Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Αγώνας για λύσεις προς όφελος του λαού και στον τομέα καθαριότητας - διαχείρισης απορριμμάτων

Σε αγώνα για να επιβληθούν λύσεις προς όφελος των εργαζομένων του Δήμου και του λαού της Θεσσαλονίκης και στον τομέα της καθαριότητας - διαχείρισης απορριμμάτων καλεί η ΔΑΣ Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη συνέντευξη της Διοίκησης του Δήμου για την καθαριότητα.

Όσο δεν κλείνει η Μόρια αλλά παζαρεύεται και άλλη δομή η κατάσταση θα χειροτερεύει


Να κλείσουν τώρα όλα τα hot spots, να μη δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο-φυλακή στο νησί, ούτε ανοιχτό ούτε κλειστό απαιτεί ανάμεσα σε άλλα η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν τη Δευτέρα στη Μόρια.

Το πλαίσιο αιτημάτων που καταθέτει η ΤΕ για διεκδίκηση από τους φορείς του νησιού με συντονισμένο αγώνα περιλαμβάνει επίσης:
  • Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα.

Μαθήτρια στον Πύργο λιποθύμησε μες στο δρόμο από πείνα


Όλα για τον Λάτση!



Το ΣτΕ έκρινε νόμιμο το μέχρι πρότινος αυθαίρετο «The Mall Athens»

Όλα για το Λάτση.

Προς την οδό της …«νομιμοποίησης» προχωρά, το μέχρι πρότινος «αυθαίρετο» κολοσσιαίο εμπορικό κέντρο Μall στο Μαρούσι, με τη σφραγίδα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Πρόκληση για τους εργαζόμενους η στάση της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης


Για τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου 
του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης

Την Κυριακή 2 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης.

Πρόκειται για μια τυπική διαδικασία που έκανε η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου» σημειώνει το ΠΑΜΕ επισημαίνοντας «Τι να απολογηθούν, όμως στους εργαζόμενους της περιοχής.

Ονειρώξεις με Photoshop


Βίντεο “Βυθίσατε το Oruc Reis” ανέβασε ο Κυριάκος Βελόπουλος

Μπορεί να έχουν κλείσει οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ της ερχόμενης Κυριακής, τουλάχιστον όμως ο Κυριάκος Βελόπουλος μπορεί να ελπίζει ότι του χρόνου η Ακαδημία Κινηματογράφου θα συμπεριλάβει το πόνημά που μοιράστηκε μαζί μας στις υποψηφιότητες για βραβείο ειδικών εφέ.
Μιλάμε για το βίντεο κάποιου λαμπερού μυαλού των ΜΚΔ, που αναπαρήγαγε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης στο λογαριασμό του στο τουίτερ, όπου εμφανίζει το Oruc Reis, που τόσο μας απασχόλησε αυτές τις μέρες, να σημαδεύεται από ρουκέτα και να τυλίγεται στις φλόγες.

Θρασύτατη ομολογία για τη χιονοστιβάδα πλειστηριασμών οι δηλώσεις του Αδ. Γεωργιάδη

Οι δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη ότι "η προστασία της α' κατοικίας είναι ζημία για την οικονομία" αποτελούν πρόκληση απέναντι στα εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά που βλέπουν την θηλιά των τραπεζών και των funds να σφίγγει όλο και πιο πολύ γύρω τους.

Οι Μπουρλοτιέρηδες του Ολύμπου


Στην περιοχή του Ολύμπου δρούσε η επίλεκτη Διλοχία Μηχανικού της Ι Μεραρχίας του ΕΛΑΣ, με διοικητή τον ανθυπολοχαγό Αντώνη Αγγελούλη («Βρατσάνο»). Στους 250 αντάρτες αυτής της ειδικής μονάδας ήταν και δύο Εβραίοι: Ο Βιτάλ Σολομών Αελιών από την Θεσσαλονίκη και ο Εσδράς Βενιαμίν Μωϋσής από τη Λάρισα. Ο Βιτάλ ήταν ο «παλιός». Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 1917, πολέμησε στην Αλβανία με το 67ο Σύνταγμα Πεζικού και, μετά τη συγκέντρωση της Πλατείας Ελευθερίας (11 Ιουλίου 1942), επιστρατεύτηκε στα  καταναγκαστικά έργα της Καρυάς Πιερίας.

