Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

«Αποδελτίωση»


 Με τον τίτλο «Αποδελτίωση» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή» το βιβλίο της Σεμίνας Διγενή, που κλείνει μέσα του ορισμένες από τις πιο δυνατές στιγμές της στη δημοσιογραφία, στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο.

«Μεταμορφώνονται» και αναδεικνύονται οι ελεύθεροι χώροι απ' όπου περνάει το Φεστιβάλ, δυναμώνει η πάλη για την αξιοποίησή τους


Σε νέο χώρο, στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου», στην Πολίχνη, ξεκινάνε την ερχόμενη Πέμπτη οι εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην πόλη

Την ερχόμενη Πέμπτη, 16 Σεπτέμβρη, και για τρεις μέρες κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες φέτος θα διεξαχθούν σε έναν νέο χώρο, στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου» στην Πολίχνη, στην καρδιά της δυτικής πλευράς της πόλης.

«Στον αφρό» οι ανταγωνισμοί για την Ενέργεια


Η σημαντικότερη είδηση για τον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης
είναι αναμφίβολα η ολοκλήρωση του αγωγού «Nord Stream 2» την περασμένη Παρασκευή, που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο απευθείας στη Γερμανία και από εκεί στην καρδιά της Κεντρικής Ευρώπης.

Ξεκάθαρος ο ρόλος που έχει αναλάβει η ΓΣΕΕ για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης


Την ώρα που η Κυβέρνηση εξήγγειλε νέα προνόμια και ζεστό χρήμα για τους επιχειρηματικούς ομίλους, προωθεί το νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη για διάλυση των Συνδικάτων και στέλνει ακόμη και ανήλικα παιδιά να γίνουν σύγχρονοι σκλάβοι και τσακίζει τα εναπομείναντα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, η ΓΣΕΕ βγάζει Δελτίο Τύπου που μιλά για "χαμηλή βαθμολογία στην κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης'' και ότι ''ανέμενε πιο τολμηρές τις εξαγγελίες της" στην ΔΕΘ.

14/9/1922 Η εργατική τάξις εν επιφυλακή


Αι χθεσιναί ειδήσεις αγγέλλουσι την έκρηξιν κινήματος εν τω στρατώ τω παραμένοντι εν Μυτιλήνη και Χίω υπό την ηγεσίαν του συνταγματάρχου Σ. Γονατά, διοικητού της ΙΙ Μεραχίας εν τω Μικρασιατικώ μετώπω. Κατά τας αυτάς ειδήσεις εις το κίνημα προσχώρησαν και ισχυραί δυνάμεις του στόλου ως και διάφορα τμήματα στρατού εν Θεσσαλονίκη.

Οι νέοι στο στόχαστρο


Οι υποκριτικές διαπιστώσεις του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ για τη «γενιά που δοκιμάστηκε πολύ το τελευταίο διάστημα», τα καλοπιάσματα για τη νεολαία που έχει τάχα «την πρώτη θέση στην καρδιά και στο μυαλό» της κυβέρνησης, οι πομπώδεις αναφορές στη «νέα Ελλάδα» που χρειάζεται «νέους πρωταγωνιστές», δεν ήταν παρά μόνο η εισαγωγή για την παρουσίαση μιας σειράς μέτρων κομμένων και ραμμένων στις αξιώσεις της μεγαλοεργοδοσίας, που χτυπάνε στην καρδιά τα δικαιώματα και τις ανάγκες ειδικά των νέων εργαζομένων.

Πολυεπίπεδα διεθνή παζάρια με μοχλό τους «όρους» για τις σχέσεις με τους Ταλιμπάν


Πολυεπίπεδες διεθνείς διεργασίες εντείνονται γύρω από το μέλλον του Αφγανιστάν, με μοχλό και τους όρους που θέτει κάθε εμπλεκόμενη πλευρά για αναγνώριση ή για «επιχειρησιακή συνεργασία» με την κυβέρνηση των Ταλιμπάν, για την παροχή «ανθρωπιστικής βοήθειας», «αναπτυξιακής στήριξης» κ.ο.κ.

Αποκλείει σημαντικό αριθμό πληγέντων ακόμα και από τις πενιχρές αποζημιώσεις


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
 
Τον απαράδεκτο και εντελώς άδικο αποκλεισμό σημαντικού αριθμού ιδιοκτητών κατοικιών στο Δαμάσι και σε άλλα χωριά των νομών Λάρισας και Τρικάλων οι οποίες υπέστησαν ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό στις 3/3/2021 επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας, λέγοντας ότι «δεν είναι όλοι δικαιούχοι», κατά τη διάρκεια συζήτησης χτες στη Βουλή επί της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης.

Ξεπούλησαν το 49% του κερδοφόρου ΔΕΔΔΗΕ


Με συνοπτικές διαδικασίες η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε στο ξεπούλημα το 49% των μετοχών του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε (ΔΕΔΔΗΕ).

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεπούλησε κρατικές υποδομές της χώρας στον όμιλο Macquarie Infrastructure and Real Assets Group (MIRA) που προέρχεται από την Αυστραλία.

Να μην επιβαρύνονται οι εργαζόμενοι με το κόστος των rapid test


Να μην υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση των εργαζομένων για την προσκόμιση διαγνωστικού τεστ για τον κορονοϊό και να μην αποτελέσει η πανδημία άλλοθι για επίθεση σε εργασιακά δικαιώματα ή καταπάτησης δημοκρατικών δικαιωμάτων ζητούν με ανακοίνωσή τους εργατικά σωματεία.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


14/09/1321

Πεθαίνει ο Ιταλός ποιητής Ντάντε Αλιγκιέρι (Δάντης).

14/09/1812

Ο Γαλλικός στρατός υπό τον Ναπολέοντα εισέρχεται στη Μόσχα. Οι Ρώσοι βάζουν φωτιά στην πόλη προκειμένου οι κατακτητές να μη βρουν εφόδια και να μη βγάλουν τον χειμώνα.