Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στο διαδίκτυο

Μουσικό μήνυμα του Κώστα Τριανταφυλλίδη

Μουσικό μήνυμα του Κώστα Τριανταφυλλίδη

Μένουμε Δυνατοί

Σποτ διεκδικήσεων φορέων Καρδίτσας


Μέτρα για την προστασίας του λαού και των εργαζομένων

Δείτε βίντεο των σωματείων και φορέων Καρδίτσας που διεκδικούν μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων, ενίσχυση του συστήματος υγείας αλλά και προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

«Δεν είμαστε υπερήρωες, αλλά επαναστάτες γιατροί»


Με ένα θερμό, παρατεταμένο χειροκρότημα υποδέχτηκαν όσοι βρίσκονταν χθες Κυριακή στο αεροδρόμιο Μαλπένσα του Μιλάνου τους 52 Κουβανούς γιατρούς και νοσηλευτές που έφτασαν στη χώρα για να συνδράμουν στη μάχη των Ιταλών συναδέλφων τους ενάντια στον κορωνοϊό, που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους στη χώρα.

Η ομάδα που απέστειλε η Κούβα αποτελείται από 36 γιατρούς, 15 νοσηλευτές και έναν

Πρωτοβουλία για εθελοντική συμβολή αποφοίτων και τελειόφοιτων φοιτητών της Ιατρικής και της Νοσηλευτικής στη μάχη κατά της πανδημίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ

Η ΚΝΕ, μέσω των εκπροσώπων της στα διοικητικά συμβούλια των φοιτητικών συλλόγων Ιατρικής και Νοσηλευτικής όλης της χώρας, κατέθεσε πρόταση για εθελοντική συμβολή απόφοιτων και τελειόφοιτων φοιτητών στη μάχη κατά της πανδημίας στα νοσοκομεία της χώρας.

Οι αποφάσεις των συλλόγων που ήδη υπάρχουν, η θετική ανταπόκριση που συναντά καθημερινά αυτή η πρωτοβουλία από

Άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους εργασίας από τον κορονοϊό


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η κυβέρνηση με υπόδειξη του ΕΟΔΥ λαμβάνει διαρκώς μέτρα για τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού.

Μεταξύ αυτών η απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων και η καθολική, εκτός των 6 περιπτώσεων, μετακίνηση των πολιτών.

Η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας συνεχίζει το αντεργατικό της έργο


Η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα (προ κορονοϊού) είχε δώσει "δείγματα γραφής", ψηφίζοντας τον έναν αντεργατικό - αντιλαϊκό νόμο μετά τον άλλον.

 Προκλητικά τώρα μέσω πανδημίας φαίνεται ότι απτόητη συνεχίζει το "έργο" της... ξηλώνοντας πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Γενικευμένη επίθεση στα δικαιώματα των αισθητικών

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ, ΤΙΣ ΜΑΣΚΑΡΕΣ

ΚΑΙ ΑΛΛΑ “ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Νέο τεύχος της ΚΟΜΕΠ


«Πνευματική τροφή» για δύσκολες ημέρες

Η εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού αναδεικνύει τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς τις αθεράπευτες παθογένειες του καπιταλισμού που σαπίζει και γεννά πολλαπλούς κινδύνους για τη ζωή των εργαζομένων. Η νέα κατάσταση που δημιουργείται, βοηθά να εξαχθούν πολύτιμα συμπεράσματα για τους εργαζόμενους, τα οποία δεν θα καταφέρει να συγκαλύψει για πολύ η προπαγανδιστική εκστρατεία της κυβέρνησης και του αστικού πολιτικού κόσμου.


Ο πραγματικός κίνδυνος για τους εργαζόμενους προέρχεται:

"Παιδομάζωμα" 1ο


Το "παιδομάζωμα", η Φρειδερίκη και το δουλεμπόριο της εθνικοφροσύνης

Η άθλια αντικομμουνιστική προπαγάνδα περί "παιδομαζώματος", ομολογείται ότι το πραγματικό παιδομάζωμα διεπράχθη από τους "αναμορφωτές του έθνους"

Ομολογίες παλιανθρωπιάς

«Ψάχνοντας ένα κέρμα στο σκοτάδι»


Η πίεση των βιομηχάνων της Ιταλίας προς την κυβέρνηση διατήρησε ανοιχτά τα εργοστάσια ενώ ο κορωνοϊός «θέριζε» τη γειτονική χώρα

Υπάρχει ένα παλιό ανέκδοτο με τον τύπο που μέσα στη νύχτα έχει σκύψει και ψάχνει δίπλα σε μία λάμπα φωτισμού στο δρόμο. Όταν ένας περαστικός τον ρώτησε αν έχει χάσει τίποτα, εκείνος του απάντησε πως έχασε ένα κέρμα μερικά μέτρα πιο κάτω αλλά επειδή εκεί είναι σκοτεινά το ψάχνει στο φως.

Κάπως έτσι μοιάζει και όλη αυτή η πρωτόγνωρη

Πώς θα πάρετε άδεια μετακίνησης


Πώς θα πάρετε άδεια μετακίνησης 
 

Η απαγόρευση κυκλοφορίας τίθεται σε ισχύ από τις έξι το πρωί της Δευτέρας (23/03/2020). 

