Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Δε χαλάνε οι μπίζνες των ΠΑΕ για τα κόμματα ρε μαλάκα…

Κι ενώ η χώρα ετοιμάζεται ψυχολογικά για διάσπαση, όπως το χωριό της Γκόλφως από το Αλαλούμ του Χάρρυ Κλυνν, η πάλη των τάξεων παραμένει σταθερά αδικαίωτη -πολύ περισσότερο σήμερα από όταν έφτιαχνε την οργάνωση στο Λέτσοβο ο Τραμπάκουλας-, και το ελληνικό ποδόσφαιρο κατακτά διαρκώς νέες απάτητες κορυφές, που δε θα μπορούσε να προβλέψει ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης, ως πρόεδρος της ΕΠΑΕ στην εποχή του.

Προσφυγικό: Τα γεγονότα «βοούν»


Μόρια: Εγκατάσταση για 2.800 ανθρώπους. Βρίσκονται εκεί πάνω από 21.000.

Βαθύ Σάμου: Εγκατάσταση για 650 ανθρώπους. Βρίσκονται εκεί 7.500.

Λέρος: Εγκατάσταση για 900 ανθρώπους. Βρίσκονται εκεί πάνω από 3.000.

Κι όμως υπάρχει κράτος


Τον μετανάστη που πυροβολήθηκε κυνηγάει για απέλαση 
η αστυνομία μες στο νοσοκομείο

Αστυνομικοί φρουρούν τον έναν από τους τρεις τραυματίες μετανάστες εργάτες γης, ο οποίος νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό, μετά από την επίθεση που δέχθηκε με καραμπίνα από τον εργοδότη του το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Το σχέδιο των ΗΠΑ για το Παλαιστινιακό διαιωνίζει και θωρακίζει την ισραηλινή κατοχή

Το ΚΚΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό ότι το αμερικανικό σχέδιο για το Παλαιστινιακό, που ψευδεπίγραφα προβάλλεται ως "συμφωνία του αιώνα", όχι μόνο δεν κατοχυρώνει ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, αλλά διαιωνίζει και θωρακίζει την ισραηλινή κατοχή.

Το σχέδιο προβλέπει:

Στο ποδόσφαιρο των επιχειρηματιών κυριαρχούν το κέρδος, η ανταγωνιστικότητα και η σήψη

Στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων με θέμα «Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού "Κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Επιστημών και Τεχνολογίας της Ιαπωνίας"», μίλησε ο Μανώλης Συντυχάκης βουλευτής του ΚΚΕ.

Όπως τόνισε, το ΚΚΕ θα ψηφίσει «Παρών» γιατί με αυτήν τη συμφωνία ωραιοποιείται ο ρόλος των Ολυμπιακών Αγώνων, αν και είναι γνωστό πως έχουν εμπορευματοποιηθεί, κυριαρχούν τα

Αποκαλυπτήρια

Η χτεσινή συνομιλία του Ντ. Τραμπ με τον Ρ. Τ. Ερντογάν και η υπόδειξη πως Ελλάδα και Τουρκία πρέπει «να λύσουν τις διαφορές τους στην Ανατολική Μεσόγειο», προκειμένου βεβαίως να μη διαταραχθεί η συνοχή του ΝΑΤΟ στη νοτιοανατολική του πτέρυγα, είναι χαρακτηριστικές. Οι αμερικανικές παρεμβάσεις εντάσσονται στην προσπάθεια διατήρησης της Τουρκίας μέσα στο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο, στόχο τον οποίο συνδράμει ενεργά και η ελληνική κυβέρνηση.

Το ΕΚ Μασσαλίας και η CGT αφιερώνουν ένα βίντεο στο ΠΑΜΕ

180 χιλιάδες διαδήλωσαν την περασμένη βδομάδα (Παρασκευή) εναντίον του Μακρόν στη μεγάλη εργατούπολη της Μασσαλίας.

Το ΕΚ της πόλης και η CGT, που έχουν οργανικούς ταξικούς δεσμούς με το ΠΑΜΕ, αφιερώνουν στο τελευταίο ένα βίντεο με σκηνές από τη μεγαλειώδη διαδήλωση της Παρασκευής, στιγμιότυπα από τη μεγάλη πορεία και τα μαχητικά συνδικάτα των μπλοκ, υπό τους ήχους του ελληνικού τραγουδιού “είμαστε δυο, είμαστε τρεις, είμαστε χίλιοι δεκατρείς…”.

Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης ο Μιχαλολιάκος


Στην ιστορική σημασία της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή αναφέρθηκε σήμερα ένας εκ των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος, ξεκινώντας την αγόρευσή του.

Σεισμός 7,7 Ρίχτερ νότια της Κούβας

Τεράστιος σεισμός 7,7 Ρίχτερ καταγράφηκε μεταξύ νότιας Κούβας και Τζαμάικας, 73 μίλια νότια της Lucea στη Τζαμάικα.

H αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για 7,3 Ρίχτερ, που στη συνέχεια αναβαθμίστηκε από το USGS. Το εστιακό βάθος από το GFZ του Πότσνταμ φέρεται να είναι στα 10 χλμ.

Ορέστης Μακρής


Πέθανε στις 29 /1/1975, o Ορέστης Μακρής σε ηλικία 75 χρόνων, από ένα κρύωμα που εξελίχτηκε σε πνευμονικό οίδημα.

Ο αξέχαστος «Μεθύστακας» του κινηματογράφου Ορέστης Μακρής γεννήθηκε στη Χαλκίδα στις 30 Σεπτεμβρίου το 1899.
Σπούδασε φωνητική μουσική στο Ωδείο Αθηνών και στα 20 του στρατεύτηκε και υπηρέτησε στη Μικρά Ασία.
Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη σκηνή το 1925, σαν τενόρος, στο θίασο της Ροζαλίας Νίκα.

Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι


Πέθανε, 9/2/1881, Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, Ρώσος συγγραφέας. (Γεν. 11/11/1821)
Ο Φιοντόρ Μιχαήλοβιτς Ντοστογιέφσκι υπήρξε κορυφαία μορφή της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Γεννήθηκε το 1821 στη Μόσχα. Σπούδασε στη Στρατιωτική Σχολή Μηχανικών της Αγίας Πετρούπολης. Υπηρέτησε στο στρατό για ένα μικρό χρονικό διάστημα, αλλά τον εγκατέλειψε γρήγορα για να αφοσιωθεί στη λογοτεχνία. Μελέτησε την κοινωνία και τον κόσμο όχι θεωρητικά αλλά στην πράξη. Θέμα των έργων του, η ίδια η ζωή. Είδε από κοντά τις υποβαθμισμένες συνοικίες, γνώρισε τη φτώχεια, τον πόνο, την εξαθλίωση των ταπεινών ανθρώπων και στη συνέχεια μετέφερε τις εικόνες αυτές στα μυθιστορήματά του.