Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Νέα πολύπλευρα παζάρια για τη σύγκρουση Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν


ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ

Το Ιράν προτείνει διαπραγματεύσεις με «παίκτες» της περιοχής του Νότιου Καυκάσου

ΕΡΕΒΑΝ - ΜΠΑΚΟΥ.--

Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν στον αποσχισθέντα θύλακα Ναγκόρνο Καραμπάχ, ενώ παράλληλα εντείνονται τα παζάρια με στόχο την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός και την έναρξη «ειρηνευτικών συνομιλιών».

«Αξίζει να ρισκάρουμε ένα δεύτερο κύμα... »


Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε κυβερνητικά στελέχη και μέλη της Επιτροπής
της κυβέρνησης να μιλούν για το δεύτερο κύμα πανδημίας του κορονοϊού, που είναι πιο επιθετικό από το πρώτο. Τις ...αναλύσεις τους βέβαια τις συμπληρώνουν και με τις αιτίες που, ούτε λίγο ούτε πολύ, συμπυκνώνονται στα εξής: «Φταίει η ανευθυνότητα των πολιτών», «φταίει η μη τήρηση των μέτρων», «φταίει η μη συνειδητοποίηση της ατομικής ευθύνης».

«Ναζιστική εγκληματική "Χρυσή Αυγή". Ποιοι τη "φούσκωσαν" και ποιοι την πολέμησαν»


Παρουσίαση της έκδοσης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής - Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα

Πώς μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση όπως η «Χρυσή Αυγή», βγήκε από το περιθώριο στο προσκήνιο. Η στήριξή της από το ίδιο το σύστημα και τμήματα της αστικής τάξης.

Κυβερνήσεις και Εργοδότες Ενάντια στα Συνδικάτα

 


Το Παράδειγμα της Γαλλίας

Σε κάθε χώρα η συνδικαλιστική δράση, η οργάνωση και τα δικαιώματα των εργαζομένων βρίσκονται στο στόχαστρο κυβερνήσεων και εργοδοσίας! Δείτε ένα σύντομο βίντεο με το παράδειγμα από την επίθεση και τα μέτρα Κυβερνήσεων και Εργοδοτών στην Γαλλία, όπως μας μεταφέρουν οι συνάδελφοι του Εργατικού Κέντρου Βαλ ντε Μαρν της Γαλλίας

Ισχυρή σεισμική δόνηση


Στους 6,7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ αναθεώρησε πριν από λίγο το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών τον σεισμό που σημειώθηκε νωρίτερα βόρεια της Σάμου. 

Μάλιστα, πλέον, στην αναθεωρημένη λύση, το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα δύο χιλιόμετρα. 

Βρήκαν παπά να θάψουν...


Βρήκαν παπά να θάψουν...

Η πανδημία εξελίσσεται σε μεγάλη ευκαιρία της κυβέρνησης και των εργοδοτών. Την ώρα που η χώρα, εξαιτίας των κυβερνητικών επιλογών, βρίσκεται μια ώρα πριν το lockdown, η πανδημία σαρώνει το σύστημα Υγείας που έμεινε αθωράκιστο και υποστελεχωμένο, οι χώροι δουλειάς και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν γίνει χώροι υπερμετάδοσης του ιού, βρήκαν ευκαιρία να μην αφήσουν τίποτα όρθιο.

Το ποδόσφαιρο στην Αντίσταση


Θεωρούμε καθήκον να αναφερθούμε στο ποδόσφαιρο στα χρόνια της κατοχής, την αντιστασιακή δράση των ποδοσφαιριστών που άφησαν τα γήπεδα για να πολεμήσουν για την πατρίδα. Τους ήρωες που προέρχονταν από τον χώρο του αθλητισμού και τα ματς που γίνονταν υπό τον ζυγό των μονάδων κατοχής.

Κανιβαλισμός...


