Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Ο Τεντογλου αρνήθηκε να δώσει χειραψία στον Π. Δημακος γ. Γ του ΣΕΓΑΣ...


Όταν είσαι ξεκάθαρος...

Όταν ξέρεις τι σου γίνεται...

Όταν δεν έχει αυταπάτες...

Όταν δεν έχεις μωροφιλοδοξίες...

«Πανδημία» η εργασιακή εξουθένωση στους υγειονομικούς

 
Απογείωση της επαγγελματικής εξουθένωσης (burn out),
που αγγίζει πλέον 7 στους 10 υγειονομικούς και ακόμα περισσότερους από το νοσηλευτικό προσωπικό, καταγράφει η μελέτη του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ που δημοσιεύτηκε στα μέσα Αυγούστου σε επιστημονικό περιοδικό. Στα δεδομένα που συγκεντρώνει και αναλύει η έρευνα, καθρεφτίζονται η εγκληματική υποστελέχωση των δομών Υγείας, οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, η ακραία εντατικοποίηση, αλλά και η ακόμα μεγαλύτερη επιβάρυνση των υγειονομικών κατά την περίοδο της πανδημίας, που έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της και στη «μετά την Covid» εποχή.

Μόνο βάρη


Η αύξηση των επιτοκίων σε Ευρώπη και Αμερική, για τον έλεγχο του πληθωρισμού, φορτώνει με νέα δυσβάσταχτα βάρη τους λαούς.

Στην καπιταλιστική «μητρόπολη» των ΗΠΑ, η αύξηση των επιτοκίων, σε συνδυασμό με τη μόνιμη οικονομική ένδεια του λαού εδώ και πολλά χρόνια, έχουν οδηγήσει σε πρωτόγνωρα ύψη τα χρέη των λαϊκών νοικοκυριών, προκαλώντας σοβαρές ανησυχίες στα αστικά επιτελεία, όχι μόνο για την πορεία της οικονομίας αλλά και για τη δυσαρέσκεια που «βράζει» από κάτω. Να σημειωθεί ότι τα επιτόκια δανεισμού έχουν εκτοξευτεί σε 7,48%, το υψηλότερο επίπεδο από το 2000, και τα επιτόκια για τις πιστωτικές κάρτες σε 25%.

Το σύνολο των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αθήνας

 
Στη δημοσιότητα δόθηκε το σύνολο των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αθήνας με υποψήφιο δήμαρχο τον Νίκο Σοφιανό μέλος του ΠΓ της ΚΕ τπου ΚΚΕ. 

Με την ανακοίνωση και των τελευταίων 18 υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων συμπληρώνεται πλήρως το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αθήνας με τον ανώτερο αριθμό των 108 υποψηφίων που προβλέπει ο νόμος, ενώ η πλήρης σύνθεση του ψηφοδελτίου είναι δημοσιευμένη στη σελίδα της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας: www.lsathinas.gr.

Με θεατρινισμούς προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες της

Λέοναρντ Μπερνστάιν

 
Στις 25 Αυγούστου 1918 γεννιέται ο Λέοναρντ Μπερνστάιν. Αμερικανός μαέστρος και συνθέτης, απ’ τους μεγαλύτερους διευθυντές ορχήστρας του αιώνα μας. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και συνέχισε τις ανώτερες σπουδές του στη διεύθυνση ορχήστρας.

Από το 1943 έως το 1944 ήταν βοηθός διευθυντής ορχήστρας στη Φιλαρμονική Συμφωνική Ορχήστρα της Νέας Υόρκης και από το 1945 έως το 1948 διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας της Νέας Υόρκης. Διεύθυνε όλες τις μεγάλες ορχήστρες του κόσμου. Συμμετείχε ως διευθυντής ορχήστρας σε φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής (Αμστερνταμ και Πράγα).

Το ποτήρι ξεχείλισε

Αν κάτι λάμπει για άλλη μια φορά μέσα στη μαυρίλα της στάχτης και στη «γύμνια» του κρατικού μηχανισμού τις ώρες της πυρκαγιάς, είναι η αλληλεγγύη των λαϊκών ανθρώπων. Αυτών που τρέχουν για να σώσουν το βιος του διπλανού τους, που παλεύουν δίπλα δίπλα για να σωθεί έστω και ένα στρέμμα δάσους, να μην κάψει η καινούργια φωτιά ό,τι άφησε όρθιο η προηγούμενη.