Απεργιακή προετοιμασία για το Ασφαλιστικό με νέες συγκεντρώσεις στις 6 Φλεβάρη


Με σταθμό τις συγκεντρώσεις την Πέμπτη 6 Φλεβάρη σε όλη τη χώρα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα, μαζί με οργανώσεις συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους και την απεργιακή προετοιμασία ενάντια στο νόμο Κατρούγκαλου - Βρούτση, με τον οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την αντιασφαλιστική επίθεση.

Τα συνδικάτα και οι μαζικοί φορείς απευθύνουν πλατύ κάλεσμα συμμετοχής σε όλες τις κινητοποιήσεις και με καθημερινές πρωτοβουλίες δυναμώνουν τη μάχη μέσα στους χώρους δουλειάς και σε κάθε εργατική - λαϊκή γειτονιά, για να

Βομβαρδισμοί της ισραηλινής αεροπορίας στη Λωρίδα της Γάζας

Σε βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας προχώρησε η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ στη διάρκεια της νύκτας του Σαββάτου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, οι βομβαρδισμοί έπληξαν στόχους της Χαμάς, ενώ από τις επιδρομές δεν υπήρξαν θύματα.

Κυνισμός της καπιταλιστικής αγριότητας: Απογραφή αστέγων στο Βερολίνο

Σε μια χώρα, όπου με το πάτημα ενός κουμπιού μπορεί να μάθει κανείς πόσοι σκύλοι και γάτες, πόσα δέντρα και πόσοι θάμνοι υπάρχουν σε μια πόλη, χρειάζεται μια «Νύχτα Αλληλεγγύης» για να «απογραφούν» οι άστεγοι του Βερολίνου.

Η υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων του κρατιδίου του Βερολίνου, στέλεχος της «κυβερνώσας αριστεράς» στη Γερμανία, της «ΛΙΝΚΕ», που συγκυβερνά μαζί με

Η δεύτερη Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ 1946


Το πρόβλημα των αποφάσεών της
 

Ενα από τα πιο σημαντικά και ταυτόχρονα ειδικά προβλήματα, που συναντά κανείς μελετώντας την ιστορία του ΔΣΕ - ζήτημα, που παραμένει ακόμη ανοιχτό στην ιστορική έρευνα - είναι αυτό της 2ης

Ολομέλειας της ΚΕ του ΚΚΕ (Φλεβάρης 1946) και των αποφάσεών της. Το ειδικό ενδιαφέρον γι' αυτή την ολομέλεια προκαλείται από τους εξής λόγους:

Ενωτική ΓΣΕΕ


Η πορεία συγκρότησης της Ενωτικής ΓΣΕΕ
Ιδρύθηκε στις 3 Φλεβάρη 1929 και ήταν γέννημα της σύγκρουσης των δύο γραμμών στο κίνημα

Στις 3 Φλεβάρη 1929 συνήλθε στην Αθήνα το Συνέδριο για την ίδρυση της Ενωτικής ΓΣΕΕ. Οπως δείχνουν τα γεγονότα που προηγήθηκαν, η δημιουργία της Ενωτικής ΓΣΕΕ προέκυψε στην πορεία της αντιπαράθεσης των δυο γραμμών στο κίνημα: Της ταξικής σύγκρουσης από τη μια και της ταξικής συνδιαλλαγής από την άλλη. Ας δούμε το ιστορικό εκείνης της περιόδου:
Στις 3 Νοέμβρη 1918, έγινε το 1ο Ιδρυτικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ, στο οποίο συμμετείχαν 44 εργατικά σωματεία που εκπροσωπούσαν περίπου 60.000

Βord de l'eau!

«Βord de l'eau στα γαλλικά, Προκυμαία η μετάφραση στα ελληνικά.

Μπουρδέλο, στη γλώσσα του λιμανιού.

Βord de l'eau la Trumpa, θα λεγόταν η Τρούμπα, τη δεκαετία του '60.