Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

KidsTalk: «Κι όμως, κινείται...»


Η συνέχεια έφτασε! Με ένα απολαυστικό βίντεο που δημοσιεύτηκε σήμερα στο κανάλι της «Σύγχρονης Εποχής» στο Youtube, η Διατμηματική Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις μικρότερες ηλικίες της νεολαίας μας δίνει μια διαφορετική παρουσίαση του βιβλίου «Κι όμως, κινείται…» μέσα από τα μάτια των παιδιών.

«Όμορφη πόλη»


Η «Όμορφη πόλη» του Μίκη Θεοδωράκη σε απόδοση - σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, μια μεγάλη θεατρική - μουσική παραγωγή που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Θεσσαλονίκης και στο Ηρώδειο, θα προβληθεί διαδικτυακά σε on line streaming worldwide από το Ηρώδειο, μόνο για δύο μέρες, 9 και 10 Γενάρη, μέσω της πλατφόρμας του viva.gr, ώστε να την απολαύσει όλος ο κόσμος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Με «φόρα» για το κεφάλαιο και τη νέα χρονιά


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2021

Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, με την προώθηση «ανθρώπων ειδικών αποστολών» σε συγκεκριμένα πόστα και την παραμονή άλλων στο κυβερνητικό σχήμα ως «επιβράβευση» του «έργου» τους, σηματοδοτεί την επιτάχυνση της κυβερνητικής πολιτικής, που θυσιάζει συνεχώς τις λαϊκές ανάγκες για να υπηρετήσει τις προτεραιότητες του κεφαλαίου.

Χιλιάδες ηλικιωμένοι πέθαναν αβοήθητοι σε οίκους ευγηρίας

 


ΒΕΛΓΙΟ - ΣΟΥΗΔΙΑ

Σοκαριστικά στοιχεία για τη λειτουργία των δομών Υγείας και Πρόνοιας με επιχειρηματικά κριτήρια

Μέσα στην καρδιά της Ευρώπης, σε δύο από τις πιο ανεπτυγμένες καπιταλιστικά χώρες του κόσμου, στο Βέλγιο και τη Σουηδία, χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως ηλικιωμένοι, αφέθηκαν κυριολεκτικά στην τύχη τους και πέθαναν αβοήθητοι από Covid-19. Ερευνες και εκθέσεις που βγήκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα αποκαλύπτουν τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες, που έχουν τη ρίζα τους στη λειτουργία των νοσοκομείων και των δομών Πρόνοιας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με την ελάχιστη κρατική χρηματοδότηση, ή στην πλήρη ιδιωτικοποίησή τους.

Το «μαύρο - άσπρο» από την κυβέρνηση για τον εμβολιασμό, ετοιμότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ να βάλει πλάτη στην διαχείριση της πανδημίας


Μια «μαγική εικόνα» για τους εμβολιασμούς στην χώρα, οι οποίοι προχωράνε με ρυθμούς χελώνας, επιχείρησε να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, εκτιμώντας προκλητικά πως «ο εμβολιασμός στη χώρα μας προχωράει με ικανοποιητικό ρυθμό, με μεθοδικότητα, με ασφάλεια, με διαφάνεια και το κυριότερο χωρίς λάθη, έως σήμερα».

Αναγκαίο και αυτονόητο είναι να βρεθούν μαζί μαθητές και εκπαιδευτικοί με ασφάλεια


Σήμερα, το αναγκαίο και αυτονόητο είναι πώς θα βρεθούν ξανά μαζί μαθητές και εκπαιδευτικοί με ασφάλεια στα σχολεία. 

Αυτό σημαίνει: περισσότεροι εκπαιδευτικοί, περισσότερες αίθουσες και τεστ παντού. Όσο δεν γίνονται αυτά, χάνεται πολύτιμος χρόνος. 

Λένιν και Αθλητισμός

 


"…Καθορίζοντας τη σωματική αγωγή σαν ένα από τα απαραίτητα στοιχεία της κομμουνιστικής αγωγής ο Λένιν έδωσε εξαιρετική σημασία στην ανάπτυξη του κινήματος σωματικής αγωγής στη χώρα μας.

Η «δημοκρατία» τους


Οσους «θρήνους» κι αν επιστρατεύσουν τα αστικά επιτελεία για την «χαμένη τιμή» της «αμερικανικής δημοκρατίας», όσα «ξόρκια» και «προσευχές» για τους αστικούς «θεσμούς» που «αντέχουν», οι εικόνες από το Καπιτώλιο των ΗΠΑ αποτελούν την εικόνα στον καθρέφτη της καπιταλιστικής κοινωνίας που σαπίζει, που βουλιάζει στις αντιθέσεις, στους ανταγωνισμούς και τις αντιφάσεις της, φορτώνοντας όλο και μεγαλύτερα βάσανα στους λαούς, έως ότου εκείνοι αποφασίσουν οριστικά να απαλλαγούν από αυτή.

Σε οριακό σημείο τα νοσοκομεία


Τα βρετανικά νοσοκομεία, αντιμέτωπα με συνεχή ροή κρουσμάτων της Covid-19, πλησιάζουν στο σημείο κορεσμού, σε σημείο που αναζητώνται διαθέσιμες κλίνες σε οίκους ευγηρίας, προειδοποιεί αξιωματούχος των νοσοκομειακών υπηρεσιών.

H απάντηση του συστήματος στη διασύνδεση των ερευνητικών αποτελεσμάτων με την αγορά


ΤΕΧΝΟΒΛΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΦΥΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν σε ακόμη πιο έντονους ρυθμούς πληθώρα ημερίδων, συνεδρίων, τηλεδιασκέψεων, με κύριο ζητούμενο τρόπους διασύνδεσης και μεταφοράς ερευνητικών αποτελεσμάτων από ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα στην αγορά, δηλαδή τρόπους ενίσχυσης της εμπορευματοποίησης της έρευνας.

Στα όρια


Με μια επείγουσα παρέμβαση ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι η έναρξη των εμβολιασμών δεν αναιρεί την επικινδυνότητα της πανδημίας, που συνεχίζει να «θερίζει» ζωές, και ότι οι μεταλλάξεις του ιού καλύπτονται μεν από το εμβόλιο, αλλά λόγω της μεγαλύτερης μεταδοτικότητας, τα κρούσματα αυξάνονται ταχύτερα από τους πολύ αργούς ρυθμούς των εμβολιασμών. 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


08/01/1324

Πεθαίνει ο Βενετός έμπορος και εξερευνητής Μάρκο Πόλο.

08/01/1642

Πεθαίνει ο Ιταλός φυσικός και αστρονόμος Γαλιλαίος Γαλιλέι, που υποστήριξε την ηλιοκεντρική θεωρία και εξαναγκάστηκε από την Ιερά Εξέταση ν' απαρνηθεί. Λέγεται πως εξερχόμενος από την Ιερά Εξέταση μουρμούρισε τη γνωστή φράση «και όμως γυρίζει»!