Χιλιάδες άνθρωποι σε όλη τη χώρα έκαναν πράξη αυτές τις μέρες το «ένας για όλους και όλοι για έναν». Δίπλα και μαζί με τους αποκαμωμένους πυροσβέστες, συνεχίζουν με κίνδυνο της ζωής τους να δίνουν τη μάχη για να σωθούν και των άλλων οι ζωές και οι περιουσίες. Μεγάλη συμβολή έχουν οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή και βρίσκονται στα μέτωπα της φωτιάς.

«Παντρολογήματα» παρατάξεων και συνδυασμών στον Δήμο Πάτρας


Ένας - ένας παίρνουν τη θέση τους απέναντι στην αγωνιστική δημοτική Αρχή Πάτρας, μπροστά στις εκλογές του Οκτώβρη.

Μετά και τα «καλέσματα» του επικεφαλής της ΝΔ στην Αχαΐα και μάλιστα πριν τις βουλευτικές εκλογές του Μάη, για συμπαράταξη όλων των δυνάμεων απέναντι στη Δημοτική Αρχή στο β’ γύρο των τοπικών εκλογών (παρουσία των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ τότε), έρχονται σήμερα οι «κοινές πορείες» των διαφόρων εκπροσώπων των αστικών κομμάτων δείχνοντας και ποιος είναι ο πραγματικός τους αντίπαλος, καθώς και ότι δεν τους χωρίζουν «σινικά τείχη».

Με 8,52 μ. παγκόσμιος πρωταθλητής στο μήκος ο Μίλτος Τεντόγλου!


Σε έναν αγώνα για γερά νεύρα με πολύ δυνατές επιδόσεις ο Μίλτος Τεντόγλου, αθλητής του Γ. Πομασκι, έκανε αυτό που ξέρει καλά... Μπήκε δυνατά στον αγώνα με 8.50 μ., άλμα το οποίο ισοφαρίστηκε γρήγορα από τον Τζαμαϊκανό Γουέινι Πίνοκ.

Εξι νέα κράτη θα συνδεθούν με τους BRICS από το 2024

 
Προ των πυλών της ομάδας BRICS φαίνεται πως είναι κι άλλες χώρες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να ενταχθούν,καθώς εγκρίθηκε η απόφαση για τη διεύρυνση της ομάδας στη σύνοδο κορυφής που πραγματοποιείται στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής.

Οι ηγέτες των χωρών BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) υιοθέτησαν τη Διακήρυξη του Γιοχάνεσμπουργκ. Παρουσιάστηκε την Πέμπτη μετά από συνάντηση των ηγετών στη Νότια Αφρική. Από το 2024, έξι νέες χώρες θα συνδεθούν με τους BRICS, είναι Αργεντινή, Αίγυπτος, Ιράν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία και Αιθιοπία.

Σεπτέμβρης φοροληστείας, ακρίβειας και ενεργειακής φτώχειας

Πάνω από 3,1 δισ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν το επόμενο δεκαήμερο 1,5 εκατομμύριο φορολογούμενοι - το 35% περίπου του συνόλου - για τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος που λήγει στις 31 Αυγούστου. Πρόκειται για όσους υπέβαλαν έγκαιρα τις δηλώσεις του φόρου εισοδήματος, ενώ το «φαρμάκι» θα είναι διπλό για όσους δεν κατέβαλαν την πρώτη δόση ως το τέλος Ιούλη. Ο μέσος φόρος για τα χρεωστικά εκκαθαριστικά διαμορφώνεται περίπου στα 1.450 ευρώ και θυμίζουμε ότι πληρώνεται σε 8 δόσεις.

Ως εδώ με την πολιτική του κέρδους που αφήνει πίσω στάχτες και αποκαΐδια!


Σε μεγάλο λαϊκό συλλαλητήριο για την προστασία της ζωής, της περιουσίας του λαού, του περιβάλλοντος και του όποιου δασικού πλούτου έχει απομείνει, διοργανώνουν την Παρασκευή 25 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Αττικής, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Συνδικάτο Εργαζομένων Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδος, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής - Πειραιά και Νήσων

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 25/08/1819

Πεθαίνει ο Βρετανός (Σκοτσέζος) εφευρέτης Τζέημς Βατ, το όνομα του οποίου δόθηκε στη μονάδα μέτρησης της ηλεκτρικής ισχύος. 

Τζέιμς Βατ, πατέρας της ατμομηχανής