Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Το αετόπουλο


Το αετόπουλο.

Ένα κλασικό κομσομόλ τραγούδι, άκρως συγκινητικό.

Πανεπιστήμια ανοιχτά, της μάθησης και της επιστήμης και όχι της καταστολής



Πανεπιστήμια ανοιχτά, δημόσια και δωρεάν, της μάθησης, της επιστήμης και της έρευνας προς όφελος της κοινωνίας και όχι των συμφερόντων των λίγων. Πανεπιστήμια ουσιαστικής ακαδημαϊκής ελευθερίας, συζήτησης και προβληματισμού και όχι καταστολής και αυταρχισμού
!

78 χρόνια από τη Μάχη του Στάλινγκραντ


 Εβδομήντα οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από τις 31 Γενάρη του 1943, όταν αναγγέλλεται η νίκη στη Μάχη του Στάλινγκραντ. Εκδίδεται το Ανακοινωθέν της Ανώτατης Διοίκησης των Σοβιετικών Ενόπλων Δυνάμεων για τη συντριβή των Γερμανών στον Βόλγα ενώ νωρίτερα έχει παραδοθεί ο στρατάρχης φον Πάουλους.

Οι εργοδότες κόβουν & ράβουν τα μετρα με βάση τα κέρδη τους


Μέτρα για την πανδημία, γραμμένα από την εργοδοσία

Στο όνομα της πανδημίας , η κυβέρνηση εξυπηρετώντας πιστά τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας , έχει επιβάλλει όρους και συνθήκες εργασίας εξόντωσης για εμάς, κέρδη και πάλι κέρδη για τους εργοδότες. Δουλειά χωρίς δικαιώματα με μισθούς και επιδόματα πείνας. Και φυσικά, σταθερά στο στόχαστρο μπαίνει ο εργάσιμος χρόνος.

Χορεύοντας στο ταψί με τους λύκους


Στην καρδιά της λυκοφωλιάς - μόνο το ΚΚΕ αποκαλεί λυκοσυμμαχία την ΕΕ - πάει κάμποσος καιρός που οι δυο ευρωβουλευτές μας ζήτησαν να δουν τα διαβόητα, όπως αποδεικνύεται, συμβόλαια της γηραιάς, και καθόλου σοφής κυρίας Ευρώπης, με τους φαρμακευτικούς κολοσσούς για τα εμβόλια του κορονοϊού. Μετά την απαραίτητη γραφειοκρατική καθυστέρηση, μπορούσαν να δουν για μια - δυο ώρες, σ' ένα δωματιάκι, μερικές χιλιάδες σελίδες με σβησμένα νούμερα, ποσά, προθεσμίες και όρους... Κι ύστερα να βγουν να παλέψουν με τις αλεπούδες των παζαριών στο κακόηθες και σάπιο πολιτικό ρινγκ των σκοπιμοτήτων.

Εργασιακές και κοινωνικές κατακτήσεις στην ΕΣΣΔ


Με την οικοδόμηση του σοσιαλισμού τον 20ό αιώνα, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, όπως της εργασίας, της δωρεάν ιατρικής περίθαλψης και Παιδείας, της παροχής φθηνών υπηρεσιών από το κράτος, της κατοικίας, της πρόσβασης στις πνευματικές και πολιτιστικές αξίες, έγιναν κτήμα των προλεταρίων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων στη Σοβιετική Ενωση.

Ολη η χώρα μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση


ΚΡΗΤΗ


«Κορωνίδα», όπως οι ίδιοι την χαρακτηρίζουν, της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας, είναι σε κάθε περίπτωση η Σούδα, με τις τεράστιες δυνατότητες να υποστηρίζει στόλο και αεροσκάφη των ΗΠΑ, να δένει εκεί ακόμα και αεροπλανοφόρο. Πλέον, από την «επικαιροποίηση» της Συμφωνίας για τις Βάσεις και μετά, έχουν αυξηθεί οι σταθμεύοντες πεζοναύτες, οι εκπαιδεύσεις και ασκήσεις.

Σε θέση μάχης για την κορυφαία στιγμή της κομματικής ζωής και δράσης


Οι Κομματικές Οργανώσεις είναι έτοιμες να ριχτούν στη μάχη για την επιτυχία του 21ου Συνεδρίου του Κόμματος σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη πρωτοπόρα, μαχητική, ανατρεπτική παρέμβαση μέσα στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Εχουμε το πλεονέκτημα ότι στη μάχη αυτή μπαίνουμε με φόρα από την απαιτητική δράση που αναπτύχθηκε την προηγούμενη χρονιά, η οποία συμπυκνώνεται στα συμπεράσματα της πρόσφατης Απόφασης της ΚΕ για τη δράση του Κόμματος με το ξέσπασμα του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Η περίοδος αυτή επιβεβαίωσε ότι για τους κομμουνιστές κριτήριο δράσης δεν είναι ο αρνητικός συσχετισμός και οι δυσκολίες, αλλά ο σκοπός της πάλης μας, που απαιτεί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να διαμορφώσουμε όρους συστράτευσης περισσότερων εργατών με το Κόμμα.

Συλλαλητήριο 4 Φλεβάρη στις 18.00 στην Κ. πλατεία


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Εργαζόμενοι – Καθηγητές- δάσκαλοι – γονείς – μαθητές

Βάζουμε STOP στα σχέδια της κυβέρνησης

Τις τελευταίες μέρες όλοι μας παρακολουθούμε με αγωνία και προσμονή για το αν θα ανοίξουν και με τι μέτρα προστασίας τελικά τα σχολεία μας εν μέσω πανδημίας. Είδαμε το άνοιγμα των Δημοτικών και πήραμε μια γεύση… τα σχολεία άνοιξαν όπως είχαν ανοίξει τον Σεπτέμβρη και έκλεισαν τον Νοέμβρη: χάλια!

Πρόσκληση-Κάλεσμα προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για διαδικτυακή σύσκεψη στις 4/2


Μπροστά στην κατάσταση που ζούμε στους χώρους δουλειάς και τα σπίτια μας, παίρνουμε την πρωτοβουλία να συζητήσουμε για την οργάνωση των αγώνων και τις εξελίξεις.

Καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και πρωτοβάθμια συνδικάτα σε διαδικτυακή σύσκεψη την Πέμπτη, 4 Φλεβάρη 2021, ώρα 17:30 με θέμα:

Υπάρχει λύση υπέρ του λαού

 Στην περιοχή μας, σήμερα, βρίσκονται σε εξέλιξη δύο ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, στη Συρία και τη Λιβύη. Στην Ανατολική Μεσόγειο υπάρχουν διατεταγμένες στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ, της ΕΕ, της Ρωσίας και άλλων κρατών, που κινούνται με συγκεκριμένο σχεδιασμό. Οι διεκδικήσεις της τουρκικής αστικής τάξης κλιμακώνονται σταθερά και αξιοποιείται η απαράδεκτη Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης που κινείται σε γεωγραφικές συντεταγμένες που έρχονται σε αντίθεση με τα λαϊκά συμφέροντα και τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982. Η αστική τάξη της χώρας μας και τα κόμματά της συμμετέχουν στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στηρίζουν το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Οι εξελίξεις αυτές αποτελούν καθοριστικής σημασίας γεγονότα, περικλείοντας πολύ επικίνδυνη ενέργεια.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 


31/01/1797

Γεννιέται ο Αυστριακός συνθέτης Φραντς Σούμπερτ.

31/01/1865

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ ψηφίζει την κατάργηση της δουλείας.