Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Το τιμωρό χέρι του ρώσικου λαού εκτελεί την αιματοβαμμένη δυναστεία των Ρομανόφ


 Η Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση- το σπουδαιότερο κοσμοιστορικό γεγονός του 20ου αιώνα- επικράτησε το Νοέμβρη του 1917, βάζοντας οριστικά ταφόπλακα στο βάρβαρο τσαρικό καθεστώς και ξεκινώντας την οικοδόμηση της νέας, σοσιαλιστικής κοινωνίας. Οκτώ περίπου μήνες αργότερα, στις 17 Ιούλη 1918, οι τελευταίοι εναπομείναντες της δυναστείας των Ρομανόφ εκτελέστηκαν από το ένοπλο χέρι του επαναστατημένου λαού.

Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για «το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό»...


 «Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για "το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό" (Ν. Μπελογιάννης) - Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα». Αυτό είναι το σύνθημα του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», εμπνευσμένο από τα λόγια του Νίκου Μπελογιάννη, που φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την εκτέλεσή του:

Ο πολύτιμος ηθοποιός των 133 ταινιών

 
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

 110 χρόνια από τη γέννησή του

Πριν λίγες μέρες συμπληρώθηκαν 110 χρόνια από τη γέννηση ενός μεγάλου καλλιτέχνη, ίσως του πιο οικείου και ταυτόχρονα του πιο «γνωστού - άγνωστου» ηθοποιού: Του Διονύση Παπαγιαννόπουλου.

Αγώνας και για την υγεία των μεταναστών εργατών γης και του λαού της ευρύτερης περιοχής

 
ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ ΗΛΕΙΑΣ
 

Το Σάββατο 23 Ιούλη το νέο αγωνιστικό αντάμωμα με τη μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση

Μια βδομάδα απομένει για τη μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο 23 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ. στο δημοτικό γήπεδο Νέας Μανωλάδας, τα Εργατικά Κέντρα Αμαλιάδας και Πάτρας από κοινού με το Συνδικάτο Ποτών - Τροφίμων Αχαΐας και τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για τα δικαιώματα των μεταναστών εργατών γης, που εργάζονται κατά χιλιάδες κάτω από άθλιες συνθήκες στα φραουλοχώραφα και στις άλλες καλλιέργειες της Βόρειας Ηλείας και της Δυτικής Αχαΐας.

Καμία τιμωρία δεν μπορεί να σταματήσει τις δίκαιες διαμαρτυρίες των στρατευμένων ενάντια στον πόλεμο!

 


Η διοίκηση του 6ου Ειδικού Τάγματος Εθνοφυλακής στη Ρόδο επέβαλε με κυβερνητική εντολή μία απαράδεκτη, άδικη απόφαση, που στοχεύει ουσιαστικά στον εκφοβισμό και τη φίμωση των στρατευμένων.

Ο Κόκκινος Στρατός σέρνει τις σημαίες των ναζί

                            17 Ιούλη 1944 ο Κόκκινος Στρατός σέρνει τις σημαίες των ναζί

Η εποποιία του Κόκκινου Στρατού Η ήττα των χιτλερικών στις προσβάσεις της Μόσχας και η πετυχημένη αντεπίθεση του Κόκκινου Στρατού το χειμώνα του 1941 - 1942 είχαν τεράστια στρατιωτικο-πολιτική και διεθνή σημασία.

Γιγαντώνεται η Σούδα και οι κίνδυνοι για τον λαό


Προχωρούν τα σχέδια των Αμερικανών για επέκταση των εγκαταστάσεων και δυνατοτήτων της βάσης τους στη Σούδα, συνέπεια και των δύο «επικαιροποιήσεων» της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις βάσεις, όπως δρομολογήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιήθηκαν επί ΝΔ.

Συσσώρευση κι άλλης «καύσιμης ύλης» και «προειδοποιήσεις» για γενίκευση της σύγκρουσης


 Με νέες αποστολές προηγμένων βαρέων όπλων στο Κίεβο από το ευρωατλαντικό μπλοκ, με ολοένα και πιο μαζικές εκπαιδεύσεις Ουκρανών στρατιωτών στους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, καθώς και με «προειδοποιήσεις» από τη Μόσχα ότι αυτή η «υβριδική αντιπαράθεση» της Δύσης με τη Ρωσία «πλησιάζει επικίνδυνα σε μια ανοιχτή στρατιωτική αντιπαράθεση με τη χώρα μας», εντείνεται περαιτέρω η ιμπεριαλιστική σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας στην Ουκρανία και ευρύτερα.

Αεροσκάφος Antonov An-12 με «επικίνδυνο φορτίο» συνετρίβη κοντά στο Παλαιοχώρι


 Αεροσκάφος τύπου Antonov An-12 συνετρίβη λίγο μετά τις 23:00 στην περιοχή ανάμεσα στους Αντιφίλιππους και το Παλαιοχώρι, στην Ελευθερούπολη Καβάλας.

Κόκκινη Σχοινοσυντροφιά


Πέρα απ’ το σχοινί κάποιος κουβαλούσε στην τσάντα του την κόκκινη σημαία. Πρωτίστως έπρεπε να ανεμίσει στην κορυφή αυτή η σημαία, να την κρατήσουμε στα χέρια μας και να στείλουμε το μήνυμα. Όλη η αποστολή ήταν ένας δυναμικός συμβολισμός, μια συλλογική προσπάθεια, μια διαδρομή που περνούσε από ανηφόρες και κατηφόρες για να φτάσει τελικά η ομάδα μας πίσω με ένα μεγάλο χαμόγελο·

Η αγωνία για τις θέσεις εργασίας, η «ανθρωπιά» των μεγαλοξενοδόχων και η σκληρή πραγματικότητα


 Τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν τα άρθρα και οι αναφορές σχετικά με την ανησυχία των επιχειρηματιών για τις χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας στον κλάδο του τουρισμού. Ορισμένες εκτιμήσεις τους κάνουν λόγο για πάνω από 55.000 κενές θέσεις εργασίας. Με περίσσιο θράσος απαιτούν νέες νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να μπορούν να «τραβάνε» στην εκμετάλλευση του αναπτυξιακού τους «θαύματος» εργαζόμενους που παλεύουν για την επιβίωση σε άλλα μέρη του κόσμου.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
17/07/1453

Τα γαλλικά στρατεύματα κατατροπώνουν τον αγγλικό στρατό στη μάχη στο Κοτιγιόν. Με τη μάχη αυτή τελειώνει ουσιαστικά ο «Εκατονταετής πόλεμος». Η τυπική λήξη του έρχεται στις 19 Οκτώβρη του 1453 με τη συνθηκολόγηση των Αγγλων στο Μπορντό.  

Το τέλος του «Εκατονταετούς πολέμου»