Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 7 Μαΐου 2023

«Να φέρουμε τον Αρη στο σήμερα»


Ο Τάσος Σωτηράκης μιλά για τον «Αρη»

-- Πότε «πρωτοσυναντήθηκες» με τον Αρη;

-- Πρωτοσυναντηθήκαμε όταν ήμουν στην ηλικία των 16 - 17 χρόνων. Τότε πρωτοδιάβασα για τον Αρη. Αλλά δεν περίμενα, δεν ήξερα ότι κάποια στιγμή θα τον έκανα στο θέατρο. Αλλωστε, τότε ακόμα η μόνη επαφή που είχα με την Τέχνη ήταν μόνο η μουσική. Αργότερα ήρθε το θέατρο.

Στις φετινές πολύ κρίσιμες φοιτητικές εκλογές τολμάμε το άλμα!


 Τώρα η ψήφος κάθε φοιτητή και φοιτήτριας μετράει πολλαπλάσια

  • Η πρωτιά της «Πανσπουδαστικής» του 2022 ήταν αναμφίβολα μια πολύ ελπιδοφόρα εξέλιξη που γέμισε αισιοδοξία χιλιάδες νέους και νέες αλλά και μεγαλύτερους σε ηλικία. Οι περσινές εκλογές ήταν ξεχωριστές. Τι ξεχωριστό έχουν όμως αυτές οι φοιτητικές εκλογές;

Ενισχύοντας το ΚΚΕ δυναμώνουμε τη φωνή μας για την ανατροπή


Οσο και να θέλει κάποιος να κρύψει τα γεγονότα και να αμφισβητήσει την πραγματικότητα δεν θα μπορέσει, γιατί η πραγματικότητα θα τον διαψεύσει. Η πραγματικότητα είναι δίπλα μας. Είναι κοντά μας. Την πραγματικότητα τη διαμορφώνουμε εμείς. Οι εργαζόμενοι, ο Λαός. Με τη δύναμή μας. Με τον αγώνα μας. Με τη φωνή μας.

Ψηφίζεις ΚΚΕ, βγαίνει ΚΚΕ!

 
Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Πέραμα...

«Προοδευτική κοινωνική πολιτική στην πράξη» οι «ειδικές οικονομικές ζώνες» που έφτιαξαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Πώς; Παραδίδοντας τα ναυπηγεία «καθαρά» από εργασιακά δικαιώματα...

Μεγάλη εκδήλωση του ΚΚΕ στο Γεντί Κουλέ για την Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών


 Το σύνθημα αυτό με το οποίο καλούμε την εργατική τάξη, τη νεολαία, τις γυναίκες, όλα τα λαϊκά στρώματα στις πόλεις και τα χωριά να ξεσηκωθούν και να γυρίσουν την πλάτη σε αυτό το καταπιεστικό και σάπιο σύστημα και τα Κόμματα του ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα συμπληρώματά τους, στυλοβάτες αυτού του συστήματος, είναι βγαλμένο μέσα από τη ζωή και τους αγώνες του λαού και έχει βαθιές ρίζες στην ιστορία.

Γκάρι Κούπερ


Γεννιέται ο Γκάρι Κούπερ: Ένας θρυλικός γόης, ένας μάγκας, στα σαλόνια του Χόλιγουντ

Ομορφιά από τις λίγες. Κορμί ανθεκτικό και ψηλό σαν κυπαρίσσι. Γοητεία μοναδική, εξέπεμπε εκτυφλωτική λάμψη. «Μάτια με την ωραιότερη απόχρωση του μπλε», όπως είχε πει η ηθοποιός Πατρίτσια Νιλ, αλλά και πολλές άλλες συνάδελφοί της, που είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά.

Ο κάλπικος διαγωνισμός υποσχέσεων για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς

Προεκλογικά, τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, έχουν προχωρήσει σε πολλαπλές υποσχέσεις για τις επερχόμενες αυξήσεις στους μισθούς, στις οποίες θα προχωρήσουν μετεκλογικά. Ο Κυρ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε ότι στο τέλος της επόμενης τετραετίας ο μέσος μισθός θα φτάσει στα 1.500 ευρώ και ο κατώτατος στα 950, ενώ ο Αλ. Τσίπρας υποσχέθηκε αύξηση στα 880 ευρώ την επομένη των εκλογών, προσπαθώντας ίσως να κεφαλαιοποιήσει εκλογικά τη γνωστή παροιμία (κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρει).

«Ο Μάης των εργατών διδάσκει: Μόνο ο λαός σώζει το λαό με δυνατό ΚΚΕ»


 Με θέμα «Ο Μάης των εργατών διδάσκει: Μόνο ο λαός σώζει το λαό με δυνατό ΚΚΕ»  και τη συμμετοχή εργατόκοσμου από διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η εκδήλωση των Κλαδικών Οργανώσεων της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.

Δραματικές συνέπειες για τους λαούς με τη σφραγίδα της εμπορευματοποίησης


ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΗΠΑ - ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ

 Εκατομμύρια άνθρωποι σε πολύμηνες λίστες αναμονής για διαγνωστικές εξετάσεις, χειρουργεία, εισαγωγή σε νοσοκομεία... Τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία, εξαντλητικές συνθήκες εντατικοποίησης για τους υγειονομικούς και σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα των υπηρεσιών Υγείας... Συνεχής αύξηση των τιμών, πανάκριβες υπηρεσίες Υγείας, «χρυσές δουλειές» για μεγάλα μονοπώλια της Υγείας αλλά και για «κοράκια» που αγοράζουν τα δάνεια ασθενών που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη από τη νοσηλεία τους... Εκατομμύρια νεκροί από την COVID-19 και δραματική μείωση του προσδόκιμου ζωής...

Συγκοινωνούντα δοχεία, με «απολήξεις» σε όλο το αστικό πολιτικό σύστημα

 
ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ - ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ

Απ' όλα έχει ο μπαξές των προεκλογικών (και όχι μόνο) διεργασιών που πυροδότησε ο αποκλεισμός του φασιστικού μορφώματος «Εθνικό Κόμμα Ελληνες», του καταδικασμένου ναζιστή Κασιδιάρη από τις εκλογές της 21ης Μάη.

«Γύρνα πίσω ή έστω τηλεφώνα, πες μου πως υπάρχει ελπίδα ακόμα»


Αυτή η παλιά επιτυχία θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της συνέντευξης του Γ. Βαρουφάκη στη σημερινή Εφημερίδα των Συντακτών, και των… συναισθημάτων που ξεχειλίζουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και τι δε μάθαμε γι’ αυτή τη σχέση.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 07/05/1825

Πεθαίνει ο Ιταλός συνθέτης της κλασσικής μουσικής Αντόνιο Σαλιέρι.