Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Ο εργάτης ο φαρμακοποιός και η θεραπεία


Πάει ένας εργάτης σε φαρμακείο και απευθύνεται στον φαρμακοποιό: Έχετε κάτι να θεραπεύει τις πληγές από τσιμέντο? Με ειρωνικό ύφος ο φαρμακοποιός απαντά...

''Ναι έχουμε, έχουμε φάρμακο και για τις πέτρες και για το σίδερο. Έχουμε δύο τύπους, έναν εξαιρετικό που έρχεται από το εξωτερικό, και έναν κανονικό, τοπικό.

Φώτης Γιαγκούλας και Λεωνίδα Μπαμπάνη


Εξουδετερώνεται, 21/9/1925, η συμμορία των θρυλικών Φώτη Γιαγκούλα και Λεωνίδα Μπαμπάνη. Στην Κλεφτόβρυση Ολύμπου απόσπασμα Χωροφυλακής εξοντώνει τους λήσταρχους Γιαγκούλα, Μπαμπάνη και Τσαμήτρα.

Ανάβουν οι προβολείς την Πέμπτη στην Αθήνα, στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης» στο Ίλιον


Με την ορμή των πλέον πετυχημένων εκδηλώσεων των τελευταίων χρόνων, σε όλες τις μεγάλες πόλεις απ' όπου πέρασε τις προηγούμενες μέρες, οι προβολείς του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» ανάβουν τώρα στην Αθήνα, όπου και θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις, φωτίζοντας το κάλεσμά του: «Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς - Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον Σοσιαλισμό!».

Καταρρίπτονται οι μύθοι για τους «ισχυρούς συμμάχους» και τα «εξοπλιστικά προγράμματα»


Η νέα έξαρση της επιθετικότητας της τουρκικής άρχουσας τάξης καταρρίπτει τους μύθους της κυβέρνησης για τα "ήσυχα καλοκαίρια", αλλά και για τους "ισχυρούς συμμάχους" και τα "εξοπλιστικά προγράμματα" που δήθεν αποτελούν εγγύηση ειρήνης και ασφάλειας.

Μαύρη προσθήκη στις ήδη υφιστάμενες ΝΑΤΟικες υποδομές στη χώρα


Την όλο και ενεργότερη εμπλοκή της Ελλάδας στους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, μιλώντας στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής σχετικά με την «Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ των υπουργείων Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Τσεχίας, της Ρουμανίας και της Τουρκίας, καθώς επίσης και του Στρατηγείου του Ανώτατου Συμμαχικού Διοικητή Μετασχηματισμού του ΝΑΤΟ αναφορικά με τη λειτουργική σχέση όσον αφορά το Κέντρο Αριστείας για Ολοκληρωμένη Αντιαεροπορική και Αντιπυραυλική Άμυνα (IAMD COE Functional Relationship MoU)».

Αναβαθμισμένο παραδόθηκε, απο την ΚΝΕ, το «Καρατάσιου»


Έναν χώρο αναβαθμισμένο και πιο καθαρό από πριν παρέδωσαν στο λαό της Δυτικής Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που από το πρωί βρέθηκαν στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου» και με μεράκι και διάθεση για προσφορά καθάρισαν όλο τον χώρο που διεξήχθη το Φεστιβάλ.

Ένα ακόμα υποκριτικό ψήφισμα για τα «δικαιώματα» και τις «διακρίσεις»


Το ΚΚΕ καταδικάζει σθεναρά κάθε μορφή βίας και διακρίσεων εναντίον ανθρώπων με βάση τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό. Επανειλημμένα έχει καταδικάσει και καταγγείλει αντιδραστικές αστικές κυβερνήσεις, όπως της Πολωνίας και της Ουγγαρίας, που με σκοταδιστική και οπισθοδρομική νομοθεσία επιβάλλουν απαράδεκτες διακρίσεις όσον αφορά την κοινωνική προστασία, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υγειονομική περίθαλψη, την Εκπαίδευση, τα αγαθά και υπηρεσίες σε άτομα λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού τους.

Αντίσταση και διεκδίκηση σ' έναν κόσμο που κυβερνά το χρήμα


 ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Αν θα έπρεπε να συστήσει κανείς τον Μάκη Παπαδημητρίου σε κάποιον που δεν τον ξέρει, μάλλον θα όφειλε να πει τα εξής:

-- Είναι ένας σπουδαίος ηθοποιός, που έχει πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες ταινίες, θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές.

