Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

«Θετικά μέτρα» για το κεφάλαιο, «μαγική εικόνα» για το λαό

Προσαρμόζοντας στην προεκλογική περίοδο το «αφήγημα» της «καθαρής εξόδου» από τα μνημόνια και της «επιστροφής στην κανονικότητα», ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να καλλιεργήσει προσδοκίες στο λαό και να τονώσει τις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές με τη ΝΔ, ενισχύοντας τη λογική του «μικρότερου κακού».

Οδηγία νομιμοποίησης της ευρωενωσιακής εργασιακής ζούγκλας

 Οδηγία για «τους διαφανείς και προβλέψιμους όρους εργασίας στην ΕΕ» 

Στη συζήτηση για την απαράδεκτη οδηγία σχετικά με «τους διαφανείς και προβλέψιμους όρους εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», που εντάσσεται στον λεγόμενο Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων, παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.  Πρόκειται για έναν ακόμη αντεργατικό νόμο της ΕΕ που νομιμοποιεί και γενικεύει τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, τις συμβάσεις μηδενικών ωρών, τα δουλεμπορικά γραφεία, τις πολύμηνες δοκιμαστικές περιόδους.

Ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στα λάχανα


Η υποκρισία των “σωτήρων” της Νοτρ-Νταμ

Γράφουμε και πάλι μετά και το πρώτο μήνυμά μας, για την τεράστια καταστροφή που υπέστη η Παναγία των Παρισίων, για να βάλουμε κάποια πράγματα λίγο στη θέση τους και να εξηγήσουμε βέβαια την κατάσταση που επικρατεί την επόμενη μερα στην Γαλλία, μετά από αυτό το τραγικό συμβάν.

Όλοι στην εκδήλωση για τα 20χρονα του ΠΑΜΕ στις 20 Απρίλη στις 6.30 μ.μ. στο ΕΚΘ

 «Καμία ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ. 
Συνδικάτα εργατών - όχι των εργοδοτών»

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, αλλά και κάθε εργαζόμενο που σέβεται το συνάδελφό του, που εμπνέεται από τους αγώνες του εργατικού κινήματος, που δεν ανέχεται πλέον όλη αυτή τη σαπίλα μέσα στα εργατικά σωματεία να συμπορευτεί με τις δυνάμεις

Το ΚΚΕ παλεύει για αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ

-- Τη στιγμή που στη γειτονιά μας όλες οι χώρες θέλουν να γίνουν μέλη της ΕΕ, πώς είναι δυνατόν το ΚΚΕ να μιλάει για την αποδέσμευση από αυτήν; Δεν θα είναι μειονέκτημα να βγούμε εμείς την ώρα που οι άλλοι θα παλεύουν να μπουν;

Πισωγύρισμα διαρκείας

Ο λαός πρέπει να γυρίσει την πλάτη στα κάλπικα και εκβιαστικά διλήμματα που επιστρατεύουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τις μέρες αυτές. Τόσο οι κορόνες της ΝΔ για τη «χειρότερη κυβέρνηση» που «δεν πρέπει να μείνει ούτε μια μέρα παραπάνω», όσο και τα καλέσματα του ΣΥΡΙΖΑ στο λαό να μην επιτρέψει την «παλινόρθωση» της διακυβέρνησης ΝΔ και της «νεοφιλελεύθερης» πολιτικής που οδήγησε, όπως λένε, στην κρίση, πρέπει να φάνε πόρτα από το λαό.

Τι κάνει ο Πάγκαλος; Ονειρεύεται παρέμβαση του στρατού στα Εξάρχεια!


Ο κύριος «μαζί τα φάγαμε» αυτή τη φορά «τιτίβισε» και ασχολήθηκε με τα Εξάρχεια. 

Τι πρότεινε ο Πάγκαλος; Παρέμβαση του στρατού! 

5/5 Η κ. Παπακώστα έχει δίκιο. Τα Εξάρχεια θα μπορούσαν να είναι η γραφική, παραδοσιακή συνοικία της Αθήνας. Οι πολιτικάντηδες που εν όψει των Ευρωεκλογών ρίχνουν τις ευθύνες στην

Με ισχυρό ΚΚΕ να κάνουμε την πραγματική διαφορά!

Στην Κοκκινιά των πλούσιων αγωνιστικών παραδόσεων μίλησε τη Δευτέρα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε πολιτική συγκέντρωση της ΤΟ Πειραιά του ΚΚΕ, παρουσία πλήθους κόσμου, κάθε ηλικίας, που παρά τη δυνατή βροχή που από νωρίς έπεφτε στην πόλη, γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα της Ενωσης Σμυρναίων, αλλά και τους χώρους έξω από αυτή, στέλνοντας το δικό τους δυνατό μήνυμα νίκης, ελπίδας και συμπόρευσης με το ΚΚΕ. (Δείτε στο βίντεο ολόκληρη την ομιλία του και διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα).

Αγωνιστής, δημοσιογράφος, άνθρωπος του λαού...

Σκίτσο του Δημ. Μεγαλίδη
«Με το πικρό χαμόγελο και τα σφιγμένα χείλη
βουβά τον ίσκιο σου έλιωνες στην πολιτεία των τάφων
εδώ σε θάβουν ζωντανό αν θέλεις νά 'σαι τίμιος
παιδί σε 'χτισαν γέρασες χωρίς σταλιά να ζήσεις.
* * *
Μήνες και χρόνια μέτραγες δεκάχρονα κατόπι
κιόλο η πηγάδα βάθαινε κι αψήλωνε ο τοίχος
παρηγοριά και μάθημα ενός λαού δεμένου
και μίαν αυγή ανοιξιάτικην που ανάκραζε αγάπη
* * *