Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Τα αόρατα γκαζάκια της αγοράς!!!

 

Στις 15-16-17 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου


Στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις του 48
ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή θα πραγματοποιηθούν στις 15-16-17 Σεπτεμβρίου, στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, στην Πολίχνη, στην καρδιά της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Τσίπρα και πλειστηριασμοί


 Ποιον προσπαθείτε να δουλέψετε κ Τσιπρα ;

Τσίπρας προχθές απο το Περιστέρι : Να είμαστε εκεί όταν τα κοράκια βάζουν στο σημάδι τα σπίτια των λαϊκών νοικοκυριών.

Γιγάντωση των κινδύνων


Η χτεσινή αποκάλυψη του «Ριζοσπάστη» για τα σχέδια γιγάντωσης της βάσης της Σούδας από τις ΗΠΑ,
συνέπεια και των δύο «επικαιροποιήσεων» της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, προκαλεί ανατριχίλα για το τι πραγματικά φτιάχνεται στην Κρήτη.

Ημερολόγιο καραντίνας (Η αρχή του τέλους ή το τέλος της αρχής)


Δυόμιση χρόνια πανδημίας. Το τελευταίο διάστημα μπορεί να έχει ξεχαστεί, όμως οι θάνατοι παραμένουν, όπως και η αγωνία για το παρόν και το μέλλον.

Ινγκμαρ Μπέργκμαν

 
Ο Μπέργκμαν γεννήθηκε στις 14/7/1918 στην Ουψάλα και μεγάλωσε στη Στοκχόλμη. Τα παιδικά του χρόνια - «οδυνηρά και περιπλεγμένα» τα χαρακτήριζε - «σφραγίζονται» από την αυστηρή πειθαρχία του λουθηρανού πάστορα πατέρα του.

Κομμένος και ραμμένος για ένα Πανεπιστήμιο όπου όλα θα πωλούνται και θα αγοράζονται


 Γνωστά τα παιχνιδάκια αυτά, μη συνεχίζουμε έτσι. Κάτι θέλω να πω, τελειώνει την ομιλία του ο εκπρόσωπος της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος μέσα εδώ σ' αυτή την αίθουσα και του κάνετε ερωτήματα, για να απαντήσει ξανά σ' αυτά που είπε περιληπτικά στην ομιλία του για μισή ώρα και θέλετε ξανά να απαντήσετε. Έχετε τον λόγο μετά.

«Πράσινο φως» για νέα παζάρια με τις πωλήσεις «F-16» στην Τουρκία


 Εγκρίθηκαν η πώληση νέων και η αναβάθμιση παλιών μαχητικών στην Τουρκία, αν πιστοποιείται ότι υπάρχουν «λόγοι εθνικής ασφάλειας»...

Ιμπεριαλιστικός πόλεμος


Καταρχήν συμφωνία Μόσχας, Κιέβου, Άγκυρας για τις εξαγωγές σιτηρών 

Σε συμφωνία επί της αρχής κατέληξαν οι αντιπροσωπείες της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Τουρκίας στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη αναφορικά με το ξεμπλοκάρισμα των εξαγωγών σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια.

«Βρείτε τα με τις διαφορές σας» συστήνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ


 «Νερό στον μύλο» των τουρκικών προκλήσεων εξακολουθούν να ρίχνουν οι ΗΠΑ, επιμένοντας να αναφέρουν τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της Αγκυρας ως διμερείς «διαφορές» και καλώντας κατόπιν τις δύο χώρες να τα βρουν με «διάλογο» και συνεργασία για να μη διαταραχτεί η ΝΑΤΟική «σταθερότητα» στην περιοχή.

Στο προσκήνιο οι δύσκολες συνθήκες πυρόσβεσης και η ανάγκη προστασίας της ζωής


Το νέο τραγικό δυστύχημα, με την πτώση του πυροσβεστικού ελικοπτέρου στη Σάμο και το θάνατο μελών του πληρώματος, φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες της πυρόσβεσης, αλλά και την ανάγκη να παίρνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Με αφορμή έναν ακόμα θάνατο ξεριζωμένου


Το πρόσφατο περιστατικό στη Χίο, με τη νεκρή από πείνα και δίψα μετανάστρια από τη Σομαλία
 που είχε καταφύγει στα βουνά για αποφύγει την επαναπροώθησή της στην Τουρκία, έρχεται να αναδείξει ξανά την τραγωδία που βιώνουν οι ξεριζωμένοι πρόσφυγες και μετανάστες, θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της φτώχειας και της ανέχειας.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 14/07/1789

Πλήθη λαού ορμάνε προς τα τείχη της Βαστίλλης. Οι πυροβολητές περνάνε με το μέρος του λαού και χτυπάνε το φρούριο. Ο λαός κυριεύει το φρούριο της Βαστίλης. Η νικηφόρα εξέγερση στις 14 Ιούλη 1789 είναι η απαρχή της Γαλλικής αστικής Επανάστασης. 

Η Γαλλική Επανάσταση