Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Η πρώτη γραφομηχανή στον κόσμο


150 χρόνια συμπληρώνονται από την κατασκευή της πρώτης γραφομηχανής, η οποία ήταν φτιαγμένη από ξύλο. Εφευρέτης της ήταν ένας ξυλουργός από κάποιο χωριό της βόρειας Ιταλίας.

Οι μεγάλες ανακαλύψεις γίνονται πολλές φορές τυχαία. Όπως για παράδειγμα πριν από 150 χρόνια με τον ξυλουργό Πέτερ Μοντερχόφερ σε ένα μικρό χωριό στο νότιο Τιρόλο, στην Ιταλία.

Ναι σε συνεργασία με ΝΔ, χωρίς τον Μητσοτάκη

 Ναι σε συνεργασία με ΝΔ, χωρίς τον Μητσοτάκη.

Χρεοκοπημένοι μύθοι


Απέναντι στους χρεοκοπημένους μύθους που επιστράτευσε ξανά χτες ο πρωθυπουργός, ότι η ανάπτυξη για τα κέρδη των λίγων μπορεί να μοιράζεται «δίκαια» στους πολλούς, ο λαός έχει την πείρα να δει πως τα δικά του συμφέροντα και οι ανάγκες δεν συναντιούνται πουθενά με αυτές των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι συνταξιούχοι να τιμωρήσουν τους «δολοφόνους» των συντάξεων


Οι “δολοφόνοι” των συντάξεων επιστρέφουν στον τόπο του “εγκλήματος”. Αφού η ΝΔ υιοθέτησε κι επέκτεινε τον “νόμο Κατρούγκαλου”, τον οποίο δήθεν θα καταργούσε κι αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υιοθετήσει τους νόμους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για το τσάκισμα των συντάξεων, που κι αυτός θα καταργούσε, έρχονται τώρα και οι δυο παραμονές εκλογών και ψηφοθηρούν πάνω στα αποκαΐδια της πολιτικής τους.

Ο αντικομμουνισμός του Αδωνι Γεωργιάδη χωράει σε ένα καλάθι “καπαμά”


 Η προσπάθεια του υπουργού Αναπτύξεως και …. Απογειώσεως να απογειώσει τον αντικομμουνισμό του είναι κυριολεκτικά για λύπηση, αφού κάθε φορά το μόνο που κατορθώνει είναι να τον στριμώξει σε ένα μίζερο καλάθι – κοροϊδία πουλώντας αντικομμουνιστικές ανοησίες καφενείου. 

Στα χέρια τους


 «Πώς να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου» ...εξηγεί στους νέους το τελευταίο βίντεο της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να λέει: «Εύκολο... όταν έρθει η ώρα πας να ψηφίσεις». Εννοείται βέβαια να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ αντί να κάνουν αποχή. 

Πεθαίνει ο ρατσιστής εγκληματίας πολέμου Ουίνστον Τσώρτσιλ


"Δεν έγιναν λάθη πχ στην αντιμετώπιση των Ινδιάνων της Αμερικής η των μαύρων της Αυστραλίας..δεν είναι λάθος ότι μια ισχυρότερη φυλή, υψηλότερης ποιότητας και σοφίας, πήρε την θέση τους"

Πεθαίνει ο ρατσιστής εγκληματίας πολέμου Ουίνστον Τσώρτσιλ.

Νέες καραβιές με «επικίνδυνα υλικά» διακινούν οι Αμερικανοί από τη Σούδα


 Ετοιμάζονται να μεταφέρουν άλλους 3.500 τόνους πυρομαχικά με προορισμό τις μονάδες τους στην Κεντρική Ευρώπη

 Πάνε κι έρχονται τα καράβια των Αμερικανών στη Σούδα, φορτωμένα με άκρως επικίνδυνα υλικά, επιβεβαιώνοντας συνεχώς τους κινδύνους για τον λαό μας από την εμπλοκή της χώρας στα σχέδια των ΑμερικανοΝΑΤΟικών.

Από κοινού Διοίκηση στελεχών ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – Χρυσαυγιτών


Αποτελεί πρόκληση για το λαό της Ηλείας την ίδια ώρα που είναι σε εξέλιξη η δίκη σε δεύτερο βαθμό, για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής και όταν ο δικηγόρος του Λαγού, Κ. Πλεύρης χαιρετά ναζιστικά όποτε βρει την ευκαιρία μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, να συνδιαλέγονται και να μοιράζουν καρέκλες οι εκπρόσωποι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με τους Χρυασαυγίτες.

Να πάψει να ταλαιπωρείται ο λαός και να κινδυνεύει η υγεία του


 Μια έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την κατάσταση την Ευρώπη έρχεται να επιβεβαιώσει τις καταστροφικές συνέπειες από την πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας, που εφαρμόζουν όλα τα κράτη και οι κυβερνήσεις. Τα ευρήματα αυτά προστίθενται στις αποδείξεις ότι όσο η Υγεία παραμένει εμπόρευμα, τόσο θα αυξάνονται τα προβλήματα και οι κίνδυνοι για υγειονομικούς και ασθενείς.

Εντείνονται «διαβουλεύσεις» για την αποστολή ΝΑΤΟικών βαρέων αρμάτων μάχης


 «Αποφασισμένη» η Πολωνία να στείλει «Leopard» ακόμη και μόνη της - Γερμανία και Γαλλία υποστηρίζουν «διαβουλεύσεις» και συντονισμό για το θέμα

 Το ζήτημα της παράδοσης σύγχρονων γερμανικών αρμάτων μάχης «Leopard» στο Κίεβο, στο πλαίσιο της συνεχώς αυξανόμενης αποστολής βαρέων όπλων από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην Ουκρανία, εξακολουθεί να βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στο επίκεντρο έντονων «διαβουλεύσεων» στο ευρωατλαντικό στρατόπεδο, κι ενώ σε κάθε περίπτωση και τα δυο στρατόπεδα - ΝΑΤΟ και Ρωσία - προετοιμάζονται για στρατιωτική κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης τους ερχόμενους μήνες.

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...


Μια ιστορική στιγμή όπου ζήσαμε την υπέρβαση, μια παρέλαση λίγων γραφικών, ξεχασμένων από την πραγματικότητα στην κηδεία του Κοκού, η τουαλέτα του Τζήμερου και δύο κόσμοι που συγκρούονται καθημερινά:

«Κανένας από τους δύο»


Σε όλες τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις καταγράφεται ένα ποσοστό έως το 30% και παραπάνω που, στην ερώτηση "ποιος από τους Μητσοτάκη ή Τσίπρα είναι καταλληλότερος", απαντάει “κανένας από τους δύο”. Ορισμένες "πένες" μάλιστα αγχώνονται για αυτό το δημοσκοπικό εύρημα, αφού συνδυάζουν αυτήν την απάντηση και με άλλα στοιχεία.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 24/01/1776

Γεννιέται ο Γερμανός συγγραφέας Ερνστ Θέοντορ Αμαντέους Χόφμαν.

 24/01/1888

Στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ο Τζάκομπ Βόρτμαν πατεντάρει την κορδέλα της γραφομηχανής.