Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Θρησκεία: Ο κακός κομουνισμός και ο καλός καπιταλισμός

Η ανάμνηση της «Ματωμένης Κυριακής» παραμένει πολύ έντονη στη Βόρεια Ιρλανδία, όπως φαίνεται και από τις γιγαντιαίες τοιχογραφίες στο Λοντοντέρι


Ο διαχωρισμός Εκκλησίας κράτους στην ΕΣΣΔ είχε γίνει από τις 5 Φλεβάρη 1918.

Στο πρώτο Σύνταγμα της ΕΣΣΔ ( 31/1/1924) δε, προβλεπόταν ότι «επιτρέπεται η θρησκευτική και η αντιθρησκευτική προπαγάνδα», ενώ το 15ο Συνέδριο του ΚΚΣΕ το Δεκέμβρη του 1927 άλλαξε τη διατύπωση και προέβλεπε ότι «επιτρέπεται η πίστη».

Εβδομάδα Δράσης 8-14/2


Προς όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους στον τουρισμό -επισιτισμό

Κοροϊδία...


Τα στελέχη της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων, που καταγγέλλουν τις «αδικίες» των φαρμακευτικών εταιρειών επειδή καθυστερούν την προμήθεια των εμβολίων, έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στην εμπορευματοποίηση της Υγείας και του Φαρμάκου, σε βάρος των δικαιωμάτων και των αναγκών του λαού. Οι ίδιοι που ζητάνε άρση της πατέντας, για να γίνει τάχα το Φάρμακο ...κοινωνικό αγαθό, έχουν «μπουκώσει» με προνόμια και διευκολύνσεις τις φαρμακοβιομηχανίες, όπως και άλλους «δυναμικούς» και «εξωστρεφείς» κλάδους της οικονομίας, όπου η κερδοφορία αυξάνει παράλληλα με την εργασιακή εκμετάλλευση και τα κάθε είδους μέτρα στήριξης των επενδύσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο νόμος που ψηφίστηκε το περασμένο φθινόπωρο και βάσει του οποίου ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που οι φαρμακευτικές υποχρεούνται να επιστρέψουν στο κράτος, λόγω υπέρβασης της κρατικής φαρμακευτικής δαπάνης, συμψηφίζεται με δαπάνες των εταιρειών για έρευνα και επενδύσεις.

Χρειάζονται μελέτη και όχι ανάγνωση


Θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για το 21ο Συνέδριο

Το Κόμμα ως καθοδηγητής του επαναστατικού εργατικού κινήματος, της κοινωνικής συμμαχίας στην πάλη για τον Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό. 

Ο απολογισμός και τα συμπεράσματα από τη δράση της Κεντρικής Επιτροπής και όλου του Κόμματος από το 20ό στο 21ο Συνέδριο.

Τα χειροκροτήματα μετατράπηκαν σε αυταρχισμό


Τα υποκριτικά κυβερνητικά χειροκροτήματα στο πρώτο κύμα πανδημίας, γρήγορα μετατράπηκαν σε αυταρχισμό, κι εν όψει του τρίτου κύματος της πανδημίας εξελίσσονται σε ανοιχτή καταστολή απέναντι στους αγωνιζόμενους υγειονομικούς.

«Ανυποχώρητος - Αταλάντευτος - Πολύμορφος Αγώνας σε Όλες τις Συνθήκες»


Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, συνεχίζοντας την προσπάθεια καταγραφής και ανάδειξης της πλούσιας πείρας των εργατικών αγώνων της χώρας μας, δημοσιοποιεί το βίντεο «Ανυποχώρητος - Αταλάντευτος - Πολύμορφος Αγώνας σε Όλες τις Συνθήκες» με κορυφαίες στιγμές της δράσης των εργαζομένων και των συνδικάτων τους το 2020. 

