Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο στο υπουργείο Εργασίας για μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας αύριο Παρασκευή 13 Μάρτη στις 3.30 μ.μ. διοργανώνουν το Συνδικάτο Εργαζόμενων στα Ξενοδοχεία, στον Τουρισμό, στον Επισιτισμό, το Σωματείο Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες και στην Πληροφορική, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα.

Είναι και ο καπιταλισμός, ηλίθιοι


H έλλειψη επενδυτικού ενδιαφέροντος για εμβόλιο ενάντια στο SARS και η χαμένη ευκαιρία για γρηγορότερη ανταπόκριση στον COVID-19

Ήταν το 2016, όταν μια ομάδα επιστημόνων στο Τέξας, με επικεφαλής τον Πέτερ Χοτέζ, υποδιευθυντή του Κέντρου Ανάπτυξης Εμβολίων στο νοσοκομείο του Τέξας, δημιούργησε εμβόλιο ενάντια στο SARS, έναν φονικό κορονοϊό, συγγενικό με αυτόν που προκαλεί την πανδημία σήμερα, που είχε στοιχίσει τη ζωή σε 770 ανθρώπους το 2003 πριν ανακοπεί η εξάπλωση του μετά από κάποιους μήνες. Η ομάδα χρειαζόταν λεφτά για να ξεκινήσει τις κλινικές μελέτες σε ανθρώπους.

Τα έχουμε ξανακούσει

Τις βαρύγδουπες εξαγγελίες της κυβέρνησης για προσλήψεις υγειονομικών, που θα ενισχύσουν τα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, τις έχουμε ξανακούσει, όμως δεν τις έχουμε δει και κυρίως δεν τις έχουν δει οι ασθενείς στα αποδεκατισμένα από προσωπικό δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Αν αυτές οι ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας είχαν οδηγήσει σε σχετικά "ομαλές" συνθήκες, πριν

Αυτό που προβάλλεται από τα κυρίαρχα ΜΜΕ δεν είναι δημοσιογραφία


Εμείς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ και τεχνικοί, δηλώνουμε πως αυτό που προβάλλεται και διακινείται από την πλειονότητα των κυρίαρχων ΜΜΕ δεν είναι δημοσιογραφία, δεν έχει σχέση με το κοινωνικό αγαθό της πλουραλιστικής ενημέρωσης.
 

Καταγγέλλει μεθοδεύσεις των επιχειρήσεων με αφορμή τα μέτρα για τον κορονοϊό


ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Την ίδια στιγμή που πληθαίνουν τα κρούσματα από την εξάπλωση του κορονοϊού, η εργοδοσία στον κλάδο του Εμπορίου, όχι μόνο δεν λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενούς της, αλλά προσπαθεί να εξασφαλίσει τα κέρδη και τους τζίρους της, θέτοντας σε κίνδυνο τους χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους που δουλεύουν στον κλάδο.

Εργασίες κατεδάφισης αυθαιρέτων στη Μακρόνησο


Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, ξεκίνησε χτες η κατεδάφιση 22 αυθαίρετων κτισμάτων στη Μακρόνησο, «που αφορούν σε παλαιές και νεότερες κατοικίες, ορισμένες εξ αυτών κτισμένες πάνω σε πρώην κτίρια στρατώνων του ιστορικού νησιού».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκης, δήλωσε σχετικά ότι το νησί έχει

Επικίνδυνη «συναίνεση»


Ως «φάρμακο διά πάσαν νόσο» και αναγκαιότητα που «δε χωρά δεύτερη κουβέντα» παρουσιάζουν τα αστικά επιτελεία τη «συναίνεση» στην αντιλαϊκή πολιτική, με αφορμή τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την εξάπλωση του κορονοϊού, αλλά και το Μεταναστευτικό και τα Ελληνοτουρκικά.

Αλλά τι σημαίνει για παράδειγμα η συναίνεση στην «αντιμετώπιση του κορονοϊού», με βάση όσα λένε; Σημαίνει ο λαός και ειδικότερα οι εργαζόμενοι στην Υγεία να μη βγάζουν «κιχ» για την πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας, που έχει οδηγήσει στη σημερινή τραγική κατάσταση, με τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα.

Γιατί κατέρρευσε το σύστημα υγείας στην Ιταλία; 37 δις περικοπών τη δεκαετία πριν τον κορονοϊό


Η αργή, αλλά σταθερή αποδόμηση του δημόσιου συστήματος υγείας τις τελευταίες δεκαετίες, από όλες τις κυβερνήσεις που προηγήθηκαν, ευθύνεται για την εικόνα χάους που επικρατεί στα νοσοκομεία των πιο βαριά πληττόμενων περιοχών της Βόρειας Ιταλίας. Ενδεικτικά, μέσα σε μια δεκαετία χάθηκαν 70000 νοσοκομειακές κλίνες και έκλεισαν 359 τμήματα νοσοκομείων. Την κατάσταση αυτή αναδεικνύει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας, που ζητά το σύστημα υγείας να γίνει εθνικό (ως τώρα τον πρώτο λόγο έχουν οι περιφέρειες) και να αποκατασταθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του.

