Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

"Το πασοκάκι"


«Κύριε Ανδρουλάκη, παρακαλώ πολύ σεβαστείτε την επιθυμία μου - που έχει κοινοποιήσει η δικηγόρος μου στο κόμμα σας προ δύο μηνών με εξώδικη διαμαρτυρία - και αποσύρετε το τραγούδι του πατέρα μου ''Καλημέρα Ήλιε'' από όλες τις προεκλογικές σας δραστηριότητες. Άραγε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τον πολιτισμό, συμπεριλαμβάνει την ελεύθερη καταπάτηση των πνευματικών δικαιωμάτων;»

Πάμε να τα καταφέρουμε: Η ελπίδα είναι εδώ, γράφεται με ΚΚΕ ακόμα πιο ισχυρό


Αυτή η μεγάλη κόκκινη, κατακόκκινη συγκέντρωση λαού και νεολαίας εδώ στην Αθήνα επιβεβαιώνει ότι το θετικό βήμα που έγινε τον Μάη, τώρα μπορεί να γίνει άλμα. Με την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του Κάπα Κάπα Εψιλον. Κι αυτό είναι το πιο αισιόδοξο, το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα!

Γιατί μπορεί η κάλπη της Κυριακής να βγάλει την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, όμως το κρίσιμο για τον λαό είναι ότι θα αναδείξει και μια 100% μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση. Κι αυτή είναι μόνο το ΚΚΕ, ακόμα πιο δυνατό, πιο ισχυρό.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των Πυροσβεστών


«Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό σας, να αγωνίζεται για να βρουν λύση τα τεράστια προβλήματά σας. Θα συνεχίσει να αγωνίζεται, για να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για μια άλλη δασική πολιτική που θα εξασφαλίζει την ολοκληρωμένη και σε επιστημονική βάση προστασία των δασών». Επισήμανε κατά τον χαιρετισμό του στο 25ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής, Χρήστος Κατσώτης.

Νέο μπλόκο σε 7 πλειστηριασμούς από ΠΑΜΕ και σωματεία


Νέο μπλόκο σε 7 πλειστηριασμούς μετά από τις σημερινές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ και σωματείων σε «doValoue» και «Intrum».

Μετά τη συνάντηση που έγινε, στη «doValue» το αποτέλεσμα που προέκυψε ήταν ότι και για τις 3 περιπτώσεις πλειστηριασμών σπιτιών, οι οποίες αφορούν σε εργαζόμενους στους δήμους Καισαριανής και Ηλιούπολης έγινε συμφωνία για διαδικασία διευθέτησης τις επόμενες ημέρες με όρους που να μπορούν οι οφειλέτες να πληρώσουν το χρέος τους.

«Πάμε δυνατά!»


Πάμε δυνατά την Κυριακή στην κάλπη, το μήνυμα που έστειλε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην «Ελληνοφρένεια» και στους Θύμιο Καλαμούκη και Απόστολο Μπαρμπαγιάννη το μεσημέρι της Τετάρτης. 

Στις 23 Ιούνη, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα


Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23/6, στις 20:30, στον Πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Πολλαπλός εκτοξευτής πυραύλων BM-13 "Kατιούσα"


Στις 21 Ιουνίου 1941, ο πολλαπλός εκτοξευτής πυραύλων BM-13 υιοθετήθηκε από τον Κόκκινο Στρατό, ο οποίος αργότερα έλαβε το δημοφιλές όνομα "Kατιούσα".

Στις 21 Ιουνίου 1941, ο εκτοξευτής επιδείχθηκε στους ηγέτες της σοβιετικής κυβέρνησης και λίγες μόνο ώρες πριν από την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αποφασίστηκε να αρχίσει άμεσα η μαζική παραγωγή πυραύλων και του εκτοξευτή, ο οποίος έλαβε την επίσημη όνομα "BM-13".

Μέχρι το τελευταίο λεπτό!


