Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Χρήστος Μαλτέζος - 100 χρόνια από την ίδρυση της ΟΚΝΕ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της Ομοσπονδίας Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδας (28 Νοεμβρίου 1922), η ΚΝΕ επιδιώκει με πολύμορφο τρόπο να «φωτίσει» γνωστές και άγνωστες πλευρές της ηρωικής δράσης της ΟΚΝΕ.

Μαζεμένα, μετά από καιρό


 Αγαπητό μου Περιοδικό,

ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΧΑΣΑ και κάθε μέρα σε παρακολουθώ.

Αλήθεια συμβαίνουν πράματα και θάματα και τι να πρωτοσχολιάσεις. Σχολιάζουν τόσο ω ρ α ί α πια μέχρι κι οι καθημερνατζήδες, τόσο φιλάνθρωποι, τόσο τιμωροί.

Μικρασιάτες αγωνιστές - κομμουνιστές στο Ατσαλένιο Ηρακλείου (1922 - 1947)


Συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια από την ιμπεριαλιστική εκστρατεία και τη Μικρασιατική Καταστροφή, αλλά και 75 χρόνια από τη δολοφονία τεσσάρων αγωνιστών, προσφύγων και κομμουνιστών στο αιματηρό λεγόμενο Μπλόκο του Ατσαλένιου Ηρακλείου από το ασκέρι των Μπαντουβάδων και τη χωροφυλακή, τον Ιούλη του 1947.

Για τα «πράσινα» και πολεμικά κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και την ενεργειακή φτώχεια που αντιμετωπίζουν οι λαοί


Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει οξύνει τις ήδη υπάρχουσες ανισότητες στην κοινωνία μας, επιδεινώνοντας παραπέρα τις συνθήκες διαβίωσης της εργαζόμενης πλειοψηφίας, σε συνθήκες μιας νέας επικείμενης καπιταλιστικής κρίσης μετά απ' αυτήν του 2020 που επιταχύνθηκε από την Covid-19. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΕ, ένας στους τέσσερις κατοίκους της ΕΕ ζει σε συνθήκες φτώχειας (πάνω από 122 εκατομμύρια).

Μικέλης Άμβλιχος


Μικέλη Αβλιχο (1844–1917), «ποιητής της ειρήνης και της επανάστασης» από τους πρώτους ουτοπιστές σοσιαλιστές της Κεφαλονιάς, από το νησί που ξεκίνησε το πιο σύγχρονο πολιτικό και κοινωνικό κίνημα το σοσιαλιστικό.

Εκρηξη εξώσεων και πλειστηριασμών το 2023!


 ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ

 Τράπεζες και funds έχουν πλειστηριάσει από την αρχή της χρονιάς 17.620 ακίνητα, μεταξύ αυτών και χιλιάδες σπίτια λαϊκών οικογενειών, με τους νόμους της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων

Εκρηξη εξώσεων από τα σπίτια τους αλλά και πλειστηριασμών σπιτιών λαϊκών οικογενειών που δεν είναι σε θέση να αποπληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους αναμένεται το 2023.

Η πολιτική του καμπινέ


Η ανακούφιση του εντέρου είναι θεμελιώδης οργανική λειτουργία για την ανθρώπινη υγεία. Η ανακούφιση της αγοράς στο τέλος κάθε φθινοπώρου, πριν τον μαραθώνιο των χειμερινών γιορτών, δεν ξέρω πόσο συμβάλλει στη γενική κοινωνική υγεία.

Το ΝΑΤΟ «αδειάζει» το οπλοστάσιό του στην Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία


Διαρκής ο κίνδυνος μιας γενικευμένης άμεσης σύγκρουσης

 Τεράστιο μέρος του ΝΑΤΟικού οπλοστασίου έχει «ριχτεί» στην Ουκρανία, στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση με τη Ρωσία.

Η ασταμάτητη ροή δυτικών εξοπλισμών προς τις ουκρανικές Ενοπλες Δυνάμεις έχει «αδειάσει» σε «επικίνδυνο» βαθμό τα οπλικά αποθέματα των κρατών του ΝΑΤΟ, γεγονός που αντικατοπτρίζει τη σφοδρότητα του πολέμου, αλλά και τον διαρκή κίνδυνο μιας γενικευμένης, άμεσης σύγκρουσης ΝΑΤΟ - Ρωσίας.

Βιομηχανικά Ατυχήματα Μεγάλης Εκτασης: Φυσικά φαινόμενα ή καθρέφτης της καπιταλιστικής παραγωγής;

Η πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από λίγες μέρες στον Ασπρόπυργο, σε χώρο επεξεργασίας χημικών αποβλήτων και το σύννεφο καπνού με τοξικές ουσίες ιδιαίτερα επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία, που σκέπασε για μια ακόμα φορά τον ουρανό πάνω από τη Δυτική Αττική, έφερε ξανά στη μνήμη των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής τον τρόμο από παρόμοιες πυρκαγιές σε εργοστάσια σε όλη τη χώρα.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
28/11/1820

Γεννιέται ο Φρίντριχ Ενγκελς, κορυφαία θεωρητικοπολιτική μορφή του παγκόσμιου εργατικού, επαναστατικού και κομμουνιστικού κινήματος.

Γεννιέται ο Φρίντριχ Ενγκελς