Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 17 Απριλίου 2021

"χωρίς κουκούλες"


Οι ακροδεξιοί της ΝΔ αναστατώθηκαν επειδή ακούστηκε από τη συχνότητα της ΕΡΤ το τραγούδι “Κουκουλοφόρος” -γραμμένο από τον Γραμμένο.

Έτσι ο Δ. Μαρκόπουλος κι ο Θάνος Πλεύρης κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας έλεγχο στο περιεχόμενο της εκπομπής της ΕΡΤ, που υπέπεσε στο “παράπτωμα”.

Κινητοποιήσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε στρατόπεδα


Κινητοποίηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο στρατόπεδο του Λιτοχώρου

Κινητοποίηση στο στρατόπεδο του Λιτοχώρου, πραγματοποίησε σήμερα το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στο πλαίσιο της εβδομάδας πανελλαδικής παρέμβασης για τα δικαιώματα των νέων στρατευμένων. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης.

Ως εδώ! Δε θα το επιτρέψουμε!

 


Τα κέρδη των καπιταλιστών,

οι ζωές μας

Πέμπτη 22 Απρίλη. Ημέρα δράσης των εργαζομένων στο Εμπόριο

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Κυβέρνηση και εργοδοσία έχοντας ως μοναδικό κριτήριο την αύξηση των ρυθμών κερδοφορίας, συνειδητά εγκληματούν σε βάρος τη ζωής της υγείας και των δικαιωμάτων μας και στον κλάδο του Εμπορίου.

Οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο λέμε ως εδώ! Δε θα το επιτρέψουμε!

Ν.Δ.ρακουμέλ σε νέες περιπέτειες…

 

Θα σε πιάσω απαίσιο οκταωράκι…

Ινφορμπιρό ή Κομινφόρμ


 
Για το Γραφείο Πληροφοριών των Κομμουνιστικών Κομμάτων 1947 - 1956 

Στις 22-28 Σεπτέμβρη 1947 στην Πολωνία συνήλθε η συνδιάσκεψη εννέα Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της Ευρώπης (Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας, Βουλγάρικο Εργατικό Κόμμα - Κομμουνιστικό, Κομμουνιστικό Κόμμα Ρουμανίας, Ουγγρικό Κομμουνιστικό Κόμμα, Πολωνικό Εργατικό Κόμμα, Κομμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής Ενωσης - Μπολσεβίκοι, Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, Κομμουνιστικό Κόμμα της Τσεχοσλοβακίας και Κομμουνιστικό Κόμμα της Ιταλίας), για συντονισμό της δράσης τους, στις μεταπολεμικές συνθήκες. Ηταν η πρώτη προσπάθεια μετά τη διάλυση της Τρίτης Κομμουνιστικής Διεθνούς το Μάη του 1943.

Ωρα ευθύνης - ώρα μάχης...

 

Εναν χρόνο από το ξέσπασμα της πανδημίας, ο λαός της χώρας μας συνεχίζει να μετρά τους νεκρούς του και τα χτυπήματα στα εργατικά δικαιώμ
ατα λόγω της τάχα «έκτακτης» κατάστασης. Οπως όμως έχουμε μάθει, ουδέν μονιμότερο του προσωρινού. Τα μέτρα, όπως είχαμε εκτιμήσει, ήρθαν για να μείνουν. Ηταν μέτρα που βρίσκονταν στον σχεδιασμό της κυβέρνησης και η πανδημία συνέβαλε στην επιτάχυνσή τους.

Όταν δεν κοκκινίζουν από τα ψέματα που λένε…


Το παραπάνω ταιριάζει απόλυτα στο το άρθρο του Αλέξη Πατέλη (επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού), με τίτλο «Ελευθερία», όπου προσπαθεί να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο για τη 10ωρη δουλειά και την κατάργηση των υπερωριών και καταλήγει μάλιστα ότι «πρέπει να το στηρίξουμε όλοι». Γιατί; Για να έχουμε «μία οικονομία που προστατεύει τους εργαζομένους της, ιδίως τους πιο αδύναμους. Και τους δίνει και την ελευθερία να φτιάξουν τη ζωή που επιθυμούν. Προστατευμένοι. Με διαφάνεια.».

Απεργιακή κινητοποίηση στις 6 Μάη στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου


Στο πλαίσιο του αγωνιστικού εορτασμού της φετινής Πρωτομαγιάς, εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν απεργιακή συγκέντρωση στις 6 του Μάη στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 10.30 π.μ.

Καλούμε, αναφέρουν, «τα εργατικά σωματεία και τους συλλόγους της πόλης μας να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής και να πλαισιώσουν τη συγκέντρωση, τονίζοντας τον ουσιαστικό χαρακτήρα της επετείου: Η 1η Μάη είναι μέρα-σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και γιορτάζεται με απόφαση των εργαζομένων, των συνδικάτων τους και όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών.

Σκληρό παζάρι με επίκεντρο τη συνεκμετάλλευση σε Αν. Μεσόγειο και Αιγαίο


«Σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο πραγματοποιείται ένα σκληρό παζάρι με επίκεντρο τη συνεκμετάλλευση και ενώ επίκειται 5μερής συνάντηση για το Κυπριακό ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ προσπαθούν να παίξουν τους μεσολαβητές, τους χωροφύλακες της περιοχής στο φόντο επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδίων που υπάρχουν σε ολόκληρη τη περιοχή» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος σχολιάζοντας τη συνάντηση Δένδια - Τσαβούσογλου στην Τουρκία, στον τ/σ «Center TV» την Πέμπτη 15 Απρίλη.

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»

 

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 17 - 18 Απρίλη 2021

Πρωτομαγιά 2021

Απεργιακή απάντηση στις αντεργατικές «ανατροπές του αιώνα» για την προστασία της υγείας του λαού 

6 Μάη απεργούν δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και σωματεία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


17/04/1194

Ενθρονίζεται για δεύτερη φορά βασιλιάς της Αγγλίας ο Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος.

17/04/1521

Αφορίζεται ο Μαρτίνος Λούθηρος, ο θεολόγος που 4 χρόνια πριν είχε θυροκολλήσει στην εξώπορτα του Μητροπολιτικού Ναού της Βιτεμβέργης τις περιβόητες 95 θέσεις του, με τις οποίες εναντιώνονταν στον Παπισμό, εισάγοντας τον Προτεσταντισμό.