Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

«Μπίζνες» σε παραλίες και αιγιαλό


Νέες διευκολύνσεις για τους επιχειρηματικούς ομίλους, που κάνουν «πάρτι» με την εκμετάλλευση του αιγιαλού, ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, με το λεγόμενο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο που καταθέτει στη Βουλή τις επόμενες μέρες.

Επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, από την Πέμπτη 12/9 έως και το Σάββατο 14/9.
Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης:

Πέμπτη 12/9
  • Στις 18.30 θα μιλήσει σε εκδήλωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με θέμα «Πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ», στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» στο χώρο της ΔΕΘ.

Ανακοίνωσή του ΚΚΕ για τη νέα σχολική χρονιά


Το πρώτο κουδούνι χτυπάει και φέτος για τα εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια...

Πρώτο κουδούνι σημαίνει για τους μαθητές την έναρξη ακόμα μιας σχολικής χρονιάς, με καλή διάθεση από την περίοδο ξεκούρασης των διακοπών, με τη χαρά της αντάμωσης των

Αντιλαϊκή «κανονικότητα»


Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ, αλλά και η αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ για το «ποιος τρώει από τα έτοιμα» του άλλου, είναι αποκαλυπτικές για το τι έχει να περιμένει ο λαός από την περιβόητη ανάπτυξη για λογαριασμό του κεφαλαίου και την «κανονικότητα» της επόμενης μέρας.

Αφιέρωμα στον Λ. Μαχαιρίτσα στο 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»


Η Οργανωτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που θα πραγματοποιηθεί στις 12 -13 και 14 Σεπτέμβρη στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, ανακοινώνει ότι αποχαιρετώντας τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, έναν αγαπημένο φίλο του Φεστιβάλ, το μουσικό - καλλιτεχνικό πρόγραμμα της πρώτης ημέρας στη Νεανική Σκηνή θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη του.

Η απελευθέρωση της Νάουσας από τον ΕΛΑΣ


Τμήματα του 16ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ και της Εθνικής Πολιτοφυλακής απελευθερώνουν τη Νάουσα, 10/9/1944.

Η απελευθέρωση της Νάουσας από τον ΕΛΑΣ (ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)

Ο μήνας Σεπτέμβρης του 1944 ήταν ο μήνας της τελικής εξόρμησης του ΕΛΑΣ για την απελευθέρωση της χώρας από τους κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Οι δυνάμεις του ΕΛΑΣ δίνουν σκληρές μάχες και απελευθερώνουν την μία μετά την άλλη τις πόλεις και τα χωριά της χώρας. Η Νάουσα, «ανταρτομάνα» όπως δίκαια χαρακτηρίστηκε ήταν μία από τις πρώτες στην Κεντρική Μακεδονία.

Απαγόρευση δωρεών και δραστικό περιορισμό εμβασμάτων επιβάλλουν οι ΗΠΑ στην Κούβα


Οξύνεται η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα των ΗΠΑ έναντι της Κούβας, με τη νέα απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να θέσει αυστηρό περιορισμό στα εμβάσματα που στέλνονται μέσω αμερικανικών εταιρειών μεταφοράς χρημάτων στο νησί, ενώ απαγορεύει τις δωρεές και οποιαδήποτε συναλλαγή με την Κούβα μέσω αμερικανικών τραπεζών.

Κώστας Κάππος


Πέθανε, 10/9/2005, ο Κώστας Κάππος, ξεχωριστή προσωπικότητα του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Την αναγγελία του θανάτου του έκανε την επομένη το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, στην οποία αναφέρονται τα παρακάτω:

«Γκουέρνικα»

Ο πίνακας του Πικάσο «Γκουέρνικα» επιστρέφει, 10/9/1981, στην Ισπανία από τη Νέα Υόρκη όπου βρισκόταν από το 1939.

«Γκουέρνικα»