Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Το Ασφαλιστικό είναι η ζωή μας!


Ανακοίνωση της ΚΝΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση, όσο και στα στριπάκια του Κώστα Ρουγγέρη που συνοδεύουν το καλαίσθητο φυλλάδιο της Οργάνωσης.


Δεν θα αφήσουμε να μας την κλέψουν!

Ούτε ώρα χαμένη!

ALT.GR - Ερχεται!


Η Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας σάς κάνει γνωστό ότι σύντομα θα λειτουργήσει η ιστοσελίδα με διεύθυνση ALT.GR. Η ιστοσελίδα θα έχει ειδησεογραφία που ενδιαφέρει τους στρατευμένους, το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Υπουργείο Παιδείας, ντίλερ των τραπεζιτών!!


Αίσχος!!! Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να παροτρύνει τους μαθητές των Γυμνασίων και τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν το «εκπαιδευτικό» πρόγραμμα European Money Quiz (EMQ), της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), που εκπονεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για το

«Το χρονικό μιας ληστείας»

Στη δημοσιότητα ενημερωτικό βίντεο του ΚΚΕ για το Ασφαλιστικό, με αφορμή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, που μπαίνει σήμερα προς συζήτηση στη Βουλή, και την αυριανή απεργία που έχει προκηρυχτεί σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα ενάντια στο νόμο Βρούτση - Κατρούγκαλου.

Στο βίντεο φωτίζονται οι διαχρονικές, αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων και το πλιάτσικο των ιδιωτών στην Κοινωνική Ασφάλιση. Αναδεικνύονται:

- οι θέσεις και οι διεκδικήσεις του ΚΚΕ.

Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω!


Είναι προκλητικό να ισχυρίζονται ότι το ΠΑΜΕ δε θέλει να γίνει το συνέδριο, αυτοί που πρωτοστατούν στην απαξίωση των Συνδικάτων.

Ξεπέρασαν τους εργατοπατέρες των μετεμφυλιακών χρόνων Μακρή - Θεοδώρου στη νοθεία, στην εργοδοτική παρέμβαση, στη δράση ΜΑΤ και αστυνομίας μέσα στα εργατικά συνέδρια.

ΔΑΣ για τη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ


Για ακόμα μια φορά η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ (Παναγόπουλος – Κιουτσούκης – Βασιλόπουλος – Καραγεωργόπουλος) επιβεβαίωσε το εργοδοτικό – κυβερνητικό της πρόσωπο και το χαρακτηρισμό που δικαίως της έχουν αποδώσει οι εργαζόμενοι, ως συνδικαλιστική μαφία.

Στη σημερινή «συνεδρίαση» της Ε.Ε. της ΓΣΕΕ έριξαν και το τελευταίο «φύλλο συκής» και παρουσίασαν την απόφαση που πάρθηκε, κατά

Συμπεράσματα από τη στρατηγική του ΚΚΕ τη δεκαετία του '40


Η εμπειρία του ΚΚΕ στην δεκαετία του 1940

Η 100ή επέτειος από την ίδρυση της ΚΔ βρίσκει το ΚΚΕ σε περίοδο που προχώρησε σ’ ένα νέο επίπεδο τη μελέτη της ιστορίας του για μια σημαντική χρονική περίοδο, από την ίδρυσή του έως την έναρξη της δεκαετίας του 1950. 
Αυτή η περίοδος περιλαμβάνει την κρίσιμη δεκαετία του 1940. Τη χαρακτηρίζουμε κρίσιμη, γιατί σ’ αυτήν την περίοδο εξελίχτηκε ο ιμπεριαλιστικός Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος και στο έδαφος της Ελλάδας, όπου το ΚΚΕ ηγήθηκε του πιο σημαντικού μέρους του ένοπλου αντιστασιακού - αντιφασιστικού - απελευθερωτικού από τα στρατεύματα κατοχής αγώνα μέσω

Αϊ-Στράτη

Σήμερα ξεκάνει ένα αφιέρωμα στους τόπους εξορίας, στους αλύγιστους της ταξικής πάλης .

Εκατοντάδες αγωνιστές του λαού μας, κάτω από σκληρές συνθήκες, παρά τα μαρτύρια, κράτησαν ψηλά τη σημαία του Κόμματος για τη λευτεριά, την προκοπή του λαού, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Η ιστορία της εξορίας στο ελληνικό κράτος αρχίζει από παλιά.

Πρώτη δύναμη η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία η οποία αύξησε ψήφους και ποσοστά


Την πρώτη θέση κατέλαβε στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ), το ψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετέχουν συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και άλλοι αγωνιστές εργαζόμενοι, αυξάνοντας τις δυνάμεις της σε ψήφους και ποσοστά, στις αρχαιρεσίες του 31ου Συνεδρίου του ΕΚΑ.

