Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

«Τι έκανες στη Μακρόνησο Θανάση;»


Η Σεμίνα Διγενή αποκαλύπτει την περιπετειώδη ζωή του δημοφιλούς ηθοποιού και σκηνοθέτη Θανάση Βέγγου, καθώς και την άγνωστη εξορία του στη Μακρόνησο, μέσα από εξομολογήσεις του ίδιου και των φίλων του.

Το «πολυεργαλείο» που λέγεται οπαδικός στρατός

 


Σαν «πολυεργαλείο» αξιοποιούνται οι οπαδικοί στρατοί, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 19χρονου Αλκη στη Θεσσαλονίκη. Η ανεξέλεγκτη δράση τέτοιων συμμοριών, οι «δουλειές» που αναλαμβάνουν για λογαριασμό μεγαλοεργοδοτών - επιχειρηματιών, ώστε να κάνουν τα «κουμάντα» τους στην αγορά, οι σχέσεις με τη νύχτα και τον «έλεγχο περιοχών», πάλι για να προστατεύεται η δράση μηχανισμών και οι διάφορες μπίζνες τους, είναι μερικά από όσα αποκαλύπτει σ' αυτό το φύλλο ο «Ριζοσπάστης».

Ισχυρίζεται ότι σκότωσε πέντε Ουκρανούς στρατιώτες που επιχείρησαν να εισβάλουν στο έδαφος της


«Στο κόκκινο» εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα, καθώς η ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας, συνεχίζεται αμείωτη.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας ανέφεραν σήμερα ότι τα στρατεύματά της άνοιξαν πυρ εναντίον μιας «ουκρανικής ομάδας δολιοφθοράς και αναγνώρισης» που επιχείρησε να εισέλθει στη χώρα, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο πέντε Ουκρανοί στρατιώτες και να καταστραφούν δύο οχήματα του ουκρανικού στρατού.

«Λερναία Ύδρα» είναι η επιχειρηματική δράση στον Αθλητισμό που γεννά τις εγκληματικές συμμορίες


 Η "Λερναία Ύδρα", στην οποία αναφέρθηκαν οι υπουργοί, δεν είναι μόνο ο χουλιγκανισμός, είναι κυρίως η επιχειρηματική δράση στον χώρο του Αθλητισμού που γεννά τις εγκληματικές συμμορίες με οπαδικό μανδύα, αποτελώντας και εκτροφείο της φασιστικής και άλλων μορφών εγκληματικής βίας. Αυτή τη "Λερναία Ύδρα" όχι μόνο δεν την ακουμπούν οι κυβερνήσεις, αλλά τη στηρίζουν κιόλας, γι’ αυτό και παρά τις κατά καιρούς αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο φυτρώνουν συνεχώς "νέα κεφάλια".κκ

Αποκάλυψη: Το εμπόριο βρεφών του μετεμφυλιακού κράτους, η Φρειδερίκη και ο εσμός της εθνικοφροσύνης


Στην Ελλάδα υπήρξε, όντως, παιδομάζωμα . Μόνο που αυτό ήταν το τερατώδες έργο που διαπράχτηκε από εκείνους που κατηγορούσαν τους κομμουνιστές για πράγματα που οι ίδιοι έκαναν. Στο πραγματικό παιδομάζωμα συμμετείχε – και ο Ημεροδρόμος θα επανέλθει με περισσότερα στοιχεία – όλος ο “εθνικός κορμός”:

Νέοι απεργιακοί αγώνες στο Καζακστάν


 Στην περιοχή Μανγκιστάου στο δυτικό Καζακστάν, οι απεργίες των εργαζομένων και οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των ανέργων δεν έχουν σταματήσει από τα τέλη Γενάρη, παρά τις προσπάθειες των αρχών.

Οι εργάτες στην εξόρυξη πετρελαίου και οι κάτοικοι της πόλης του Ζαναοζέν είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή.

