Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Σπάνια αρπακτικά και πανέμορφα πτηνά επιστρέφουν στο δάσος της Δαδιάς

 

*

Σπάνια αρπακτικά και πανέμορφα πτηνά επιστρέφουν στο δάσος της Δαδιάς.

Ναζί πίσω στις τρύπες σας


Χτες σε μια από τις συγκεντρώσεις ενάντια στις νέες ταυτότητες, στο Σύνταγμα, έκαναν την εμφάνισή τους μια ντουζίνα φασίστες με τα σύμβολα της ναζιστικής - εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, χαιρετώντας ναζιστικά.

10 χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο λαός δεν θα τους επιτρέψει να βγούνε από τις τρύπες τους.

Ζητά άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των καταστροφικών πλημμυρών στη Θεσσαλία

Επίκαιρη Ερώτηση

προς τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Θεμα: Λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση των καταστροφικών πλημμυρών στη Θεσσαλία

Οι πρωτοφανείς καταστροφές στη Θεσσαλία, με τον θεσσαλικό κάμπο να έχει βουλιάξει στη λάσπη, με δεκάδες νεκρούς και αγνοούμενους και ανυπολόγιστες ακόμη καταστροφές σε λαϊκές περιουσίες, είναι το αποτέλεσμα ενός προδιαγεγραμμένου εγκλήματος, της εχθρικής για τον λαό πολιτικής του αστικού κράτους.

Το πρόβλημα είναι η πολιτική που θυσιάζει τις ανάγκες των πολλών στον βωμό του κέρδους των λίγων


Όσες αλλαγές και αν γίνουν στο κυβερνητικό σχήμα, τίποτα ουσιαστικό δεν πρόκειται να αλλάξει γιατί το πρόβλημα είναι βαθιά πολιτικό και δεν περιορίζεται στη διαπιστωμένη ανεπάρκεια ορισμένων προσώπων. Πρόκειται για την πολιτική που, σε όλους τους τομείς, θυσιάζει τις ανάγκες των πολλών, ακόμα και την ανθρώπινη ζωή, στον βωμό του κέρδους των λίγων.

Ας μιλήσουμε για Πολιτισμό και Τέχνη που προβληματίζει, αφυπνίζει και είναι χρήσιμη κοινωνικά


Αυτή η δημοτική αρχή, μαζί με τους εργαζόμενους, από το 2014, έχει επιτελέσει ένα σπουδαίο έργο στον τομέα του πολιτισμού, το οποίο είναι αδύνατο να καταγραφεί εν συνόλω στο άρθρο που ακολουθεί, παρά μόνο να καταγραφούν ορισμένες πλευρές του.

Επιδιώξαμε κι επιδιώκουμε, με έργα κι όχι με λόγια του αέρα, η τέχνη, ο πολιτισμός, η ιστορία να είναι στην υπηρεσία του μεγάλου δημιουργού, που είναι ο λαός μας.

Πνίγηκαν από το νερό και τους ζητάνε να πληρώσουν για να τους αποζημιώσουν


Ακόμα και αυτές τις στιγμές που εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι και εγκαταλελειμμένοι μέσα στα λασπόνερα, χωρίς να γνωρίζουν πότε και εάν θα εντοπιστούν, ο κυνισμός της κυβέρνησης και των στελεχών της στην Τοπική Διοίκηση είναι κυριολεκτικά κτηνώδης.

Έτσι, αγρότες και κτηνοτρόφοι, που έχουν πληρώσει ήδη στον ΕΛΓΑ τα τσουχτερά ασφάλιστρα τους και ενώ έχουν υποστεί τεράστια καταστροφή, καλούνται να πληρώσουν προκειμένου να καταθέσουν αίτηση αποζημίωσης από τις πλημμύρες. Τα ποσά αυτά, τα παρακρατά απευθείας ο ΕΛΓΑ από την επιδότηση, για περιπτώσεις ζημιών.

Οι λαοί της πιο πληγωμένης και λεηλατημένης ηπείρου αναζητούν διέξοδο

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

Μια σειρά από εξελίξεις το τελευταίο διάστημα τοποθετούν τη 2η μεγαλύτερη σε έκταση ήπειρο του πλανήτη μας, την Αφρική, στο επίκεντρο της επικαιρότητας.