Η ατομική ευθύνη δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη συλλογική ευθύνη του κράτους

Η ατομική ευθύνη δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη συλλογική ευθύνη του κράτους και το μεγάλο πρόβλημα που αναδεικνύεται λόγω του κορονοϊού είναι το δημόσιο σύστημα Υγείας. Το πρόβλημα είναι διαχρονικό και οι ευθύνες βαραίνουν όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα που εφαρμόζουν πιστά με θρησκευτική ευλάβεια την πολιτική της ΕΕ που έχει εμπορευματοποιήσει την Υγεία, επισήμανε μεταξύ άλλων η Αλεξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του ΚΚΕ, μιλώντας στο κανάλι «Kontra» το βράδυ της Τετάρτης 11 Μάρτη.

Αποφάσισαν να «ματώσουν» τους εργαζόμενους εν μέσω επιδημίας


Εν αναμονή της νομοθετικής πράξης της κυβέρνησης, αλλά με γνωστά τα μέτρα που ανακοίνωσε το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τα μέτρα που συμφώνησε χθες η κυβέρνηση με τους εργοδοτικούς φορείς και την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ αλλά και τα μέτρα που προηγήθηκαν για την ανακούφιση των επιχειρήσεων, βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα πως αποφάσισαν όλοι μαζί  να ματώσουν τους εργαζόμενους εν μέσω επιδημίας.

Επικίνδυνο σκηνικό στα ελληνοτουρκικά σύνορα


Όλο και πιο επικίνδυνο γίνεται το σκηνικό στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, στο φόντο ευρύτερων ιμπεριαλιστικών σχεδίων και παζαριών.

Από το απόγευμα της Τετάρτης επανήλθε η ένταση κατά μήκος του φράκτη, καθώς από την τουρκική πλευρά εκτοξεύονταν βόμβες μολότοφ, πυρακτωμένα ξύλα και χημικά.

Οι χωροφύλακες σκότωσαν τους Κώστας Βουρδέρης (Καρατζάς) και Νίκος Πολυκράτης (Νικήτας)


Έπειτα από προδοσία, οι Κώστας Βουρδέρης (Καρατζάς) και Νίκος Πολυκράτης (Νικήτας) κυκλώθηκαν από τη χωροφυλακή, 12/3/1949, στη θέση Παληοκωστέικα της Ρουπακίας, στην Τριταία, όπου και σκοτώθηκαν μετά από μάχη.

Οι χωροφύλακες έκοψαν τα κεφάλια τους, τα περιέφεραν στην περιοχή και τα εξέθεσαν στη Χαλανδρίτσα.

Ο πρώτος νεκρός από τον κορονοϊό

Ο πρώτος θάνατος από τον κορονοϊό SARS-CoV-2 στη χώρα μας ανακοινώθηκε νωρίς το πρωί, από το υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για τον 66χρονο Έλληνα πολίτη, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου.

Δόγμα Τρούμαν

Ήταν 12 του Μάρτη του 1947, γύρω στη 1 μ.μ. (τοπική ώρα) όταν ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Χ. Τρούμαν, ανέβαινε στο βήμα του Κογκρέσου για να εκφωνήσει έναν από τους σημαντικότερους λόγους που εκφώνησε ηγέτης κράτους μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. 
Ολόκληρο το δίκτυο των αμερικανικών ραδιοφωνικών σταθμών και οι διακλαδώσεις του ανά την υδρόγειο είχαν συνδεθεί με το

Άννα Φρανκ


Στις 12 Μαρτίου 1945 πέθανε σε ηλικία 15 ετών από τύφο στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπέργκεν – Μπέλσεν, η Άννα Φρανκ, εβραιοπούλα, που έμεινε στην ιστορία για το ημερολόγιό της.

Γόνος εύπορης οικογενείας, η Άννα Φρανκ γεννήθηκε στις 12 Ιουνίου του 1929 στη Φραγκφούρτη της Γερμανίας.

Όταν οι ναζιστές ανήλθαν στην εξουσία το 1933 και μετά το πρώτο πογκρόμ κατά των Εβραίων ο διορατικός πατέρας της, Οτο Φρανκ μετέφερε την τετραμελή του οικογένεια (τη γυναίκα του και τις δύο κόρες του, Άννα και Μάργκο) στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας.