Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Μια σπασμένη οθόνη του κινητού

Eξ ιδίων τα αλλότρια έσπευσαν να κρίνουν οπαδοί της Λίβερπουλ, αλλά και πολλοί χρήστες των ΜΚΔ, την εικόνα του άσου της Λίβερπουλ Σαντιό Μανέ, που μόλις ανακηρύχθηκε καλύτερος Αφρικανός ποδοσφαιριστής για το 2019, να κυκλοφορεί με κινητό που είχε εμφανώς σπασμένη οθόνη. Ειρωνείες και χλεύη αποτέλεσαν το ρεπερτόριο όσων αδυνατούσαν να καταλάβουν γιατί ο ακριβοπληρωμένος παίκτης δεν αντικατέστησε αμέσως την οθόνη ή ολόκληρο το κινητό. Απάντηση στη στενομυαλιά και τη μικροψυχία τους είχε δώσει όμως ήδη σε παλιότερη συνέντευξή του ο

Μαθητής που θα έπαιζε τον Ιωσήφ εμφανίστηκε ως Στάλιν σε σχολική παράσταση στη Ρωσία

Το βάιραλ των γιορτών έγινε στο ρωσόφωνο διαδίκτυο η εικόνα ενός 12χρονου μαθητή από το Λένινγκραντ, που αποφάσισε να γιορτάσει τα “Σταλινούγεννα” αντί της καθιερωμένης σχολικής παράστασης με τον Ιωσήφ, τη Μαρία και τη φάτνη. Τη φωτογραφία ανέβασε στο φέισμπουκ ο πατέρας του, Φιοντόρ Γκαβριτσένκο, προσθέτοντας και την ευτράπελη ιστορία.

Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα με τον πρέσβη του Ιράν

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε, στην έδρα του Κόμματος, με αντιπροσωπεία της ιρανικής πρεσβείας στην Αθήνα με επικεφαλής τον πρέσβη του Ιράν, Ahmad Naderi. Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στην

Αντιιμπεριαλιστικό - αντιπολεμικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 11 Γενάρη

Τις τελευταίες μέρες τα τύμπανα του πολέμου χτυπούν ολοένα και πιο δυνατά. Η κλιμάκωση της επιθετικότητας των ΗΠΑ ενάντια  στο Ιράν και η δολοφονία αξιωματούχων του Ιράκ κι ενός Ιρανού στρατηγού αυξάνει ακόμη περισσότερο την ένταση στην περιοχή μας, όπου οι πόλεμοι στη Συρία και το Λίβανο, η επιθετικότητα της Τουρκίας απέναντι στους γείτονές της, η έκρυθμη κατάσταση στο Ιράκ έχουν γίνει ένα πύρινο κουβάρι, που απειλεί να κατακάψει λαούς και χώρες ολόκληρες.

ΗΠΑ: Η χώρα των δύο κόσμων


Aπ’ τους ισολογισμούς των εταιρειών της Silicon Valley στα χαρτοκιβώτια των “ηττημένων” του αμερικανικού ονείρου και τους νεκρούς αστέγους της Ουάσινγκτον. Απ’ τα συσσίτια , στους πραγματευτάδες του θανάτου και από εκεί στην κρίση με το Ιράν. Πώς σχετίζονται όλα αυτά; 
Ακολουθούν οι απαντήσεις…
«Η μεγαλύτερη αλλαγή στη φορολογία εδώ και τρεις δεκαετίες, ο νόμος που μείωσε τον φορολογικό συντελεστή για τις μεγάλες

ΟΧΙ στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο - Δίνουμε Απεργιακή Απάντηση


ΟΧΙ στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο - Δίνουμε Απεργιακή Απάντηση

Νέες αρνητικές εξελίξεις δρομολογούνται από την κυβέρνηση της ΝΔ στο Ασφαλιστικό, καθώς, σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα έρθει στη Βουλή εντός του Γενάρη του 2020.
Προειδοποιούμε ότι η ΝΔ έρχεται να εφαρμόσει και όχι να ακυρώσει το νόμο Κατρούγκαλου (ΣΥΡΙΖΑ), να ολοκληρώσει το έγκλημα στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Ο επίκαιρος Δημήτρης Γληνός

Στην αυγή του νέου χρόνου κάπου διαβάζουμε «Ο Τζεφ Μπέζος με περιουσία 114 δισεκατομμύρια»….. για δοκίμασε να τα μετρήσεις; Ούτε τα μηδενικά δεν μπορείς να τοποθετήσεις.

Κάτι λιγότερα δηλαδή από το ΑΕΠ της Ελλάδας και κάτι περισσότερο από το αντίστοιχο άλλων φτωχότερων χωρών. Και δεν είναι ο μόνος. Είναι και άλλοι, όχι πολλοί. Άλλοι με ανάλογα ποσά, άλλοι με κάπως λιγότερα, πιο «φτωχοί».

«Η Αγία Σοφία πρέπει να παραμείνει μουσείο»

 ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Εν μέσω των συζητήσεων στην Τουρκία, σχετικά με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, η Ακαδημία Επιστήμης και Διαφωτισμού της Τουρκίας (BAA) δημοσίευσε μια περιεκτική έκθεση, τονίζοντας ότι το ιστορικό μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς, πρέπει να παραμείνει μουσείο.