Αντρέ Σεγκόβια


Στις 21 Φεβρουαρίου 1893 γεννιέται ο  Ισπανός βιρτουόζος της κιθάρας Αντρέ Σεγκόβια στο Λινάρες της Ανδαλουσίας, μια κωμόπολη στα νότια της Ισπανίας κοντά στη Γρανάδα και πέθανε στη Μαδρίτη στις 2 Ιουνίου 1987.

30 χρόνια μετά - Η Συνθήκη του Μάαστριχτ και τα παραμύθια περί «σύγκλισης»


 Η συμπλήρωση φέτος 30 χρόνων από την ψήφιση της Συνθήκης του Μάαστριχτ από όλα τα αστικά κόμματα στην Ελλάδα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ) συνιστά μια καλή ευκαιρία για το επαναστατικό κίνημα να εντείνει τις προσπάθειές του για την αποκάλυψη του αντιδραστικού χαρακτήρα της «λυκοσυμμαχίας» της ΕΕ. Η ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ έδωσε με συμπυκνωμένο και παραστατικό τρόπο τα ολέθρια για την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα αποτελέσματα της πορείας των 30 αυτών χρόνων1.

«Εκμετάλλευση, εκβιασμοί και βία - Ασπίδα προστασίας η πάλη για τη χειραφέτηση και τη γυναικεία ισοτιμία»


 Βιώνουμε όπως κι εσύ την ανασφάλεια για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Όμως, ατομικά δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τα αδιέξοδα που καθημερινά αντιμετωπίζουμε.

Πραγματική ασπίδα προστασίας είναι η πάλη για την κάλυψη των αναγκών μας στην εργασία, στην υγεία, στη μόρφωση των παιδιών μας, στην προστασία της μητρότητας.

Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς


Η αντιπαράθεση των ΗΠΑ, της ΕΕ και της Ρωσίας είναι σε εξέλιξη. Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επισήμως ότι σε 5 μέρες στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας θα εισέβαλαν στην Ουκρανία. Επικεφαλής βασικών κρατών-μελών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ -που έχει αναπτύξει χιλιάδες στρατιώτες στα σύνορα με τη Ρωσία- είχαν αλλεπάλληλες συνομιλίες με την ουκρανική και τη ρωσική κυβέρνηση.

Γιατί επιλέχτηκαν τα «Rafale»


Μέσα σε κλίμα «εθνικής» ομοψυχίας, με τις θετικές ψήφους της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και της Ελληνικής Λύσης και το «παρών» του ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίστηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής οι συμβάσεις που κατατέθηκαν από το υπουργείο Αμυνας και αφορούν την αγορά των 3 γαλλικών φρεγατών (τύπου «Belhara») και των 6 επιπλέον «Rafale», μετά από την πρώτη παραγγελία των 18 «Rafale».

Οικισμός ΛΑΡΚΟ: Ενα χωριό που ανέθρεψε γενιές εργατών αντιστέκεται!


 «Γαντζωμένος» στα σύρματα του εργοστασίου, ο οικισμός της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα έχει αναθρέψει γενιές εργαζομένων. Τα ντουβάρια των σπιτιών εκτός από σκουριά και σκόνη έχουν «ποτίσει» με τις χαρές, τους καημούς, αλλά και την αγωνία των οικογενειών τους. Καθένα από αυτά έχει ποτίσει από τα καυτά χνότα εργατών, που τα σωθικά τους κάηκαν από τη λάβα, κάνοντας το χώμα ατσάλι. Ενα χωριό σκεπασμένο από τη σκόνη που «ξερνάει» το εργοστάσιο.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 21/02/1848

Θα εκδοθεί για πρώτη φορά, στην Αγγλία,  ένα έργο το οποίο θα αποτελέσει σταθμό για το κομμουνιστικό κίνημα, το «Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος». 

"Οι προλετάριοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα άλλο εκτός από τις αλυσίδες τους"