Σας παρουσιάζουμε αναλυτικά πως θα μπορέσετε να συμπληρώσετε το έντυπο βεβαίωσης κίνησης, αλλά και πως μπορείτε να το πάρετε άδεια είτε με SMS στο 13033, είτε με την συμπλήρωση εντύπου, είτε με χειρόγραφη βεβαίωση.

Είμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης, αλλά δεν είμαστε αναλώσιμοι.



Προσλήψεις τώρα - μέτρα τώρα

«Εμείς που δίνουμε τη μάχη, βέβαια είμαστε στην πρώτη γραμμή, αλλά δεν είμαστε αναλώσιμοι», τόνισε ο Ηλίας Σιώρας, γιατρός και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», μιλώντας τηλεφωνικά το απόγευμα της Κυριακής 22 Μάρτη σε εκπομπή του «Mega» για τον κορονοϊό.


Δίνοντας την εικόνα που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικοί, ο Η. Σιώρας σημείωσε ότι «από τα 624 επιβεβαιωμένα κρούσματα που

Στον αέρα το 1ο podcast της KNE


Στον αέρα το 1ο podcast της ΚΝΕ

Η ΚΝΕ ξεκινάει σειρά θεματικών εκπομπών για ζητήματα που απασχολούν τη νεολαία, από την επικαιρότητα, τον πολιτισμό, τη μουσική, τον αθλητισμό, την επιστήμη, την ιστορία κ.ά.

Στόχος, να ανοίξει άλλος ένας δίαυλος επικοινωνίας, ειδικά σ' αυτές τις συνθήκες να δυναμώσει η φωνή των διεκδικήσεων, της αλληλεγγύης, να πυροδοτηθεί ο προβληματισμός, η νεολαία να μάθει τι λέει η ΚΝΕ από την ίδια την ΚΝΕ!

Καμπάνια και ομάδα αλληλεγγύης για να μην μείνει κανένας απροστάτευτος


Στις κρίσιμες στιγμές που όλοι ζούμε, κανένας δεν πρέπει να φοβηθεί και να νιώσει μόνος του. Όλοι βιώνουμε την ίδια ανασφάλεια και αμφιβολία, κλεισμένοι στα σπίτια μας. Γι΄αυτό αυτές τις ώρες περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλο. Έχουμε ανάγκη την οργάνωση και συσπείρωση. Την πληροφόρηση, την ενημέρωση, τη στήριξη, την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση.
Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών ξεκινά μια προσπάθεια να συντονίσει μια ομάδα αλληλεγγύης, έτσι ώστε να μη μείνει κανείς απροστάτευτος απέναντι σε κάθε εργοδοτική και κρατική αυθαιρεσία, ώστε να μη λείψει από κανέναν τίποτα.

Η Προσωρινή Δημοκρατική Κυβέρνηση αποφασίζει, να πάρει μέτρα για την προστασία των παιδιών.


Η Προσωρινή Δημοκρατική Κυβέρνηση αποφασίζει, 23/3/1948, να πάρει μέτρα για την προστασία των παιδιών.

Οι συνθήκες που επικρατούσαν στις εμπόλεμες περιοχές υπήρξαν ιδιαίτερα σκληρές για τα παιδιά, όπου πέρα από το θάνατο εξαιτίας των συγκρούσεων, απειλούνταν από την πείνα, τις αρρώστιες, αλλά και τα γκέτο της Φρειδερίκης.
Ακολούθως, η ΠΔΚ απευθύνθηκε για τη διάσωσή τους στις Λαϊκές Δημοκρατίες, οι οποίες δέχτηκαν και φιλοξένησαν περίπου 25.000 παιδιά, όλα με τη συγκατάθεση των γονιών τους.

Το Πατριαρχείο αφορίζει την επανάσταση του 1821


Το Πατριαρχείο, 23/3/1821, επιφορτισμένο από το οθωμανικό καθεστώς με το καθήκον του τοποτηρητή της ευταξίας στους υπ’ ευθύνη της πληθυσμούς και εχθρικό προς τα φιλελεύθερα - αστικά ιδεώδη που έφερε η Επανάσταση του 1821, επιστρατεύει το όπλο του αφορισμού (όπως είχε πράξει και στο παρελθόν στα Ορλωφικά, στις εξεγέρσεις του 1807, του 1808, κλπ.).

Στον αφορισμό του ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε΄ χαρακτήριζε την Επανάσταση ως «αχαριστία […] συνοδευμένη και με πνεύμα κακοποιόν και αποστατικόν εναντίον της κοινής ημών ευεργέτιδος και τροφού, κραταιάς και αηττήτου βασιλείας», που «εμφαίνει και τρόπον αντίθεον»!

Μένουμε δυνατοί. Δεν μένουμε σιωπηλοί!


Και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή

Τη δυναμώνουμε για την προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων

Μάχιμοι στην υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων!

Κανένας μόνος! Νικάμε τον φόβο!

Μένουμε δυνατοί. Δεν μένουμε σιωπηλοί!

                                                          Μαζί θα τα καταφέρουμε