Η δεύτερη Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ 1946


Το πρόβλημα των αποφάσεών της
 
Ενα από τα πιο σημαντικά και ταυτόχρονα ειδικά προβλήματα, που συναντά κανείς μελετώντας την ιστορία του ΔΣΕ - ζήτημα, που παραμένει ακόμη ανοιχτό στην ιστορική έρευνα - είναι αυτό της 2ης

Ολομέλειας της ΚΕ του ΚΚΕ (Φλεβάρης 1946) και των αποφάσεών της. Το ειδικό ενδιαφέρον γι' αυτή την ολομέλεια προκαλείται από τους εξής λόγους:

«Σημαίνει» καμπάνα κινδύνου για το λαό

ΝΑΤΟικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα

 
ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΕ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ

Καμπάνα κινδύνου «σημαίνουν» για το λαό η πύκνωση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στη χώρα, οι συνεχείς κοινές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις με φονιάδες των ΗΠΑ και η επερχόμενη «ανανέωση» της Συμφωνίας για τις βάσεις, καθώς η χώρα μπαίνει στο στόχαστρο αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων, που στέλνουν πλέον, ανοιχτά και αρμοδίως, τις προειδοποιήσεις τους στην ελληνική κυβέρνηση.

Πανεξόρμηση!


Με την ορμή από την επιτυχημένη πανεξόρμηση με το πρώτο κείμενο των Θέσεων της ΚΕ για το 21ο Συνέδριο του Κόμματος, προετοιμάζουμε μαχητικά τη νέα μεγάλη προσπάθεια με το δεύτερο κείμενο, που θα κυκλοφορήσει με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» και έχει θέμα: «Η σημερινή διεθνής πραγματικότητα. Το πολιτικό - στρατιωτικό πλαίσιο του σύγχρονου κόσμου. Η κατάσταση στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα και η δράση του ΚΚΕ. Οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην εγχώρια οικονομία και στο αστικό πολιτικό σύστημα».

Αντιεπιστημονική και επικίνδυνη διαφήμιση που εμφανίζει ένα τυφλό να οδηγεί ποδήλατο

Κύριοι της Vodafone,

Με αγανάκτηση τα μέλη μας επικοινωνούν μαζί μας τις τελευταίες μέρες με αφορμή διαφήμιση σας σε δύο παραλλαγές για την τηλεόραση αλλά και το ραδιόφωνο που εμφανίζει τυφλό "ποδηλάτη με οπτική αναπηρία 90%", που προπονείται στο "ποδήλατο βουνού", που ο συνοδός του τον καθοδηγεί από μακριά μέσω κέντρου ελέγχου για το πώς θα οδηγήσει. Θέλοντας η εταιρία σας, μέσω της διαφήμισης να μας δείξει τις δυνατότητες των 5G προγραμμάτων σας.

Καταγγελίες συνδικάτων για παραβάσεις στην τήρηση μέτρων υγιεινής και ασφάλειας σε χώρους δουλειάς


Πλήθος παραβάσεων που «αποδεικνύουν την εγκληματική αμέλεια των εργοδοτών» διαπιστώθηκαν μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε η Μεικτή Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας στον χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, σύμφωνα με καταγγελία του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας και του Σωματείου Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Πειραιά, Αττικής και Νήσων, προς τα αρμόδια υπουργεία και φορείς.

Καλούν στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 4 Φλεβάρη στο Άγαλμα Βενιζέλου

 


Αυξάνονται οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Θεσσαλονίκης που δηλώνουν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 4/2  στις 12.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Μέχρι στιγμής αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Αρχιτεκτονικής, Ιατρικής, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Μαθηματικού, Μουσικού, Πληροφορικής, Πολιτικών Επιστημών, ΣΟΦΕΘ, Φιλολογικού, Ψυχολογικού, Βιολογικού, Γαλλικού, Γεωλογικού, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων Μηχανικών, Κινηματογράφου, Κτηνιατρικής, Νομικής, Παιδαγωγικού, Φαρμακευτικής του ΑΠΘ.

Η σφαγή στα Λιβερά Κοζάνης

Στις 3 Φλεβάρη 1944 είχε προγραμματιστεί να γίνει Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη των Οργανώσεων του ΚΚΕ του Νομού Κοζάνης στο χωριό Λιβερά. Είχε αποφασιστεί εκεί να γίνει η Συνδιάσκεψη γιατί θεωρούνταν ημιελεύθερη περιοχή και οι Γερμανοί κατακτητές σπάνια φαίνονταν από αυτά τα χωριά.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


03/02/1924

Σε συνθήκες έντονης ιδεολογικής διαπάλης συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο του ΣΕΚΕ (Κ). Μεταξύ άλλων, αποφασίζεται η σύγκληση του 3ου Συνεδρίου του Κόμματος καθώς και η σύσφιξη των σχέσεων με την Κομμουνιστική Διεθνή.

Απόφαση για σύγκληση του 3ουΣυνεδρίου του ΚΚΕ