Παρουσία - ντεκόρ του Έλληνα πρωθυπουργού

Η συνάντηση Τραμπ - Μητσοτάκη ήταν η επίσημη και πανηγυρική χρεοκοπία της πολιτικής των κομμάτων του ευρωατλαντικού τόξου, ότι η δήθεν προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας περνάει μέσα από τη στήριξη των επικίνδυνων αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών.
Ήταν η επίσημη και πανηγυρική χρεοκοπία της τακτικής του εφησυχασμού, που καλλιέργησε τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Επαγρύπνηση!


Η κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν βάζει την Ελλάδα στο κάδρο επικίνδυνων εξελίξεων, εξαιτίας της βαθιάς εμπλοκής της χώρας στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό, της στρατηγικής συνεργασίας με το Ισραήλ, της επιθετικότητας της Τουρκίας και του παζαριού που δυναμώνει για επικίνδυνες διευθετήσεις στην περιοχή, με την εποπτεία των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Ξεκίνησαν τα αντίποινα: Επίθεση του Ιράν εναντίον βάσεων των ΗΠΑ στο Ιράκ


Οι Φρουροί της Επανάστασης άρχισαν τον «δεύτερο γύρο» της επίθεσής τους με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στο Ιράκ σε αντίποινα για την εξόντωση του ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί από τις ΗΠΑ την Παρασκευή, μεταδίδει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η «Επιχείρηση Μάρτυρας Σουλεϊμανί» άρχισε τα ξημερώματα και βρίσκεται σε εξέλιξη.  

Αναβρασμός στη Σούδα

Σε αναβρασμό βρίσκεται η βάση των Αμερικανών στη Σούδα, που παίζει κομβικό ρόλο στα δολοφονικά σχέδια των ΗΠΑ στην περιοχή που «βράζει» μετά τη δολοφονία Σουλεϊμανί, μετατρέποντας και το λαό της περιοχής σε στόχο των ανταγωνισμών.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», πριν μερικές μέρες προσγειώθηκαν στην 115 Πτέρυγα Μάχης (όπου και το αεροπορικό σκέλος της

Μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια

Όπως και οι προηγούμενες συναντήσεις Ελλήνων πρωθυπουργών με προέδρους των ΗΠΑ, έτσι και η συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ ένα αποτέλεσμα μπορεί να έχει: Αφ' ενός τη μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια που κλιμακώνονται στην ευρύτερη περιοχή, αφ' ετέρου τη συνεχή διάψευση ότι αυτή η πολιτική δήθεν θα προστατεύσει την ειρήνη και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Καταγγελία για τις συλλήψεις συνδικαλιστών απεργών στον ΟΤΕ

Καταγγέλλουμε την διοίκηση του ομίλου ΟΤΕ που προχώρησε σε μηνύσεις και συλλήψεις στελεχών των σωματείων του οργανισμού, για να σταματήσει τον πολυήμερο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων.

Οι σημερινές 5 συλλήψεις στελεχών των σωματείων ΠΕΤ ΟΤΕ και ΠΑΣΕ ΟΤΕ,  δείχνουν με ποιο τρόπο έχει αποφασίσει η εργοδοσία να περάσει όλα τα αντεργατικά της σχέδια, έχοντας κυριολεκτικά ξεσαλώσει από την πολιτική της κυβέρνησης που χτυπά την απεργία, την οργάνωση των εργαζομένων, τις διαδηλώσεις.

Μάχη του ΕΛΑΣ στο Μποζ-Νταγ, εναντίον των Βουλγάρων


Αρχίζει, 8/1/1944, τριήμερη μάχη στις κορυφές του Μποζ-Νταγ, κατά την οποία το 3/26 Τάγμα του ΕΛΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης αποκρούει με επιτυχία επίθεση 1.500 Βουλγάρων, προξενώντας τους σημαντικές απώλειες (120 νεκροί, 190 τραυματίες).

Όταν ο Α. Μπαρμπύς κατήγγειλε τη τρομοκρατία στην Ελλάδα


08/01/1929:Ο Γάλλος συγγραφέας Ανρί Μπαρμπύς, πρόεδρος της «Επιτροπής προστασίας των θυμάτων του φασισμού και της λευκής τρομοκρατίας», καταγγέλλει σε γράμμα του προς την ελληνική κυβέρνηση την τρομοκρατία που ασκείται κατά του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα.

Ο Ανρί Μπαρμπύς γεννήθηκε στην Ανιέρ της Γαλλίας το 1873. Εισχώρησε στους λογοτεχνικούς κύκλους του Παρισιού αρχικά ως ποιητής και δημοσιογράφος. Το 1908 έγραψε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο “Η κόλαση”. Το 1914, μόλις ξέσπασε ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, παρόλο που είχε ήδη καθιερωθεί ως λογοτέχνης και η υγεία του ήταν σε κακή κατάσταση, προσχώρησε εθελοντικά στις τάξεις του γαλλικού στρατού και υπηρέτησε στο μέτωπο.