Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Βγάλ´τη μάσκα μη φοβάσαι φίλα με πανάθεμά σε


Μπορεί τα κρούσματα κορονοϊού να έχουν τρομάξει αρκετούς, όμως υπάρχουν και κάποιοι που αντιμετωπίζουν την κατάσταση με χιούμορ.

Ψάχνοντας στο YouTube βρήκα ένα πολύ καλό χιουμοριστικό τραγούδι, για τον κορονοϊός, από τους Κρητικούς.

Τους στίχους έχουν γράψει οι Γιάννης Παξιμαδακης , Ελλη Πέτρου, Νικος Σταματακης

Μπουζούκι: Γιάννης Παξιμαδάκης  

"Τι συμβαίνει στα σύνορά μας"; Ποια είναι η πραγματικά πατριωτική στάση;


"Αυτό που κάνει σήμερα η Τουρκία είναι καθαρό.
Θέτει ΄με ένταση όλες τις απαιτήσεις της προς την Ελλάδα και την ΕΕ πάνω στο τραπέζι και απαιτεί να ξεκινήσει συζήτηση.
Το άνοιγμα των συνόρων είναι ένας καθαρός εκβιασμός που λέει: Αν θέλετε να σταματήσω τους πρόσφυγες-μετανάστες στηρίξτε μας κι ελάτε τώρα να συζητήσουμε γι αυτά που ζητάμε. Αν δεν δεχτείτε θα πλημμυρίσω την Ελλάδα με πρόσφυγες."

Για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και των αξιωματούχων της ΕΕ από τον Έβρο


Πίσω από τις σημερινές "αφ’ υψηλού" ξεναγήσεις και τα υποκριτικά λόγια συμπάθειας της ΕΕ, κρύβεται η επιμονή στην πολιτική που από τη μια μετατρέπει νησιά και σύνορα σε αποθήκες ψυχών και από την άλλη ενθαρρύνει τον Ερντογάν να παίζει τα δικά του παιχνίδια.

Τα δε ευχολόγια του πρωθυπουργού και των άλλων κομμάτων για τις ευθύνες της ΕΕ δεν αμφισβητούν στο ελάχιστο αυτή την πολιτική,

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές της Τουρκίας


Η κυβέρνηση Ερντογάν επιτίθεται στα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού της Τουρκίας, συλλαμβάνει, φυλακίζει και βασανίζει αγωνιστές, συνδικαλιστές και εργαζόμενους. Ταυτόχρονα με την εισβολή και κατοχή περιοχών της Συρίας κλιμακώνεται η καταπίεση ενάντια στον ίδιο το λαό της Τουρκίας και το κουρδικό πληθυσμό. Ιδιαίτερα επικίνδυνη η κατάσταση των έγκλειστων στις φυλακές, που σε πολλές περιπτώσεις κρατούνται με κατασκευασμένα κατηγορητήρια και σε απαράδεκτες συνθήκες με κίνδυνο ακόμη και για την ίδια τους τη ζωή.

Από τα κίτρινα αστέρια στη μπλε μπογιά του Μητσοτάκη


Ίσως λόγω μιας επαγγελματικής διαστροφής πίστευα ότι δεν υπάρχουν πλέον ειδήσεις από την ελληνική πραγματικότητα που να μπορούν να μου προκαλέσουν τόσο έντονα συναισθήματα αηδίας, οργής, και ένα σφίξιμο στο στομάχι.

Η πληροφορία όμως που μεταδίδουν ΜΜΕ ότι η ελληνική αστυνομία πετάει μπλε μπογιά σε πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα προκειμένου να μπορεί στη συνέχεια να τους

«Μπόλικη πέτρα μπόλικη καρδιά... »

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση εικαστικών έργων θα πραγματοποιήσει η ΚΕ του ΚΚΕ στο Κέντρο Τεχνών - Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ) από 4 έως 29 Μάρτη, με θέμα την αντίσταση στις φυλακές και τις εξορίες και τίτλο «Μπόλικη πέτρα μπόλικη καρδιά», δανεισμένο από στίχο που έγραψε ο Γ. Ρίτσος εξόριστος στη Μακρόνησο.

Τα εγκαίνια θα γίνουν στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων - Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ), την Τετάρτη 4 Μάρτη στις 19.30.

Στα εγκαίνια θα μιλήσει η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ.

Από τις εξορίες: Σπύρος Κωτσάκης (Νέστορας) - Μαργαρίτα Κωτσάκη



Ο Σπύρος Κωτσάκης (Νέστορας) υπήρξε Καπετάνιος του Α΄ Σώματος Στρατού του ΕΛΑΣ στην Αθήνα.


