Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Η ελπίδα ήρθε!


Μια τεράστια Χριστοπαναγία πλανάται πάνω από τη χώρα, με την ακροδεξιά κυβέρνηση και το τριμπούρδελο που λέμε ''επιτελικό κράτος'' 

Ο θάνατος του άστεγου θα στοιχειώνει τα «οραματικά» που διαλαλούν για την τουριστική ανάπλαση της πόλης


Ελπίζουμε ότι κανείς από το κράτος και τον δήμο δεν θα έχει το θράσος να ξεστομίσει ότι ο θάνατος του αστέγου από το κρύο και εγκαταλελειμμένος στην πλατεία Αριστοτέλους οφείλεται στην "ατομική του ευθύνη".

Και γράμματα γνωρίζω…

Και αφού, όπως δηλώνω, γνωρίζω, καλά, γράμματα-κολλυβογράμματα, οφείλω (χρέος γραμματισμένου) να πω καθαρά προς εσάς… αλλά και προς εσάς …που δεν γνωρίζετε, καλά, γράμματα-κολλυβογράμματα, τι πρέπει να κάνετε -τώρα… Εδώ και τώρα, μέρες λευκές χιονιού και παγωνιάς («quitacetconsentint: ο σιωπών συναινεί…»)- για να έρθει κάποια φορά ο καιρός:

Εργατικό ατύχημα σε εργαζόμενο του Δήμου Βύρωνα


 Εργατικό ατύχημα συνέβη σε εργαζόμενο του Δήμου Βύρωνα την Τρίτη 25 Γενάρη.

Το χωματουργικό μηχάνημα του Δήμου Βύρωνα επιχειρούσε στην οδό Νέας Ελβετίας όταν προσέκρουσε σε φρεάτιο.

Καμιά υπομονή όταν κινδυνεύει η ζωή του λαού


Ούτε οι υποκριτικές “συγγνώμες”, ούτε οι προκλητικές δικαιολογίες, ούτε οι αποζημιώσεις εξαγοράς της σιωπής μπορούν να κατευνάσουν τη δίκαιη οργή, να “βγάλουν λάδι” την κυβέρνηση και το αστικό κράτος, του οποίου οι “ανεπάρκειες” εμφανίζονται μόνο όταν είναι να προστατευτεί ο λαός.

Ούτε πριν, ούτε μετά


Χτες το μεσημέρι, την ώρα που χιλιάδες οδηγοί εγκλωβίζονταν στην Αττική Οδό και σε βασικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας, τη στιγμή που ο κρατικός μηχανισμός βούλιαζε για μια ακόμη φορά στην ανυποληψία, αναδεικνύοντας τις τεράστιες ελλείψεις σε μέσα, ανθρώπους και σχεδιασμό για την προστασία των κατοίκων του λεκανοπεδίου και όχι μόνο, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό εκθείαζε ως μεγάλο επίτευγμα της κυβέρνησης τον «επαγγελματικό τρόπο που δουλεύει το κράτος». 

Αχιλλέας Παράσχος


 Ο Αχιλλέας Παράσχος (25/9/1838-26/1/1895) ήταν ο δημοφιλέστερος ποιητής στην εποχή του, θεωρούνταν εθνικός ποιητής. Στις φιλολογικές εσπερίδες της εποχής η αίθουσα του Παρνασσού πλημμύριζε κόσμο.

Η επόμενη μέρα


Εικόνες χάους και καταστροφής είναι το σκηνικό που άφησε πίσω του ο χιονιάς στην Αττική. Για μια ακόμα φορά οι κάτοικοι της πρωτεύουσας, ακόμα και λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο, έγιναν μάρτυρες της επιλεκτικής ανικανότητας του κράτους να προστατέψει την περιουσία, ακόμα και τη ζωή τους από ένα προβλεπόμενο καιρικό φαινόμενο, που κράτησε μερικές μόνο ώρες. Κανείς δεν θέλει να σκέφτεται τι θα γινόταν αν συνεχιζόταν και χτες η χιονόπτωση στην Αττική.

«Ελα με τα πόδια» και «κοιμήσου στον καναπέ»


Δουλειά μέσα στον χιονιά, απανωτές βάρδιες, εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι σε εργοστάσια και επιχειρήσεις

Με πολύωρη ταλαιπωρία για να μετακινηθούν από και προς τη δουλειά, θέτοντας σε πολλές περιπτώσεις την ασφάλειά τους σε κίνδυνο, με πιέσεις και εκβιασμούς από την εργοδοσία ώστε να εμφανιστούν στο πόστο τους «με κάθε τρόπο», με μεθοδεύσεις των επιχειρήσεων που βάζουν στο στόχαστρο το ρεπό, τις μέρες άδειας, ακόμα και την καταβολή του μεροκάματου των εργαζομένων, πληρώνουν το κύμα κακοκαιρίας και την εγκληματική πολιτική διαχείρισής της οι εργαζόμενοι.
Κοιμήθηκαν το βράδυ στο αεροδρόμιο και το πρωί συνέχισαν τη βάρδια!

Πραξικόπημα από τον στρατό στο όνομα της «επιδείνωσης της ασφάλειας»


ΜΠΟΥΡΚΙΝΑ ΦΑΣΟ

Σε εξέλιξη βρίσκεται πραξικόπημα στην Μπουρκίνα Φάσο. Στρατιωτικοί υπό τις διαταγές του αντισυνταγματάρχη Πολ-Ανρί Σανταόγκο Νταμίμπα ανακοίνωσαν σήμερα μέσω της δημόσιας τηλεόρασης ότι ανέτρεψεαν τον πρόεδρο της Μπουρκίνα Φάσο, τον Ροκ Μαρκ Κριστιάν Καμπορέ.

Ακριβώς μία απ' τα ίδια...

 «Δεν είναι φυσικές καταστροφές, είναι κρατικές επιλογές!»

Δεν ανεχόμαστε να χάνονται ζωές από το κρύο στην πόλη μας


Σήμερα, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, ένας 60χρονος έχασε τη ζωή του από υποθερμικό σοκ, επειδή ήταν άστεγος και βρισκόταν στο δρόμο στη διάρκεια του παγετού. Δεν μπορεί να περάσει στα ψιλά γράμματα, ο θάνατος ενός ανθρώπου από το κρύο, στην Θεσσαλονίκη του 2022!

«Παλεύουμε για τη ζωή, τη δουλειά και τα δικαιώματά μας, για την ικανοποίηση των αναγκών μας!»


Στα χρώματα της μεγάλης πορείας Πάτρα - Αθήνα που διοργανώνουν η Δημοτική Αρχή Πάτρας και το Εργατικό Κέντρο το Σάββατο 29 Γενάρη έχει αρχίσει να «ντύνεται» η πόλη, έχοντας το κεντρικό σύνθημα «Τίποτα δεν μας χαρίζεται! Όλα κατακτιούνται!» και «Παλεύουμε για τη ζωή, τη δουλειά και τα δικαιώματά μας, για την ικανοποίηση των αναγκών μας!» .

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 26/01/1500

Ο Ισπανός ναυτικός Βινθέντε Πινζόν ανακαλύπτει τη Βραζιλία.

26/01/1699

Η Συνθήκη του Κάρλοβιτς, σφραγίζει τη λήξη του αυστρο - οθωμανικού πολέμου (1683-1699). Η Συνθήκη αυτή σήμαινε το τέλος της οθωμανικής κυριαρχίας σε μεγάλο τμήμα της κεντρικής Ευρώπης και την άνοδο της αυτοκρατορίας των Αψβούργων.