-- Είναι πολυβραβευμένος, αλλά δεν θεωρεί κατόρθωμα τα πολλά βραβεία του, γιατί δεν πιστεύει ότι τον κάνουν καλύτερο ηθοποιό ή σκηνοθέτη.

21/9/1975: Με το τουφέκι μου στον ώμο και τον «Ρίζο» στο χέρι


Σ' ένα μικρό κατάστημα, στην οδό Θεμιστοκλέους, βρίσκεται ο Αντώνης Μπεζές. Είναι ένας από κείνους που στην κατοχική εποχή 1943-44 μεταφέρανε με κίνδυνο και μύριους κόπους τον παράνομο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» και τα άλλα κομματικά έντυπα, από τα Αγραφα στον Τύρναβο, στην Καρδίτσα και στο Βόλο ακόμη. Δεν αγοράζει σήμερα τον «Ρίζο». Τον φέρνουν στο σπίτι τα παιδιά του.

Το παγόβουνο


Η προσπάθεια που έκανε ο κολοσσός διανομής έτοιμου φαγητού «e-food» την περασμένη βδομάδα να μετατρέψει με ένα γραπτό μήνυμα δεκάδες εργαζόμενους σε «συνεργάτες» χωρίς δικαιώματα, και μάλιστα υπό την απειλή της απόλυσης, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου της εργασιακής ζούγκλας που επικρατεί, ειδικά στον συγκεκριμένο κλάδο και στις «ψηφιακές πλατφόρμες».

Νέοι μποναμάδες στο κεφάλαιο, ο λογαριασμός στον λαό


ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ 2021 - 2022
 
Με εκτίμηση για ρυθμό ανάκαμψης 5,9% για το φετινό 12μηνο, κατατίθεται τη μεθεπόμενη βδομάδα το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2022, όπου ενσωματώνονται και οι νέες παρεμβάσεις στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων. Ο αντιλαϊκός πήχης ξεκινά από τις ισχύουσες με βάση τον κρατικό προϋπολογισμό του 2021 μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών για την εργοδοσία, τις κάθε είδους επιδοτήσεις, φοροελαφρύνσεις κ.ο.κ., ενώ ο ρυθμός μεγέθυνσης του ΑΕΠ θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον δημοσιονομικό χώρο που θα ξεκοκαλίσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, πέρα και πάνω από τις εκταμιεύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης.

Έκδοση με θέμα τη δουλειά της ΚΝΕ στις νέες γυναίκες


Έκδοση με τίτλο «Η εξειδικευμένη δουλειά της ΚΝΕ στις νέες γυναίκες όρος και προϋπόθεση για να γίνουμε πιο πολλοί και πιο ικανοί στην πάλη για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό» θα κυκλοφορεί στις εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Αθήνα, στις 23, 24 και 25 Σεπτέμβρη.

«Καλές πρακτικές»


Παντού στην Ευρώπη συναντάμε τη μετατροπή διανομέων σε «ελεύθερους συνεργάτες», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, προσθέτοντας ότι ήταν «αθέμιτη πρακτική» από τη μεριά της «e-food» το τελεσίγραφο προς τους εργαζομένους της. 

Κορόνες βγάζει και ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας το τροπάρι ότι ο αντεργατικός νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα δεν συμβαδίζει με τις «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές» κι ενώ έχει ψηφίσει τα μισά σχεδόν άρθρα του! 

Η κυβέρνηση δεν πήρε ουσιαστικά μέτρα αναχαίτισης της πανδημίας στα σχολεία


Στη διάχυτη αγωνία που υπάρχει από το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς για τις συνθήκες μέσα στις οποίες θα λειτουργήσει η Εκπαίδευση αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της Επίκαιρης Επερώτησης που κατέθεσε η πρόεδρος και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ με θέμα «Η ελληνική κοινωνία αγωνιά για την Εκπαίδευση και το μέλλον των παιδιών της, ενώ το Υπουργείο Παιδείας εφησυχάζει και περιορίζεται σε ανακοινώσεις μεγαλεπήβολων σχεδίων».

Μια μέρα σαν τη σημερινή


21/09/1860

Πεθαίνει ο Γερμανός φιλόσοφος Άρθουρ Σοπενχάουερ.