Με τη σκέψη στο πώς θα εξασφαλιστεί ακόμα και «μία ψήφος παραπάνω» για το ΚΚΕ, δίνουμε τη μάχη των τελευταίων ημερών, με το ψηφοδέλτιο στο χέρι. Μια μάχη μέχρι και το κλείσιμο της κάλπης το απόγευμα της Κυριακής, χωρίς να αφεθεί τίποτα στην τύχη του!

Κάθε μέρα επιβεβαιώνεται ότι οι εξελίξεις δεν περιμένουν. Οτι τώρα πρέπει να ξεπεραστούν οι όποιοι δισταγμοί και ταλαντεύσεις από λαϊκούς ανθρώπους που το σκέφτηκαν, αλλά δεν έκαναν το βήμα στις εκλογές του Μάη.

Ερωτήματα που ζητούν σαφείς απαντήσεις για το πολύνεκρο ναυάγιο


 Το αλιευτικό - πλωτό φέρετρο, που βυθίστηκε ανοιχτά της Πύλου, παρέσυρε στον υγρό τάφο και οδήγησε στο θάνατο εκατοντάδες ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσά τους εκατοντάδες γυναικόπαιδα. Οι απαντήσεις που έχουν δώσει οι αρμόδιες αρχές, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος είναι εντελώς ανεπαρκείς. Παραμένουν αναπάντητα πολλά ερωτήματα και το ΚΚΕ καταθέτει ορισμένες ερωτήσεις, που καλούνται οι αρμόδιες αρχές να απαντήσουν με σαφήνεια.

Με δυνατό ΚΚΕ η μειονότητα να γυρίσει την πλάτη στην υποκριτική και διχαστική αντιπαράθεση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ


 Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ από τη μειονότητα της Θράκης έκαναν την εξής κοινή δήλωση:

 Απευθυνόμαστε στην εργατική τάξη, τους βιοπαλαιστές αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, τις γυναίκες και τη νεολαία της μειονότητας στη Θράκη και τους καλούμε να γυρίσουν την πλάτη στην υποκριτική και διχαστική αντιπαράθεση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με επίκεντρο το εκλογικό αποτέλεσμα στη Ροδόπη.

Ετοιμάζεται «ποδαρικό» στην επόμενη κυβέρνηση με νέο αεροπλανοφόρο από τις ΗΠΑ


 ΧΑΝΙA - ΣΟΥΔΑ

Ανεπιθύμητο το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ «USS Gerald R. Ford» 

 Με τη «συνέχεια» της επικίνδυνης εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς έχει να αναμετρηθεί ο λαός από την επομένη κιόλας των εκλογών, αφού «ποδαρικό» στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ αναμένεται να κάνει το αεροπλανοφόρο «USS Gerald R. Ford» των ΗΠΑ, που σύμφωνα με δημοσιεύματα θα ελλιμενιστεί στη Σούδα της Κρήτης στις αρχές Ιουλίου.

Κανείς να μην απέχει από την αποφασιστική απάντηση απέναντι στην προσπάθεια περιορισμού της πολιτικής δράσης του ΚΚΕ!


 Κανείς και καμιά δεν μπορεί να απέχει από την αποστομωτική απάντηση που δίνεται κάθε μέρα και θα συνεχίσει να δίνεται τις επόμενες μέρες, μέχρι τις εκλογές, αλλά και μετά από αυτές. Και γι’ αυτό χρειάζεται ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ, για να είναι δυνατός ο λαός! 

Με το ακόμα πλατύτερο κάλεσμα, με όλους τους τρόπους, για να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ!

Μια μέρα σαν τη σημερινή


21/06/1527

Πέθανε ο Νικολό Μακιαβέλι, πολιτικός στοχαστής από τη Φλωρεντία, που δίδαξε την άσκηση της πολιτικής εξουσίας χωρίς ηθικούς φραγμούς.

Νικολό Μακιαβέλι