Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Χαλαρωτικό βράδυ στο κρεβάτι

Χαλαρωτικό βράδυ στο κρεβάτι.

Ο ΕΛΑΣ απελευθερώνει την Πάτρα

Το ξημέρωμα της 4ης Οκτώβρη 1944, οι καμπάνες αναγγέλλουν τη λευτεριά, τη λύτρωση από το ναζιστικό ζυγό κατοχής.

Το 12ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ, παρελαύνει στην ελεύθερη Πάτρα και οι κάτοικοι γεμίζουν τους δρόμους, υποδέχονται με λουλούδια τους απελευθερωτές τους.

“Τα Νούμερα”

*

Πώς να κάνεις ποιοτική τηλεόραση χωρίς να γίνεις νούμερο…

Νούμερα υπάρχουν πολλά.

Νεκρανάσταση της Β’ Διεθνούς και των «καλών ιμπεριαλιστών»


 Πόλεμος ΝΑΤΟ - Ρωσίας

Διαβάζω διάφορα άρθρα, σχόλια και αναρτήσεις «αριστερών» και «κομμουνιστών» που επιλέγουν την… στρατηγική κατά των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και την τακτική υπέρ της Ρωσίας. Όχι δεν λένε υπέρ του λαού της Ρωσίας, πολύ δε περισσότερο υπέρ του, εν συνόλω,  λαού της Ουκρανίας, αλλά θεωρούν αυτονόητο ότι αυτοί οι λαοί, μαζί με τους λαούς του κόσμου, προστατεύονται με νίκη της Ρωσίας, καθότι θεωρούν πως χωρίς αυτή τη νίκη, δεν θα υπάρχουν λαοί της Ρωσίας, της Ουκρανίας και άλλοι!  Τόσος απύθμενος μηδενισμός της δύναμης των λαών!

Οι επιλογές της κυβέρνησης οδηγούν τον λαό σε πολύ μεγάλες περιπέτειες


 Το μόνο που κάνει ο κύριος Μητσοτάκης είναι να αναμασά τα γνωστά εκβιαστικά διλήμματα, εμφανιζόμενος ως εγγυητής της “σταθερότητας” και των “ισχυρών συμμαχιών της χώρας”, όταν μάλιστα γίνεται πιο φανερό ότι είναι αυτές ακριβώς οι επιλογές που οδηγούν το λαό σε πολύ μεγάλες περιπέτειες:

Ακρίβεια, φόροι, πρωτογενή πλεονάσματα και νέα αντιλαϊκά πακέτα


Φτώχεια, ακρίβεια, φορολογική αφαίμαξη πολλών δισ. ευρώ, κατευθύνσεις για νέα αντιλαϊκά μέτρα, συνέχιση των περικοπών σε προσλήψεις και βασικές υπηρεσίες προς τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες, και ταυτόχρονα επιδοτήσεις πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, περιλαμβάνει ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2023, προσχέδιο του οποίου κατατέθηκε χτες στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ρέμπραντ


Ρέμπραντ, ένας από τους μεγαλύτερους ζωγράφους όλων των εποχών 

  Στις 4 Οκτωβρίου 1669 πεθαίνει ο Ρέμπραντ. Ενας από τους μεγαλύτερους ζωγράφους όλων των εποχών. Γεννήθηκε στο Αμστερνταμ το 1606.

Το αντεπαναστατικό πραξικόπημα, με επικεφαλής τον Μπόρις Γιέλτσιν, ολοκληρώνεται


Το κέντρο της Μόσχας δονείται από τις ερπύστριες των πρώτων τεθωρακισμένων οχημάτων του ρωσικού στρατού που άρχιζαν να περικυκλώνουν το κτίριο του Ανώτατου Σοβιέτ. Το αντεπαναστατικό πραξικόπημα, με επικεφαλής τον Μπόρις Γιέλτσιν, ολοκληρώνονταν με μεγαλοπρεπή βαρβαρότητα, αντάξια εκείνης της βαρβαρότητας που έφερνε η παλινόρθωση του καπιταλισμού στη Ρωσία.

Για την ολοκλήρωση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής και τη συγκάλυψη των ευθυνών για την υπόθεση των υποκλοπών σε βάρος του ΚΚΕ


 Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη, πλήρη συγκάλυψη της αλήθειας που μεθοδεύτηκε στην Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές. Για μια ακόμα φορά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις για «άπλετο φως» διαδέχθηκε το πραγματικό «βαθύ σκοτάδι», που σκέπασε όλες τις υποθέσεις, τόσο την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και των δημοσιογράφων, όσο και ειδικά την υπόθεση των υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ από το 2016 μέχρι και σήμερα, η οποία «θάφτηκε» εντελώς.

Κλιμακώνονται οι προκλήσεις και οι εκκλήσεις για επώδυνες «διευθετήσεις»

  • Διάλογο για «επίλυση διαφωνιών στην Ανατ. Μεσόγειο» ζήτησε ο Τζ. Σάλιβαν από την Κωνσταντινούπολη
  • «Ετοιμη για διάλογο» και η ελληνική κυβέρνηση, την ώρα που η Τουρκία «κατοχυρώνει» τις διεκδικήσεις της «με όλα τα μέσα»

Ολα ήταν αληθινά


Περίμενα στο σαλόνι της υποδοχής, στα γραφεία του ΚΚΕ, να με καλέσουν για να συναντήσω τον Γενικό Γραμματέα, Δημήτρη Κουτσούμπα. Ήταν στις 28 Σεπτέμβρη, το απόγευμα, επέτειος του θανάτου της μεγάλης μορφής των γραμμάτων μας, Έλλης Αλεξίου. Θα δώριζα στο ΚΚΕ ηχογραφημένες κασέτες με συνομιλίες μας, καθώς κι ένα θεατρικό κείμενο, αφιερωμένο στην περίοδο του επαναπατρισμού της στην Ελλάδα.

Βάρβαρη «κανονικότητα»


Πραγματική ανακούφιση του λαού από τις πανάκριβες τιμές της Ενέργειας δεν μπορεί να υπάρξει στο έδαφος της πολιτικής που ευθύνεται για την ενεργειακή φτώχεια, για να στηρίζονται οι «πράσινες» επενδύσεις και τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Ορισμένα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αυτές τις μέρες το επιβεβαιώνουν:

Μια μέρα σαν τη σημερινή

04/10/1669

 Πέθανε ο Ολλανδός ζωγράφος, Ρέμπραντ (Χάρμενς Ζόον φαν Ράιν)

04/10/1853

Ξεκινά ο Κριμαϊκός Πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, της Βρετανίας και της Γαλλίας. Ο πόλεμος έληξε τον Φεβρουάριο του 1856 με ήττα της Ρωσίας.