Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

«Ιδεοληπτικοί»… σκελετοί


Τις τελευταίες ημέρες η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού έφερε στο προσκήνιο την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το εξαιρετικό εύρημα, γνωστό ως οι «Δεσμώτες του Φαλήρου» που αποκαλύφθηκε στο Φάληρο, κατά την διάρκεια των εργασιών κατασκευής του Κέντρου Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος».

Δε συνιστά καμία πρωτοτυπία το να επισημάνει κανείς ότι πολιτικές ηγεσίες που διαδέχονται κυκλικά, σταθερά και επαναλαμβανόμενα η μία την άλλη φροντίζουν να «πετάνε» τις ευθύνες η

Για τις μηνύσεις ενάντια σε συνδικαλιστικά στελέχη του ταξικού κινήματος

Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ συνεχίζει μετά και την υπογραφή της συμφωνίας ντροπής της ΕΓΣΕΕ τον επικίνδυνο ρόλο της. Στρέφεται με μηνύσεις στα αστικά δικαστήρια ενάντια στο ταξικό κίνημα και τα στελέχη του. Γιατί αποκαλύπτουν το ρόλο τους, την πλήρη συμφωνία και ταύτισή τους με τον ΣΕΒ, τις κυβερνήσεις.

Στρέφονται ενάντια στις δυνάμεις εκείνες που βγαίνουν μπροστά οργανώνουν την πάλη με συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις, προετοιμάζουν απεργία ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης.

Το ασφαλιστικό είναι πολιτικό ζήτημα

«Το ασφαλιστικό είναι πολιτικό ζήτημα και τα οικονομικά υπηρετούν μια πολιτική λογική που τόσο στη χώρα μας όσο και συνολικά στην ΕΕ, λέει ότι το μεγάλο κεφάλαιο, οι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν θέλουν κοινωνικό σύστημα ασφάλισης. Θέλουν αυτό το σύστημα να το αναλάβει ο εργαζόμενος και με ατομικές λύσεις να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος το οποίο κατακτήθηκε με πολλούς αγώνες.

Το κεφάλαιο μέσα από εκεί θέλει να κερδίσει και κερδίζει χτυπώντας χρόνια τώρα τις κατακτήσεις των εργαζόμενων στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα», τόνισε μιλώντας στον τηλεοπτικό

Δόθηκε στη δημοσιότητα το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο - καρμανιόλα

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από το βράδυ της Παρασκευής 24 Γενάρη το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με τον ψευδεπίγραφο τίτλο: «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ)».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την 7η Φλεβάρη 2020 και ώρα 18.00.

Αλληλεγγύη με τους εργαζόμενους της Τουρκίας

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στους εργαζόμενους κ τα συνδικάτα της Τουρκίας για τα θύματα του χθεσινού σεισμού.

Συνάδελφοι, αυτές τις δύσκολες ώρες οι σκέψεις μας είναι μαζί σας.

Το ταξικό κίνημα της Ελλάδας βρίσκεται στο πλευρό σας.

Μήνυμα της ΚΝΕ προς την Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας για τον καταστροφικό σεισμό

Αγαπητοί σύντροφοι,

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας εκφράζει την αλληλεγγύη της στη νεολαία της Τουρκίας, με αφορμή το μεγάλο σεισμό της 24ης Γενάρη, στα ανατολικά της χώρας σας. Πρώτα απ' όλα, αυτές τις δύσκολες στιγμές εκφράζουμε τη στήριξή μας στα θύματα από το σεισμό και στις οικογένειές τους.

Οπλο στα χέρια του λαού οι αναλύσεις του ΚΚΕ

Αναλυτικά αποτυπωνόταν η «μεγάλη εικόνα» των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και διεθνών ανακατατάξεων στις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 20ό Συνέδριο, που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα το Δεκέμβρη του 2016.