Φέλιξ Εντμούντοβιτς Ντζιερζίνσκι


 Γεννιέται ο Φέλιξ Εντμούντοβιτς Ντζιερζίνσκι (Фе́ликс Эдму́ндович Дзержи́нский), ηγετικό στέλεχος του πολωνικού και του ρωσικού επαναστατικού κινήματος.
Φέλιξ στα λατινικά σημαίνει ευτυχισμένος κι αν δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς πόσο ευτυχισμένη ήταν σε προσωπικό επίπεδο η ζωή του Φέλιξ Ντζιερζίνσκι, ο “Σιδερένιος Φέλιξ””, όπως ονομάστηκε, το μόνο σίγουρο είναι πως έζησε τη μεγαλύτερη ευτυχία κάθε επαναστάτη, δηλαδή τη νίκη κι εδραίωση της επανάστασης. Η συμβολή του δε στην επικράτηση και κυρίως στην επιβίωσή της τα πρώτα κρίσιμα χρόνια ήταν πραγματικά πολύτιμη, καθώς ηγήθηκε της Τσε Κα (Чека) ή ВЧК (Всероссийская чрезвычайная комиссия - Πανρωσική Έκτακτη Επιτροπή), της πρώτης σοβιετικής μυστικής αστυνομίας.

Μπαίνουμε μπροστά για να αναδείξουμε τις πραγματικές αιτίες, να οργανώσουμε τη διεκδίκηση

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ...

Το μέγεθος της καταστροφής στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από τις φετινές πυρκαγιές είναι τεράστιο και έρχεται να προστεθεί σε αυτό των περσινών πυρκαγιών στο Δάσος της Δαδιάς, στο Παπίκιο Ορος, στη Θάσο, στη Σαμοθράκη. Επηρεάζει άμεσα τους δήμους Νέστου, Ιάσμου, Σαπών - Μαρωνείας, Αλεξανδρούπολης, Σαμοθράκης και Σουφλίου.

Στα γνωστά ερωτήματα να δώσουμε νέες απαντήσεις!


 ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ανακοίνωση - φυλλάδιο του ΚΚΕ

Η νέα σχολική χρονιά μάς ξαναφέρνει όλες και όλους στα ίδια γνώριμα μέρη που περνάνε τα παιδιά μας τα πιο ξέγνοιαστα αλλά και σημαντικά χρόνια της ζωής τους.

Στο σχολείο που ξεκινά και μαζί του επανέρχεται μια όμορφη αλλά δύσκολη και αγχωτική καθημερινότητα.

Νέες απεργίες σε Ιταλία και Βρετανία

Σε 24ωρη πανεθνική απεργία προχώρησαν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι σε αεροπορικές εταιρείες, στα αεροδρόμια και το προσωπικό εδάφους στην Ιταλία, με απόφαση των συνδικάτων τους. Παράλληλα απεργούν οι εργαζόμενοι σε εξωτερικές εταιρείες που συνεργάζονται με τα αεροδρόμια της χώρας.

Οπως ανακοίνωσαν τα συνδικάτα, η απεργιακή κινητοποίηση «οφείλεται σε ανεπαρκείς μισθολογικές αυξήσεις, στη συνεχή επέκταση του ωραρίου εργασίας και στην προώθηση της ιδιωτικής ασφάλισης και περίθαλψης». Οι εργαζόμενοι διεκδικούν, εκτός από ουσιαστικές αυξήσεις στον μισθό τους, καλύτερες συνθήκες εργασίας και μέτρα ασφάλειας.

Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!

 
Παλαμάς: Συγκίνηση και ευγνωμοσύνη προς τα Συνδικάτα της Αθήνας από τους πλημμυροπαθείς

Με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη οι πλημμυροπαθείς του Παλαμά, αποχαιρετούν τα μέλη των Συνδικάτων της Αθήνας που από το πρωί έχουν ριχτεί στην μάχη καθαρισμού των σπιτιών, στην μόνη οργανωμένη παρέμβαση στην περιοχή μετά από 5 ημέρες.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι σε 262 δήμους πανελλαδικά


Οι υποψήφιοι δήμαρχοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε 262 δήμους πανελλαδικά είναι οι εξής:

Αττική - ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

Αθηναίων: Νίκος Σοφιανός, 56 ετών, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, νυν δημοτικός σύμβουλος.

Βύρωνα: Βαγγέλης Γείτονας, 36 ετών, γυμναστής και ιδιωτικός υπάλληλος, νυν δημοτικός σύμβουλος.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

11/09/1823

Πεθαίνει ο Βρετανός αστός οικονομολόγος Ντέιβιντ Ρικάρντο.

Ντέιβιντ Ρικάρντο