Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

«Επιδιώκουμε να κάνουμε τον θεατή να σκεφτεί μέσα από το γέλιο ή τη συγκίνηση»


Ο «Ριζοσπάστης» συζητά με την Ελένη Γερασιμίδου, τον Αντώνη Ξένο και την Αγγελική Ξένου, με αφορμή την παράσταση «Πάτα το κουμπί», που ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο «Από Κοινού»

Τρίτη απόγευμα κατηφορίσαμε στο Γκάζι και βρεθήκαμε στο θέατρο «Από Κοινού» (Ευπατριδών 4). Ενα θέατρο οικογενειακό, ένα αγαπημένο θέατρο για πολλούς, που εδώ και λίγα χρόνια αποτελεί το δεύτερο «σπίτι» για την Ελένη Γερασιμίδου, τον Αντώνη Ξένο και την Αγγελική Ξένου.

Μηδέν από μηδέν μηδέν για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2023


Από τη μία ψυχρολουσία στην άλλη βρίσκονται καθημερινά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από τις επαναλαμβανόμενες τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, Κυρ. Μητσοτάκη. Στην προσπάθειά του να προσεγγίσει τα στελέχη και να ανατρέψει τη βεβαιότητα που έχουν πλέον για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση για τα ίδια τα στελέχη και τις οικογένειές τους, πέφτει από το ένα ατόπημα στο άλλο.

Κατάρ: Ενας ... εκκολαπτόμενος εργασιακός παράδεισος!

 
ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Ψηφίστηκε τον Νοέμβρη με εισήγηση του ΕΛΚ, σοσιαλδημοκρατών, φιλελεύθερων και «συντηρητικών μεταρρυθμιστών» | Το καταψήφισε και το κατήγγειλε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ

Ο «Ριζοσπάστης» φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που «πέρασε» στις 24 Νοέμβρη 2022, λίγες μόλις μέρες πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο που έχει στο επίκεντρο τις «προνομιακές» σχέσεις ευρωβουλευτών και άλλων αξιωματούχων με το καθεστώς του Κατάρ.

Ζυλ Ντασσέν


Αρνήθηκε να υποκύψει στην αντικομμουνιστική τρομοκρατία του μακαρθισμού

Σε ηλικία 97 χρόνων, στις 31 Μαρτίου 2008 έφυγε από τη ζωή ο Ζυλ Ντασσέν, ένας πραγματικά διεθνής σκηνοθέτης, που οδηγήθηκε στην εξορία — λόγω του κοινωνικού περιεχομένου των ταινιών του και της ένταξής του στο ΚΚ ΗΠΑ — από το «κυνήγι των Μαγισσών» της Επιτροπής Αντιαμερικανικών Ενεργειών, στις αρχές της δεκαετίας του ’50

Η «κανονικότητα» της διαφθοράς, της μίζας και των σκανδάλων


 Σε πλήρη «αρμονία» ευρωβουλευτές και αξιωματούχοι με τις «ομάδες συμφερόντων» που δουλεύουν απευθείας για τα μονοπώλια της ΕΕ

Η νέα υπόθεση διαφθοράς στην Ευρωβουλή έφερε ξανά στην επιφάνεια τη σαπίλα στους κόλπους του καπιταλιστικού οικοδομήματος και του πολιτικού του συστήματος. Ηρθε να επιβεβαιώσει ότι η ρεμούλα, τα σκάνδαλα και ο χρηματισμός είναι στο DNA του συστήματος και φύονται στο έδαφος της πολιτικής που υπηρετεί τα μονοπώλια, τα συμφέροντά τους και τους ανταγωνισμούς τους για τα κέρδη.

Η Ιερή Πορνεία των λόμπυ


Χονδρικά παρακράτος είναι άνθρωποι και μηχανισμοί που ασκούν παράνομα εξουσία. Το λόμπινγκ είναι ωσαύτως ομάδα πίεσης, μηχανισμός προώθησης συμφερόντων στα κέντρα λήψης αποφάσεων της εξουσίας. Οι ινφλουένσερς είναι ο νεόκοπος όρος για τους ασκούντες διαδικτυακά επιρροή στις μάζες του ιντερνετικού σύμπαντος.

Κάψε τα αντιλαϊκά σενάρια... Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, με ΚΚΕ δυνατό!


 ΝΕΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ

Στους εκβιασμούς η απάντηση είναι μία: ΚΚΕ

Το είδαμε την περίοδο της πανδημίας, στους χώρους δουλειάς, στη μάχη κατά των πλειστηριασμών, σε μεγάλες φυσικές καταστροφές... Τώρα να κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα στην αναμέτρηση με την αντιλαϊκή πολιτική!

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
18/12/1737

Πεθαίνει ο διάσημος Ιταλός κατασκευαστής εγχόρδων Αντόνιο Στραντιβάρι.

Παγκόσμια Μέρα Μετανάστευσης*

 1922: Εφημερίδες

Όταν οι ντόπιοι έβγαζαν την σκατοψυχιά τους σε φουκαράδες που έφταναν στα νησιά του Αιγαίου.

«Τουρκόσποροι» και «λαθροεισβολείς»