Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Κυβέρνηση του βουνού

                                                          ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ

Ένα κόκκινο βέλος στο μπλε του χάρτη!*


  ΤΟΠΟΛΙΑΝΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Τιμώντας τις Δημοκρατικές  και Αγωνιστικές Παραδόσεις, οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας, Τοπολιάνων Ευρυτανίας πρωτοστάτησαν,  στέλνοντας μήνυμα αντίστασης, ανυπακοής και αξιοπρέπειας απέναντι στην εξουσία των «εκλεκτών», δίνοντας 37 τοις εκατό στο Κομμουνιστικό Κόμμα στις εκλογές της 21 Μάιου του 2023, φέρνοντάς το πρώτο στις εκλογές της κοινότητας.

Υποψήφια Πλεύση Ελευθερίας: Μπέρδεψε τη Ζωή με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο

 
 
 Υποψήφια της Ζωής Κωνσταντοπούλου παθαίνει Error 404 ζωντανά στον αέρα

Σε «ξένο αχυρώνα»...


Ας δούμε ποιοι τσακώνονται για το αν έχουν ή δεν έχουν «κρυφή ατζέντα» στο φορολογικό. Είναι η ΝΔ, που επί των ημερών της η φοροληστεία ξεπέρασε τα 55,31 δισ. ευρώ, με «ρεκόρ» έμμεσων φόρων επί δύο χρόνια σερί. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που κομπάζει ακόμα και τώρα για τα 37 δισ. «μαξιλάρι» που άφησε στους επιχειρηματικούς ομίλους, ληστεύοντας εργαζόμενους και μικροεπαγγελματίες. Είναι το ΠΑΣΟΚ, που έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη φοροληστεία, με τρία μνημόνια που στήριξε, «πρωτοπορώντας» και σε χαράτσια όπως ο ΕΝΦΙΑ.

100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση! Πιο δυνατό ΚΚΕ - δυνατός ο λαός!

«Στις 25 Ιουνίου μετράει το πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ για να είναι δυνατός ο λαός!», αναφέρει το φυλλάδιο του ΚΚΕ ενόψει της νέας εκλογικής μάχης, ενώ η καινούργια αφίσα αναγράφει το σύνθημα: «100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση! Πιο δυνατό ΚΚΕ - δυνατός ο λαός!».

Καμία ρίζα δεν έχουν με την ηρωική Κοκκινιά

Στον τόπο που ο ταγματασφαλίτης Πλυτζανόπουλος σκότωνε αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης, στο μπλόκο της Κοκκινιάς, όχι μόνο με τις διαταγές αλλά και με τα ίδια του τα χέρια, παρέα με τους Γερμανούς φασίστες. Εκεί βρέθηκε, χτες, ο Αλ. Τσίπρας, μετά τον «πρωινό του καφέ» με τον συνεργάτη του Ν. Μαραντζίδη, που χρόνια τώρα πασχίζει να «αθωώσει» τους Πλυτζανόπουλους.

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ και «αντιπολίτευση»


Μια εβδομάδα μετά τις εκλογές, και 24 ημέρες προς τις νέες εκλογές καταγράφουμε τα "είδη" της αντιπολίτευσης που εμφανίζονται.

Γιατί όντως κάποιοι είναι αντιπολίτευση. Ξέρουν, μπορούν, το έχουν ξανακάνει, το κάνουν και μέσα στην προεκλογική περίοδο και θα το κάνουν και μετά...

Το Θεραπευτήριο Φυματικών του ΕΛΑΣ στο Βυθό Κοζάνης


Μία από τις ελάχιστα γνωστές δραστηριότητες του αντιστασιακού κινήματος στη Βόρεια Ελλάδα, υπήρξε η δημιουργία από την Ομάδα Μεραρχιών Μακεδονίας του ΕΛΑΣ, το καλοκαίρι του 1944, θεραπευτήριου φυματικών ανταρτών, το οποίο εγκαταστάθηκε στους ξενώνες του μοναστηριού της Αγίας Τριάδας, στο Βυθό Κοζάνης, ένα πανέμορφο χωριό στους πρόποδες της Πίνδου που μαζί με τον γειτονικό Πεντάλοφο είχε εξελιχθεί σε στρατιωτικό και πολιτικό κέντρο της Αντίστασης σ’ όλη τη Δυτική Μακεδονία. 

Προγράμματα


Σαν να μην ήταν μόλις χτες που κυβερνούσαν, ή που ως αντιπολίτευση στήριζαν ο ένας την πολιτική του άλλου, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ διαφημίζουν προεκλογικά τα προγράμματά τους σαν τη «συνταγή» που θα αλλάξει τάχα προς το καλύτερο τη ζωή του λαού.

Καμία κυβέρνηση δεν είναι παντοδύναμη όσο υπάρχει ισχυρό κίνημα και δυνατό ΚΚΕ


Καμία κυβέρνηση δεν είναι παντοδύναμη όσο υπάρχει ισχυρό κίνημα και δυνατό ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή, ξεκαθάρισε ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην ERT News.

Ζούγκλα


Μια «εργασιακή ζούγκλα στον βωμό του κέρδους» ανακάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη μετά το νέο εργοδοτικό έγκλημα. Η «Αυγή», μάλιστα, παριστάνοντας ότι προσγειώθηκε χτες στον πλανήτη Γη, αναφέρει ότι στα Ναυπηγεία επικρατούν «ανασφάλεια, κατάλυση εργασιακών δικαιωμάτων και άθλιες συνθήκες εργασίας». 

Σαρδάμ


Εκανε ή δεν έκανε σαρδάμ η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ, όταν έλεγε για νέους φόρους στους επαγγελματίες; Μ' αυτό ασχολούνταν χτες τα προπαγανδιστικά επιτελεία της ΝΔ (που παρουσιάζεται περίπου ως ο «προστάτης» των επαγγελματιών), του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχίζει να «αποκηρύσσει» τις δηλώσεις Κατρούγκαλου για το ίδιο περίπου θέμα.

Έπιασαν πάτο στον ΣΥΡΙΖΑ...


Η φαιδρότητα με την οποία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να υπερασπιστούν την επιστράτευση του γνωστού αντικομμουνιστή Μαραντζίδη ως «ιθύνοντα νου» της προεκλογικής τους καμπάνιας έχει ενδιαφέρον.

«Ζητήσαμε τη συνεργασία ενός κορυφαίου πολιτικού επιστήμονα, ο οποίος θα βοηθήσει με την αναλυτική του ικανότητα», έλεγε μέσα στην αμηχανία του ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτικό σταθμό.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 01/06/1265

Γεννιέται ο Φλωρεντιανός ποιητής Ντάντε Αλιγκιέρι (Δάντης), που θεωρείται από τους σημαντικότερους Ιταλούς ποιητές, καθώς και «πατέρας» της Ιταλικής γλώσσας. 

Δάντης Αλιγκέρι

Καλό Μήνα

ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