Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 3 Απριλίου 2022

"Τα γάμησε όλα ο Πούτιν"

Εντείνουν τον συντονισμό τους «στη διεθνή κατάσταση που αλλάζει»


ΚΙΝΑ - ΡΩΣΙΑ

Εν μέσω της παραπέρα κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με τον πόλεμο στην Ουκρανία, με άμεση επίδραση και στον ανταγωνισμό του ευρωατλαντικού μπλοκ με το Πεκίνο, οι ηγέτες Κίνας και ΕΕ πραγματοποίησαν την Παρασκευή τηλεδιάσκεψη, καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται και σύνθετα παζάρια μεταξύ των δύο πλευρών.

Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ηλεκτρικού ρεύματος


Τα εργατικά σωματεία και οι φορείς της Θεσσαλονίκης λένε ως εδώ!

Το τεράστιο κύμα ακρίβειας, οι απανωτές αυξήσεις στο ρεύμα και συνολικά στην ενέργεια, έχουν βουλιάξει τον προϋπολογισμό κάθε σπιτιού.

Τα πρακτορεία ενός παράλληλου πολέμου


Εδώ και πάνω από μια δεκαετία το ΝΑΤΟ, οι πρεσβείες των ΗΠΑ και η ΕΕ
έχουν στηρίξει ή στήσει εξαρχής αμέτρητα επιτελεία με τη μορφή «ανεξάρτητων» Μέσων Ενημέρωσης, ΜΚΟ και άλλων οργανώσεων, για την «αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης και των ψευδών ειδήσεων (fake news)». Οι δυνατότητες των ρωσικών υπηρεσιών στον πόλεμο της πληροφόρησης, ειδικά μετά τις κατηγορίες για ρωσική παρέμβαση στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, παρουσιάστηκαν τόσο εξελιγμένες, ώστε να δικαιολογηθεί η ύπαρξη ενός ιδιαίτερα ανεπτυγμένου δικτύου με στόχο την επικράτηση της ευρωατλαντικής προπαγάνδας έναντι της ρωσικής.

Για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις θέσεις του ΚΚΕ


 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Στα video του TikTok εναλλάσσονται πλέον, πιθανά, οι στιγμές από τη ζωή διαφόρων «influencers» με πλάνα εκτόξευσης αντιαεροπορικών πυραύλων «Javelin», στον φαληρικό όρμο οι βάρκες που μαθαίνει κάποιος ιστιοπλοΐα είχαν για ντεκόρ το γαλλικό αεροπλανοφόρο.

70 χρόνια από την εκτέλεση του κομμουνιστή ήρωα Νίκου Μπελογιάννη


Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, σε πολιτική εκδήλωση της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ στην Αμαλιάδα για τα 70 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη.

Το γονιδίωμα του πολιτικού διλήμματος


Την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο ένας από τους οχτώ που μαίνονται αυτή τη στιγμή στον κόσμο (από την Αιθιοπία και την Υεμένη έως το Τιμόρ), και έχει ξεχειλίσει και το πραγματικό και το υποκριτικό ενδιαφέρον για τον άνθρωπο, ο γρίφος της ύπαρξης μας λύθηκε ως προς τη βάση δεδομένων του. Υπάρχει ένα γιγάντιο πρόγραμμα που αφορά την καταγραφή του ανθρώπινου γονιδιώματος και το οποίο, μετά από είκοσι χρόνια και με τη συμμετοχή χιλιάδων επιστημόνων από πολλές χώρες του κόσμου, επιτέλους ολοκληρώθηκε.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 03/04/1469

Γεννιέται ο πολιτικός στοχαστής από τη Φλωρεντία Νικολό Μακιαβέλι.

03/04/1770

Γεννιέται ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, οπλαρχηγός της Επανάστασης του 1821