Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Ο λαός να κάνει το βήμα και να εμπιστευθεί το ΚΚΕ

Ο λαός να κάνει το βήμα, που δεν έκανε στις ευρωεκλογές, και να εμπιστευθεί το ΚΚΕ τόνισε ο Δήμος Κουμπούρης μέλος της ΚΕ του Κόμματος μιλώντας στο κανάλι «E».

Σημείωσε ότι το δίλημμα των βουλευτικών εκλογών είναι αν θα ακολουθήσουμε ένα δρόμο που συμφέρει το λαό ή θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο είτε με τη ΝΔ είτε με το ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε ότι διαφορά καταγράφηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αλλά διαφορά δεν θα υπάρχει στην ασκούμενη πολιτική διότι οι μνημονιακοί νόμοι και οι δεσμεύσεις είναι εδώ.

Ανακοίνωση για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στις κάλπες του εξωτερικού

Με την ολοκλήρωση της καταγραφής του εκλογικού αποτελέσματος, θα θέλαμε να χαιρετίσουμε ιδιαίτερα τους Έλληνες που ψήφισαν στο εξωτερικό, οι οποίοι ανέδειξαν το ΚΚΕ σε τρίτη δύναμη, με ποσοστό 14,09% και με μικρή διαφορά από το δεύτερο κόμμα.

Συμφέρον του λαού είναι το ΚΚΕ και όχι η επιστροφή σε φθαρμένες, δοκιμασμένες λύσεις

Στην ανάγκη να σκεφθεί ο λαός με βάση το συμφέρον του αναφέρθηκε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra», το βράδυ της Πέμπτης 30 Μάη.

Υπογράμμισε πως στις ευρωεκλογές, η δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση για τον ΣΥΡΙΖΑ εκφράστηκε με την επιστροφή σε φθαρμένες, δοκιμασμένες λύσεις, ενώ υπενθύμισε πως οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έβαλαν φωτιά στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα .

Με αυτό το πλευρό να κοιμούνται…….

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας για την απόφαση του δικαστηρίου

 Από χτες η γνωστή ομάδα Καραγεωργόπουλου – Νικολάου έχει επιδοθεί σε ένα ρεσιτάλ εντυπώσεων με βάση την απόφαση 351/2019 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών που στρέφεται ενάντια στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας και τις συλλογικές του διαδικασίες, όπως ακριβώς προβλέπονται στο καταστατικό του.

Αντιλαϊκές συμπλεύσεις με την «μπαγκέτα» του κεφαλαίου

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΕΕ

Το αντιλαϊκό σκηνικό της επόμενης περιόδου προετοιμάζουν τις μέρες αυτές τα επιτελεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ, με άξονα την τήρηση της «μεταμνημονιακής» συμφωνίας με τους ευρωπαϊκούς «θεσμούς» για την ερχόμενη τετραετία μέχρι και το 2022.

Κερδισμένη ψήφος

Ενόψει της επικείμενης κυβερνητικής εναλλαγής τον Ιούλη, τίθεται αντικειμενικά το ερώτημα: Ποιο πρέπει να είναι το κριτήριο του λαού μπροστά στην κάλπη των βουλευτικών εκλογών, ποια πρέπει να θεωρείται χαμένη και ποια κερδισμένη ψήφος για το λαό;

Η δολοφονία του Στ. Σαράφη

Ο στρατηγός του ΕΛΑΣ, στέλεχος του ΚΚΕ και βουλευτής της ΕΔΑ Στέφανος Σαράφης σκοτώνεται, 31/5/1957, στη Λεωφόρο Αλίμου από αυτοκίνητο της Αμερικανικής στρατιωτικής αποστολής, που οδηγούσε ο Αμερικανός σμηνίας Μάριο Μουζάλι.

 «Εβαλαν το Λαό να χορέψη το χορό του Ζαλόγγου και να πέφτη στο βάραθρο της δυστυχίας. Εβαλαν το νόμο της Ετεροδικίας να σε σφάζη ο ξένος και να σ' αφήνει σαν το σκυλί στ' αμπέλι. Μ' αυτή την πολιτική τους κατάντησαν το δοξασμένο Εθνος των Ελλήνων, το Εθνος των Αγωνιστών της Αλβανίας, των ηρώων της Εθνικής Αντιστάσεως, έθνος απόρων και ταπεινών φουκαράδων».
Στ. Σαράφης1

Όταν ο Πωλ Ελυάρ συνάντησε τους «ήρωες του πιο δίκαιου ιδανικού»

«Θα πολεμήσουμε γι' αυτή τη μικρή ελιά
Καταμεσής στον κάμπο,
Γι' αυτήν την πέτρα, που δροσίζει η πρωινή πάχνη.
Θα πολεμήσουμε για το χαμόγελο του κοριτσιού
Καταμεσής στην άνοιξη.
Θα πολεμήσουμε για τα χαρούμενα παιδικά παιχνίδια,
Στις γαλανές ακρογιαλιές,
Για την καυτερή άμμο, γι' αυτόν το σβώλο
απ' το παχύ ματωμένο πατρικό χώμα.
Θα πολεμήσουμε...»
Δήμος Ρεντής1