Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Στη μάχη για Συνέδριο

Στη μάχη για Συνέδριο χωρίς παρεμβάσεις από την εργοδοσία και μπράβους της πλειοψηφίας
                     συνεχή ενημέρωση
Τη μάχη για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας

Εμείς στο ξέφωτο!

Ας υποθέσουμε ότι ένας κομμουνιστής δήμαρχος, σαν τον Πελετίδη ή τον Σταμέλο, βγαίνει και δηλώνει ότι προκειμένου να εφαρμόσει το πρόγραμμά του και να συνδράμει τις λαϊκές οικογένειες στο δήμο του, τα τελευταία χρόνια κρατάει διπλά βιβλία στο δήμο του. Ενα μπλε για να δείχνει στις αρχές κι ένα κόκκινο για να ανακουφίζονται και οι μη κομμουνιστές.

Κόκκινος Στρατός

23 Φλεβάρη 1918 Μέρα του Κόκκινου Στρατού. 
Είχε προηγηθεί Διάταγμά της Προσωρινής Εργατοαγροτικής Κυβέρνησης (Συμβούλιο των Επιτρόπων του Λαού) στις 18/1/1918 για τη δημιουργία του Κόκκινου Στρατού Εργατών – Αγροτών σε εθελοντική βάση.
Οι πρώτες μονάδες του νέου επαναστατικού στρατού διακρίθηκαν αμέσως στη μάχη κατά των Γερμανών στις τοποθεσίες Νάρβα και Πσκοβ.

Η ίδρυση της ΕΠΟΝ

Στις 23 Φλεβάρη 1943, σε ένα μικρό σπίτι, στην οδό Δουκίσσης Πλακεντίας 3 στους Αμπελόκηπους, ιδρύεται η Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων, η θρυλική ΕΠΟΝ, η μεγαλύτερη νεολαιίστικη οργάνωση της χώρας.
Η δράση της, οι αγώνες της, το αίμα που έχυσαν οι νεολαίοι ήρωές της έχουν γραφτεί με ανεξίτηλα γράμματα στις σελίδες της Ιστορίας. Στα σπλάχνα της ανδρώθηκαν χιλιάδες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.