Μια από τις σπουδαιότερες επιχειρήσεις του ΕΛΑΣ Αθήνας ήταν η απελευθέρωση των 56 κομμουνιστών Ακροναυπλιωτών, που κρατούνταν ως φυματικοί, στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Οργανωτές της ο Σπύρος Κωτσάκης (Νέστορας), καπετάνιος και κομματικός (KKE) υπεύθυνος του ΕΛΑΣ Αθήνας, ο Πολύδωρος Δανιηλίδης, πολιτικός υπεύθυνος της Κεντρικής Επιτροπής του ΕΛΑΣ

Ολόκληρες οι αγορεύσεις των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ

Η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, με 68 κατηγορούμενους (την ηγεσία και μέλη της) άρχισε στις 20-4-2015 και - ύστερα από σημαντική καθυστέρηση, για την οποία υπάρχουν πολιτικές ευθύνες- οδεύει προς την ολοκλήρωσή της.

Στις πάνω από 400 δικασίμους που πραγματοποιήθηκαν κατέθεσαν εκατοντάδες μάρτυρες και εξετάστηκαν χιλιάδες έγγραφα, φωτογραφίες, βίντεο κλπ.

Η απολογία της Σαρακοστής, κείμενο του Γιάνη Κορδάτου


Αν λογαριάσουμε τις ημέρες που η Εκκλησία απαγόρευσε στους χριστιανούς να τρώνε κρέας, αυγά, λάδι, γάλα θα δούμε πως ξεπερνούνε τις 200. Κι όμως στους πρώτους αιώνες του Χριστιανισμού δεν είχαν καθιερωθεί οι νηστείες. Το ζήτημα λοιπόν αυτό, νομίζω, πως έχει έχει ενδιαφέρον και πρέπει να εξετάσουμε όι από τη στενή θρησκευτική άποψη αλλά με άλλα κριτήρια.

Σε εξοντωτική φυλάκιση προσφύγων και μεταναστών και δημιουργία κλειστών κέντρων προχωρά η κυβέρνηση

Με διεξαγωγές δικών εξπρές, με τη διαδικασία του αυτοφώρου -σήμερα Καθαρά Δευτέρα- και μαζικές εξοντωτικές καταδίκες προσφύγων και μεταναστών, για «παράνομη είσοδο» απαντά η κυβέρνηση στο συνεχιζόμενο δράμα των χιλιάδων ξεριζωμένων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην ενδοαστική κόντρα ΕΕ - Τουρκίας.

Νοικοκύρηδες σε απόγνωση στα χρόνια του κορονοϊού


Σκηνικά κατοχής διαδραματίζονται εδώ και μέρες στα super markets. Αν και την εποχή εκείνη την έχω “ζήσει” μόνο μέσω διηγήσεων πρεσβυτέρων και μέσω ταινιών, κάτι μου λέει πως πλέον θα μπορώ να λέω κι εγώ στα παιδιά μου ιστορίες για …αγρίους. Κίνησα, λοιπόν, για την καθιερωμένη σαββατιάτικη βόλτα στην αγορά για τον ανεφοδιασμό.

Αφού γέμισα το καλάθι μου, περιμένοντας στην ουρά, η οποία έφτανε μέχρι τη μέση των διαδρόμων, περιεργαζόμουν τα καρότσια τριγύρω.

Συλλαμβάνεται, ο ηγέτης του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος Ερνστ Τέλμαν


Στον απόηχο του εμπρησμού του Γερμανικού Κοινοβουλίου - Ράιχσταγκ (προβοκάτσια των Ναζί που αποδόθηκε στους κομμουνιστές) και δύο μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές συλλαμβάνεται, 3/3/1933, ο ηγέτης του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος Ερνστ Τέλμαν.

Η σύλληψή του δεν ανακοινώθηκε αμέσως από τον φόβο που θα είχε ο αντίκτυπος της σύλληψής του στις λαϊκές μάζες, ενόψει μάλιστα και των εκλογών. Μετά τη σύλληψή του, ο Ερνστ Τέλμαν βίωσε την πιο τραγική περίοδο της ζωής του στα ναζιστικά μπουντρούμια και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Οι ναζί απέφευγαν συστηματικά να κοινοποιούν τον εκάστοτε τόπο κράτησής του ακόμη και στην ίδια του την οικογένεια. 

Η Σοβιετική Ρωσία βγαίνει από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Η σοβιετική


Η Σοβιετική Ρωσία βγαίνει, 3/3/1918, από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Η σοβιετική αντιπροσωπεία υπογράφει στο Μπρεστ - Λιτόφσκ τη «Συνθήκη Ειρήνης», αρνούμενη να συζητήσει τους όρους της και δηλώνοντας πως η συμφωνία δε στηρίζεται στην ελεύθερη συγκατάθεση των λαών, αλλά υπαγορεύεται στη Σοβιετική Ρωσία από τον πάνοπλο γερμανικό ιμπεριαλισμό, που εκμεταλλεύεται την προσωρινή αδυναμία της νεαρής Σοβιετικής Δημοκρατίας.