Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Γκρέμισαν και το άγαλμα του Μαξίμ Γκόρκι


Εάν το ουκρανικό καθεστώς δεν αντέχει τον Πούσκιν πάνω στο βάθρο του τότε έχει πολλαπλάσιους λόγους να μην ανέχεται το Μαξίμ Γκόρκι, ειδικά τον Μαξίμ Γκόρκι. Αυτόν πρωτοπόρο κομμουνιστή της επαναστατικής λογοτεχνίας, ο οποίος στις μεγάλες κοινωνικοπολιτικές αλλαγές της χώρας του με την Οκτωβριανή Επανάσταση βρέθηκε στο πλάι το ρώσικου λαού
.

Οι τελευταίες εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία

 


Ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιθέσεις τους στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Ουκρανίας, με επίκεντρο στις περιοχές γύρω από το Χάρκοβο στα βορειοανατολικά, όπου ο ρωσικός στρατός επιχειρεί να αυξήσει τον έλεγχό του.

Παραπομπή του Ν. Παπά στο ειδικό δικαστήριο προτείνει η εισαγγελέας


Την παραπομπή του Νίκου Παππά στο ειδικό δικαστήριο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος με αφορμή τους χειρισμούς του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, προτείνει η εισαγγελέας του δικαστικού συμβουλίου του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδηλίνη.

Η ρωσική τηλεόραση έδειξε προσομοίωση πυρηνικής επίθεσης σε Λονδίνο, Παρίσι, Βερολίνο

Russian TV keeps threatening nuclear strikes against Western nations, desperately trying to deter them from continuing to help Ukraine. On a side note, this is the first state TV host who doesn't seem to be eager to die for the Motherland, arguing with a trigger-happy lawmaker. pic.twitter.com/PBvBP5V1lk

— Julia Davis (@JuliaDavisNews) April 28, 2022

Ένας 20χρονος Παλαιστίνιος νεκρός από ισραηλινά πυρά


Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στη διάρκεια συγκρούσεων με ισραηλινούς στρατιώτες στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, όπως ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Οι σοφίες του Πρετεντέρη...


Έγραφε πριν ακριβώς μία εβδομάδα στη σελίδα του στο «Βήμα» ο Γιάννης Πρετεντέρης: «Με την Ρωσία στα χαρακώματα τελευταία σκοτούρα του ΝΑΤΟ είναι τα ελληνοτουρκικά τζαρτζαρίσματα.

Ζήτω η 1η Μάη! Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός! Ζήτω ο σοσιαλισμός!


Αυτή τη χρονιά, αναδεικνύουμε την 1η Μαΐου σε δύσκολες συνθήκες, εν μέσω της σοβαρής όξυνσης των αντιθέσεων μέσα στο ιμπεριαλιστικό σύστημα. Οι αναπόφευκτες συγκρούσεις που προκύπτουν από ένα σύστημα ανίκανο για αποκλιμάκωση οδήγησαν και πάλι σε πόλεμο.

Η Κόκκινη Σημαία υψώνεται στο Ράιχσταγκ

*

Ηταν 30 Απριλίου του 1945 και ώρα 21.50 όταν ο επιλοχίας Μ. Α. Φ. Γιεγκόροφ και ο λοχίας Μ. Β. Καντάρια του σοβιετικού στρατού έστησαν την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο, τη Σημαία της Νίκης, πάνω από τον κεντρικό Τρούλο του Ράιχσταγκ.

Η Εργατική Πρωτομαγιά φωτίζει τον δρόμο της ταξικής πάλης, τη μοναδική «σωστή πλευρά της Ιστορίας» για τους λαούς


1. Η Εργατική Πρωτομαγιά φωτίζει τον δρόμο της ταξικής πάλης, τη μοναδική «σωστή πλευρά της Ιστορίας» για τους λαούς, αφού είναι αυτή που κινεί τον τροχό της Ιστορίας προς τα μπρος. Εκτός από μέρα μνήμης και τιμής στην εργατική τάξη, τον δημιουργό του κοινωνικού πλούτου και πρωτεργάτη της κοινωνικής εξέλιξης, η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μέρα αγώνα και νέων στόχων που - ειδικά στις σημερινές συνθήκες των πολέμων, των κρίσεων, της φτώχειας και της εκμετάλλευσης - φωτίζει τον δρόμο για τη νέα κοινωνία, τη σοσιαλιστική - κομμουνιστική.

State Department: “βρείτε τα” σαν καλοί ΝΑΤΟικοί σύμμαχοι!


tate Department: Πλάτες στην Τουρκία, “διαφωνία” η αμφισβήτηση του ελληνικού εναέριου χώρου,

Το State Department απέφυγε να πάρει σαφή θέση στο θέμα των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου από τα τουρκικά αεροσκάφη προτρέποντας μάλιστα Αθήνα και Άγκυρα να λύσουν τις όποιες …διαφορές τους με συντονισμό και συνομιλίες!

Σαγκάη


Ήταν τότε, στα μέσα του 2021, που η ασταμάτητη μηχανή πείστηκε ότι το Πεκίνο, μαζί με όλες τις υπόλοιπες πολιτικο-στρατιωτικές ετοιμασίες του, προετοιμάζεται ΚΑΙ για ενδεχόμενο τακτικού βιολογικού πολέμου απ’ την μεριά της Ουάσιγκτον – διαβλέποντας σωστά τις «τάσεις» της αμερικανικής ιμπεριαλιστικής πολιτικής σε σχέση με την όξυνση του ενδοκαπιταλιστικού ανταγωνισμού.

Οι ζωές των εργατών μετράνε - Στην Ελλάδα, στην Τουρκία, σε όλο τον κόσμο


Η ζωή και η υγεία των εργαζομένων δεν είναι αναλώσιμα.

 Τρεις ακόμη εργαζόμενοι χάνουν την ζωή τους στο βωμό του κέρδους. Η εκμετάλλευση δεν γνωρίζει σύνορα.

Ούτε ένας εργάτης δεν μπήκε για δουλειά


 Αποφασιστικά συνεχίζουν οι εργαζόμενοι της COSCO τον αγώνα τους κουρελιάζοντας το όργιο τρομοκρατίας και καταστολής που είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Ούτε ένας εργάτης δεν πήγε να πιάσει δουλειά, ούτε ένας εργάτης δεν πέρασε την πύλη υποκύπτοντας στους εκβιασμούς της εργοδοσίας.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

30/04/1789

Ο Τζορτζ Ουάσιγκτον εκλέγεται πρώτος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

30/04/1825

Ο Ελληνικός στόλος, με επικεφαλής τον Ναύαρχο Ανδρέα Μιαούλη και τους πυρπολητές Ανδρέα Πιπίνο και Γεώργιο Πολίτη, πυρπολεί τον τουρκικό στόλο του Καπουδάν πασά στη Μεθώνη.