής ταξικής τύφλωσης των ερτζιανών και των τηλεοπτικών ιδιωτικών και κρατικών καναλιών για να θαφτεί, εκτός από τις κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών (ΛΑΡΚΟ, Επισιτισμός, εκπαιδευτικοί) και η 24ωρη πανυγειονομική απεργία και οι κινητοποιήσεις που πραγματοποίησε χτες η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και άλλα σωματεία

Καταρρέει με πάταγο

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μεγάλο θράσος να εμφανίζει ως «θεματοφύλακα» του διεθνούς δικαίου τη «στρατηγική συμμαχία» με το κράτος του Ισραήλ, που εδώ και 53 χρόνια κατέχει παράνομα εδάφη της Παλαιστίνης και της Συρίας, φυλακίζει και δολοφονεί ακόμα και μικρά παιδιά, ετοιμάζεται με τις πλάτες των ΗΠΑ να προσαρτήσει την κατεχόμενη παλαιστινιακή γη, κάνοντας κουρέλι ακόμα και ψηφίσματα του ΟΗΕ, ενώ έχει τα όπλα μόνιμα στραμμένα σε χώρες της Μέσης Ανατολής, απειλώντας να σύρει ολόκληρη την περιοχή πιο βαθιά στο χάος και στον πόλεμο.

Το «επαναστατικό» σχέδιο της κυβέρνησης για τη Δικαιοσύνη

Λάβαμε και δημοσιεύουμε σημαντική παρέμβαση του πρώην εκλεγμένου προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορου Σεβαστίδη: 

Του Χριστόφορου Σεβαστίδη, ΔΝ - Εφέτη

Για λίγους πλέον συναδέλφους το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ» που

Μέρα πανελλαδικής δράσης στο μέταλλο


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η κατάσταση στη ζωή της εργατικής τάξης, στις ζωές μας, χειροτερεύει  καθημερινά.

Έχει τεράστιες ευθύνες η κυβέρνηση, η οποία και μετά την πανδημία συνεχίζει να ψηφίζει αντεργατικά μέτρα, όπως αναστολή εργασίας, εκ περιτροπής εργασία, απολύσεις, δίνοντας ζεστό χρήμα στους βιομηχάνους, και άγχος ,ανασφάλεια για όλους εμάς.

Το διάβασμα είναι οξυγόνο, όχι τεχνητή ανάσα…

Αν το βιβλίο ήταν κάτι πολύτιμο για μας, αν το βλέπαμε ως τον θησαυρό που όντως είναι, τότε θα βλέπαμε ουρές να σχηματίζονται έξω από τα βιβλιοπωλεία και ο κόσμος θα περίμενε υπομονετικά στη σειρά, διαβάζοντας κάποιο άλλο βιβλίο, που είναι η καλύτερη συντροφιά και σε συνοδεύει σχεδόν παντού.

Αλλά οι πρώτες ουρές που είδαμε σε βιβλιοπωλεία ήταν μετά την πανδημία και αυτό για λόγους ασφαλείας. Είχαμε δει ουρές και για το βιβλίο του Ντάνου, που διαφήμιζε πόσο λίγα βιβλία είχε διαβάσει, αλλά εκεί πήγαν για αυτόγραφο, όχι για να μορφωθούν και είναι ζήτημα πόσοι διάβασαν τελικά το βιβλίο, ακόμα και από αυτούς που το πήραν.

Πεθαίνει ο στρατάρχης Γκεόργκι Ζούκοφ

Πεθαίνει, 18/6/1974, ο στρατάρχης της Σοβιετικής Ένωσης Γκεόργκι Ζούκοφ, ένας από τους σημαντικότερους πρωταγωνιστές του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου (1941-1945) και βασικούς στρατιωτικούς παράγοντες της Νίκης. 

Ο Ζούκοφ εντάχθηκε στο Κόμμα των Μπολσεβίκων με την έκρηξη της Επανάστασης του 1917, μαχόμενος με τον Κόκκινο Στρατό στα διάφορα μέτωπα κατά των δυνάμεων της αντεπανάστασης. 
Μεταξύ άλλων, διετέλεσε μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΣΕ (1956-1957), καθώς και υπουργός Άμυνας της ΕΣΣΔ (1955-1957).

Γ’ Ψήφισμα


Τίθεται σε ισχύ, 18/6/1946, το περιβόητο Γ’ Ψήφισμα «Περί εκτάκτων μέτρων αφορώντων την Δημοσίαν τάξιν και ασφάλειαν». Το Γ’ Ψήφισμα όριζε μεταξύ άλλων πως: «Όστις θέλων αποσπάση εν μέρος εκ του όλου της Επικρατείας ή να ευκολύνη τα προς τούτο το τέλος τείνοντα σχέδια, συνώμοσεν ή διήγειρε στάσιν ή συνεννοήθη με ξένους ή κατήρτισεν ενόπλους ομάδας ή έλαβεν μετοχήν εις τοιαύτας προδοτικάς ενώσεις τιμωρείται με θάνατον».

Τάγματα Ασφαλείας

Ιδρύονται, 18/6/1943, τα Τάγματα Ασφαλείας. Σκοπός τους ήταν η βίαιη καταστολή του ένοπλου λαϊκού κινήματος, που φούντωνε μέσα στη φωτιά του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα.

Εμπνευστές και πρωταγωνιστές στη συγκρότηση των Ταγμάτων Ασφαλείας ήταν οι στρατηγοί Θ. Πάγκαλος και Στ. Γονατάς, ο επιχειρηματίας εκπρόσωπος της Ζήμενς στην Ελλάδα και