Η γνώση είναι δύναμη


Το διάβασμα είναι μια όμορφη υπόθεση αφού η γνώση του κόσμου και της δυνατότητας αλλαγής του δίνει σιγουριά και αισιοδοξία, είναι όμως και δύσκολη υπόθεση, αφού μπορούμε και πρέπει να αντιμετωπίζουμε με πείσμα και συστηματικά μια σειρά εμπόδια.

Δεν είμαστε όλοι η ίδια Ελλάδα


Τον ρόλο του… εξωτερικού παρατηρητή «ίσων αποστάσεων» της ελληνικής ιστορίας φαίνεται πως έχει αναλάβει η Επιτροπή «Ελλάδα 2021»

Η συμπερίληψη δικτατόρων και δωσιλόγων στην ενότητα «αρχηγοί κυβερνήσεων», στην ιστοσελίδα της Επιτροπής (εδώ), ακόμα και μετά τις αντιδράσεις, είναι αποκαλυπτική. 
Με λίγα λόγια, μιλάμε για ένα… διακριτικό ξέπλυμα. 

Οι προσφυγομάχοι του τότε κι οι προσφυγομαχοι του σήμερα


Το έχετε ακούσει. Το λένε υπερασπιζόμενοι το ομόδοξο και το ομοεθνές των τότε προσφύγων και των τότε ντόπιων. Το επιχείρημα το ακούμε σήμερα, το διαβάζουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη «λαίλαπα», την «εισβολή», τους «βρωμιάρηδες». «Άλλο οι Μικρασιάτες πρόσφυγες, άλλο οι σημερινοί. Τότε ήρθαν στη χώρα μας Έλληνες και χριστιανοί ορθόδοξοι».

Γιγαντοπανό για την απεργία

Μέλη ταξικών σωματείων ανάρτησαν γιγαντοπανό για την απεργία στο ΕΚΘ.

Απεργία 18 Φλεβάρη 
Αγ. Βενιζελου 
10,30 πμ
Να αποσυρθεί
ο Νόμος
λαιμητόμος
Κατρούγκαλου-Βούτση
Εργατικά Σωματεία
και Φοιτ. Σύλλογοι 

 Στην τελική ευθεία για την 24ωρη απεργία της Τρίτης 18 Φλεβάρη για την Κοινωνική Ασφάλιση βρίσκονται Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα

Νίκος Καρβούνης


Πεθαίνει,17/2/1947, ο στοχαστής, διακεκριμένος δημοσιογράφος και ποιητής Νίκος Καρβούνης, που μεταξύ άλλων διετέλεσε υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΠΕΕΑ.

Το πρωινό της 18 Φλεβάρη 1947, η εφημερίδα μας, καθημερινά φορτωμένη με πικρές ειδήσεις - θανατικές καταδίκες Εκτακτων Στρατοδικείων, δολοφονίες, επιδρομές παρακρατικών σε γραφεία και τυπογραφεία - μας έφερνε την είδηση ότι ο Νίκος Καρβούνης,

Υστατη προσπάθεια του ΕΑΜ για ειρήνη και ομαλότητα


Αντιπροσωπεία του ΕΑΜ παραδίδει, 17/2/1947, στα μέλη της «Επιτροπής Ερεύνης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα Βαλκάνια», που βρίσκεται στην Αθήνα για να εξετάσει την κατάσταση στην Ελλάδα, πολυσέλιδο υπόμνημα.

Παρουσιάζεται στην Επιτροπή η αντιπροσωπεία του συνασπισμού των κομμάτων του ΕΑΜ. Η αντιπροσωπεία του ΕΑΜ αποτελείται από τους: Κ. Γαβριηλίδη (Αγροτικό Κόμμα Ελλάδας), Σ. Κρητικά (Δημοκρατική Ενωση), Μ. Κύρκο (Δημοκρατικό Ριζοσπαστικό Κόμμα), Δ. Παρτσαλίδη (ΚΚΕ) και Γ. Γεωργαλά (Σοσιαλιστικό Κόμμα). Οι εκπρόσωποι του ΕΑΜ παραδίδουν στα μέλη της Επιτροπής ένα πολυσέλιδο υπόμνημα με τις θέσεις του ΕΑΜ.

Διάλυση της Εργατικής Βοήθειας


Το Πρωτοδικείο Αθηνών εκδίδει απόφαση, 17/2/1930, για τη διάλυση της Εργατικής Βοήθειας. Η Εργατική Βοήθεια, ελληνικό τμήμα της «Διεθνούς Ερυθράς Βοήθειας» (Μ.O.P.R.), ιδρύθηκε το 1924 με απόφαση του 3ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Σκοπός της ήταν η παροχή υλικής (σε χρήματα, είδη πρώτης ανάγκης, ρουχισμό, κλπ.) και ηθικής βοήθειας στους καταδιωκόμενους,