Η προπαγάνδα της ατομικής ευθύνης σε σχέση με την πανδημία περνάει πια στο στάδιο του κοινωνικού κανιβαλισμού. Η κυβέρνηση επιχειρεί με τη συνδρομή διαφόρων «προθύμων», αναλυτών ή «ειδικών», να εγκλωβίσει εκεί τη σκέψη του λαού, σε μια προσπάθεια να τον κάνει συνένοχο στο «κακό σενάριο», όπως λένε.

Η πάλη των τάξεων δεν καταργείται


 Εκδήλωση με θέμα «Νέος συνδικαλιστικός νόμος: Η συνδικαλιστική δράση, η οργάνωση και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο στόχαστρο κυβέρνησης και εργοδοσίας»  διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στην πλ. Μητροπόλεως στην Αθήνα με τη συμμετοχή Ομοσπονδιών και Συνδικάτων στο φόντο του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας που συζητήθηκε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο και προωθεί 10ωρη εργασία και επί της ουσίας απαγόρευση της απεργίας.

Μεγαλύτερες ποινές στους εγκληματίες ναζί ζητά ο εισαγγελέας που άσκησε έφεση


Μεγαλύτερες ποινές στους εγκληματίες ναζί θεωρεί πως θα έπρεπε να επιβληθούν στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο αρμόδιος εισαγγελέας με έφεση που άσκησε κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου.

Η εισαγγελική έφεση αφορά στις ποινές που επιβλήθηκαν στους καταδικασθέντες ως διευθύνοντες την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής καθώς και σε εκείνους που καταδικάστηκαν για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Αιγύπτιου αλιεργάτη Αμπουσίντ Εμπάρακ.

Είναι ώρα απεργιακού συναγερμού, οργανωμένης λαϊκής αντεπίθεσης!


Το νομοθετικό έκτρωμα της κυβέρνησης για τα Εργασιακά, που δόθηκε στη δημοσιότητα, στοχεύει να μετατρέψει όλη τη χώρα σε μια μεγάλη ειδική οικονομική ζώνη πλήρους ασυδοσίας του κεφαλαίου, απαγόρευσης των συνδικαλιστικών ελευθεριών και φίμωσης κάθε φωνής που αγωνίζεται για τα εργατικά δικαιώματα.

Πεθαίνει ο Τάσος Λειβαδίτης


Πεθαίνει, 30/10/1988, ο ποιητής Τάσος Λειβαδίτης. Μαζί με άλλους της γενιάς του, άφησε τα πρώτα του γραπτά ίχνη, πάνω στους τοίχους της αδούλωτης πολιτείας, γράφοντας συνθήματα, παλεύοντας μέσα από τις γραμμές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης. Την τετραετία 1948-1952, εξορίστηκε για τις πολιτικές του ιδέες στον Μούδρο, στον Αϊ - Στράτη και τη Μακρόνησο.

Ο ΕΛΑΣ απελευθερώνει την Θεσσαλονίκη


Τμήματα της ΧΙης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ απελευθερώνουν, 30/10/1944, την Θεσσαλονίκη.

Οι μάχες

    Στις 26 προς 27 του Οκτώβρη, δυνάμεις του ΕΛΑΣ, αψηφώντας την εγγλέζικη εντολή, ξεκινούν από το Ελευθεροχώρι με πλοιάρια του ΕΛΑΝ και αποβιβάζονται στη Χαλκιδική. Την ίδια νύχτα, τμήματα της 10ης Μεραρχίας και η Ταξιαρχία Ιππικού, που υπάγονταν τακτικά στην ΟΜΜ, άλλα απ' τη Μεθώνη με το ΕΛΑΝ και άλλα με σχεδίες από Αλιάκμονα και Αξιό κατευθύνθηκαν προς τον ίδιο στόχο.

Γεννήθηκε ο Κώστας Καρυωτάκης


Ο Κώστας Καρυωτάκης γεννήθηκε στην Τρίπολη, στις 30 Οκτώβρη 1896.

Από το 1912 δημοσιεύει ποιήματα σε διάφορα παιδικά περιοδικά. Δεκαεπτά χρονών πηγαίνει στην Αθήνα και γράφεται στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.