Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

Ανάγκες ωριμάζουν...


 "Ονειρευόμαστε και αγωνιζόμαστε για μιαν άλλη κοινωνία...

 Με πολλά λουλούδια... με πολλά βιβλία... με πολλά τραγούδια...

«Το ψάρι βρωμάει απ’ το κεφάλι...»


Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή τόνισε την ανάγκη σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, θεωρώντας επίσης αναγκαίο στο σχετικό αίτημα, που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, να συμπεριληφθούν σαφώς τόσο η υπόθεση της παρακολούθησης δημοσιογράφων όσο και η υπόθεση «συνακροάσεων-υποκλοπών» στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, για τις οποίες υπάρχουν καταγγελίες και συγκεκριμένα στοιχεία ήδη από το 2016 με πιο πρόσφατη αυτή τον Απρίλη του 2022.

Σκάνδαλο υποκλοπών- Δημοσίευμα «Politico»: ΕΛΚ και Καϊλή μπλοκάρουν τη διερεύνησή του από επιτροπή της ΕΕ


 Η ενδοαστική αντιπαράθεση για το σκάνδαλο των υποκλοπών στην χώρα μας έχει πάρει… πανευρωπαϊκές διαστάσεις, με εμπλοκή και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για προσπάθεια να μπλοκαριστεί η προγραμματισμένη για τις 30 Αυγούστου επίσκεψη στην Ελλάδα της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για θέματα λογισμικού ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων (spyware PEGA) κάνει λόγο το αμερικανικό περιοδικό «Politico».

Οργανωτική Συγκρότηση του ΔΣΕ


Η ίδρυση του Γενικού Αρχηγείου θεωρείται ως η απαρχή της συγκρότησης του ΔΣΕ. Με την υπ’ αρ. 19 Διαταγή του Γενικού Αρχηγείου (27 Δεκέμβρη 1946) οι αντάρτικες δυνάμεις μετατρέπονται σε στρατό και φέρουν τον τίτλο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας. Η δύναμη του ΔΣΕ στα τέλη του 1946 πλησίαζε τους 12.000 μαχητές.

Η απελευθέρωση του Εβρου απ' τη γερμανική κατοχή

 
Τα ιστορικά γεγονότα της απελευθέρωσης του Ν. Εβρου παραμένουν και σήμερα ανεξίτηλα στη μνήμη μου. Ημουν μικρό παιδί την περίοδο εκείνη, όπου έζησα έντονα τη φρίκη του πολέμου και τα βάσανα της Κατοχής.

«Δίχως ταβάνι» ο λογαριασμός στους λαούς...

 
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

 Καθώς ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία και ο άμεσα συνδεδεμένος με αυτόν «ενεργειακός πόλεμος» λειτουργούν ως καταλύτης που ενισχύει προϋπάρχουσες τάσεις και σημάδια που δείχνουν προς την κατεύθυνση της εκδήλωσης μιας νέας διεθνούς οικονομικής κρίσης, οι αστικές κυβερνήσεις σπεύδουν για μια ακόμα φορά να φορτώσουν τη λυπητερή πάνω στις πλάτες των λαών.

«Ο χάρτης αλλάζει και οι ΗΠΑ μπορούν να τον διαμορφώσουν»


 ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ

 Μια αποκαλυπτική κατάθεση στελέχους think tank στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των ΗΠΑ για τη στρατηγική των ΗΠΑ στην Ανατ. Μεσόγειο

Ορισμένες επισημάνσεις για την επέκταση του φράχτη στον Εβρο


1.
Η πρόσφατη απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την επέκταση του φράχτη στον Εβρο και την αναβάθμιση των μέσων παρακολούθησης, με σκοπό την αντιμετώπιση των αυξανόμενων προσφυγικών ροών, δεν είναι αιφνιδιαστική και δεν επιβλήθηκε από τις τελευταίες εξελίξεις, όπως επιχειρείται να παρουσιαστεί (π.χ. δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκου περί «υβριδικής απειλής»). Τέτοια συζήτηση διεξάγεται όλο το προηγούμενο διάστημα, με την κυβέρνηση μάλιστα να πιέζει την ΕΕ για τη σχετική χρηματοδότηση.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 28/08/1749

Γεννιέται ο Γιόχαν Βόλφγκανγκ Φον Γκέτε, ο μεγάλος Γερμανός φιλόσοφος και συγγραφέας. Μεταξύ άλλων έργων του ο «Φάουστ».