Οι εκτιμήσεις αυτές σήμερα επιβεβαιώνονται και μαζί τους η ανάγκη να παρακολουθούμε σταθερά τις επεξεργασίες και τις αναλύσεις του Κόμματος, μέσα από τον «Ριζοσπάστη» και την ΚΟΜΕΠ, ως ένα αναντικατάστατο εργαλείο στην κατανόηση των εξελίξεων και βέβαια ως

Στοχοποιείτε το λαό! Πάρτε πίσω τη Συμφωνία!

Η τοποθέτηση του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ, στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής, την περασμένη Τρίτη, για την κύρωση της Συμφωνίας για τις βάσεις

Η ελληνοαμερικανική Συμφωνία που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ στη Βουλή, για την επέκταση των αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων, είναι πολύ επικίνδυνη για τη χώρα και το λαό μας και απαιτούμε να αποσυρθεί.

«Αν είχα άλλη μια ζωή στο Κόμμα θα την έδινα»

Την ακριβή μας συντρόφισσα Γιάννα Τρικαλινού, που γιόρτασε τα 100 της χρόνια, τίμησαν την Παρασκευή οι Κομματικές Οργανώσεις Καισαριανής με μια μικρή γιορτή που της οργάνωσαν στο σπίτι της, μαζί με μέλη της οικογένειάς της.

Παρών και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος, εκ μέρους της ΚΕ, σημείωσε ότι είναι μεγάλη χαρά και τιμή για το Κόμμα «να γιορτάζουμε μαζί σου τα 100 χρόνια σου.

Συλλαλητήριο, την Πέμπτη 30 Γενάρη στις 7 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Όλοι στο δρόμο του αγώνα! Η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις σας καλεί στο συλλαλητήριο για να καταδικάσουμε μαζικά την ανανέωση, επέκταση, ενίσχυση της επικίνδυνης συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ για τις βάσεις, που μετατρέπει τη χώρα μας σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο και το λαό μας σε στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στο «News247»

Η "επόμενη ημέρα" στη Λιβύη, ποια εκτιμάτε ότι θα είναι κ. Κουτσούμπα;

Η "επόμενη ημέρα" στη Λιβύη συνδέεται με την “προηγούμενη ημέρα”. Τις εξελίξεις τις καθορίζει η ΝΑΤΟική επέμβαση στη Λιβύη το 2011. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα η τύχη της χώρας δεν βρίσκεται στα χέρια του λαού της, αλλά στα χέρια όσων τη διέλυσαν για να αρμέξουν για δικό τους όφελος τις πετρελαιοπηγές της.

Γιώργος Ζαμπέτας


Γεννημένος, ο Γιώργος Ζαμπέτας, στο Μεταξουργείο στις 25 Γενάρη 1925, ενώ από το 1940 και ως το τέλος της ζωής του ζούσε στο Αιγάλεω.

«Το μυστικό, έλεγε, είναι ν' αποκτήσεις τη δική σου σφραγίδα πάνω στο μπουζούκι». Είναι γεγονός πως ο Γιώργος Ζαμπέτας έβαλε ανεξίτηλα τη σφραγίδα του στο μπουζούκι και στο λαϊκό μας τραγούδι.

Αρχίζει η βαυαροκρατία στην Ελλάδα


Στις 25 Γενάρη 1833 ο βασιλιάς Οθων αποβιβάζεται στο Ναύπλιο. 
Η απόφαση για την εγκαθίδρυση της μοναρχίας στην Ελλάδα περιλαμβανόταν στη Διεθνή Συνθήκη του Λονδίνου της 25ης Απρίλη 1832.
 Σύμφωνα μ’ αυτή τη Συνθήκη που την υπέγραψαν οι τρεις «προστάτιδες» δυνάμεις και το ανεξάρτητο κράτος της Βαυαρίας, η Γαλλία, η Αγγλία και η Ρωσία είχαν αναγνωρίσει την «ανεξαρτησία» της Ελλάδας και… πρόσφεραν «τη διαδοχική κυριαρχία της Ελλάδος» στο Οθωνα «δυνάμει της προς αυτάς προσηκόντως δοθείσης πληρεξουσιότητας υπό του Ελληνικού Εθνους»(!).